Kitty Kitty diskuze

☰ menu

11. Kniha, která má na obálce strom

Za mě jasné: https://www.databazeknih.cz/knihy/chaloupky-457519

30.11.2021


Knihy pro děti - poraďte, doporučte

D
ěkuji všem za zajímavé tipy. Myslím, že mám vystaráno :)

30.11.2020


Knihy pro děti - poraďte, doporučte

Moc děkuji!! Obojí je super, ale to bludiště vypadá dokonale! :)

26.11.2020


Knihy pro děti - poraďte, doporučte

Zdravim, prosim doporučte pěknou knížku jako dárek na Vánoce pro osmiletého chlapce.
Bohužel se nyní nemůžu podivat do knihkupectví a ráda bych synovci koupila knížku. Zajímají ho lodě (jachting) a tak všeobecně co tak zajímá malé raubíře.
Dékuji všem !

26.11.2020


20. Kniha, která nesplňuje ani jedno z předešlých témat letošní výzvy

MíšaŠ. "Vážená", trochu popřemýšlejte nad výrokem "mě kontrola nevadí, já mám svědomí čisté".
Nikdo není nucen překračovat nějaká pravidla, je to každého věc. Snažím se je dodržovat, a co dělají ostatní je přeci úplně jedno. Nebo někomu vadí, že není první, kdo přečetl? Čte knihy proto, aby se ukázal jiným? Aby porovnával množství?
Nechci se vůbec nějak dohadovat, chci si tu najít inspiraci co číst. Toto přeci není soutěž!

LenkaVilka: ano. a není to kontrolovaná povinnost.

03.01.2020


20. Kniha, která nesplňuje ani jedno z předešlých témat letošní výzvy

MíśaS. : nechápu, proč by měla být kontrola. Každý si přece dodržuje pravidla, jak uzná za vhodné. Pokud chce někdo napleskat body, je to jeho problém. Čtu podle výzvy, abych objevila něco nového, co bych mohla číst, protože mě baví hledat a plánovat atd. A je mi šumák, jestli má někdo "svědomí čisté ", je "poctivý blbec", nebo mu dělá radost zapsat si knížky, které ani nečetl. Je to můj boj a co dělají ostatní mě přeci neovlivní.
Běžte do háje se všemi kontrolami. Nechcete tu třeba udělat povinnost si pořídit elektronickou evidenci, kolik čeho a jak rychle každý čte?

02.01.2020


20. Kniha, která nesplňuje ani jedno z předešlých témat letošní výzvy

Tak to je fakt výzva! Pravda, jakmile splním č. 10 (autora, od kterého jste ještě nic nečetli), tak už tato položka neplatí, neb v ten moment jsem už od tohoto autora něco přečetla. :) Ale bude to oříšek najít knížku, aby splňovala vše a ještě se mi líbila.

29.12.2019


Knihy vs. zvířata

Knihy si ke koním neberu, zato jsem už přišla o 3 mobily. První mi kůň vyrazil z ruky a spadl rovnou do louže, jeden mobil byl považován za pamlsek a byl rozkousán včetně baterky a jeden jeden zašlápnut. Co se týče knížky, tak když mi přišla poštou dlouho očekávaná publikace, měla jsem špinavé ruce (dělala jsem na zahradě), tak jsem nerozbalený balíček opatrně položila na parapet, že si ji vezmu pak a naše tehdy štěně ji rozložilo na prvočinitele.

18.03.2018


Zdroje představ při čtení knih

Dokáži si vytvořit vlastní představy velmi dobře. Už se mi i stalo, že jsem po létech nevěděla, jestli jsem ten příběh četla, nebo viděla jako film....

18.01.2018


Obecně o Čtenářské výzvě 2018

Mě čtenářská výzva pomohla najít tituly, které bych sama od sebe nikdy nehledala. Namátkově jsem procházela diskuze a vyhledala, co by se mi mohlo líbit. Právě jsem dočetla Vykupitel duší. Zhltla jsem ji za 2 dny a jsem opravdu ráda, že jsem ji přečetla.
Čtenářskou výzvu považuji pro mě za velmi přínosnou, ale pokud by zahrnovala téma, které fakt nechci číst (sbírky zákonů, tel.seznam, od Babiše ...?) tak výzvu nesplním (moje autistické sklony by se s tím musely smířit).
Na celé DK se mi líbí kultivovanost příspěvků a řekla bych, že jsem díky DK začala zase více číst.

04.01.2018


13.) Kniha poprvé vydaná před rokem 1950

Zřejmě vytáhnu nějakou perlu z mé knihovničky... https://www.databazeknih.cz/knihy/prirucni-kniha-o-jizde-konmo-339750 z r. 1921 nebo úzkou knížečku "Stručná učebnice zvěrolekařství" z r. 1910. Zatím jsem je vždy jen prohlížela a žasla :)

09.12.2017


Obecně o Čtenářské výzvě 2017

Dříve jsem četla hodně, nyní už není čas a hlavně se mi po změně zaměstnání zhoršil zrak. Letos na jaře (2017) jsem byla doma s chřipkou a objevila tyto stránky a od té doby je často využívám. Došla jsem si k očnímu a pořídla brýle.
Některé knihy bych asi sama od sebe nečetla, donutila mě výzva a jsem zato opravdu ráda, objevila jsem novou spisovatelku (Alenu Mornštajnovou) a znovu si připomněla některé oblíbené knihy z dřívějších dob.
Těším se na nový seznam pro rok 2018

02.12.2017