KikiZ KikiZ diskuze

☰ menu

Román bez sexu

Dobrý den, sháním nějaký román pro mamku, nejlépe nějaký novější, třeba z uplynulého roku, nebo ještě současnější, který by byl pohodový a přitom ne nudný, kde by nebyly nějaké otevřenější sexuální scény, není nijak prudérní, ale prostě takové knihy nemá ráda. Předem moc díky za tipy!!!

09.04.2019


Beletrie o Marii Terezii

Dobrý den, sháním pro mamku k narozeninám nějakou knihu o Marii Terezii, má ji moc oblibě, spíše tedy beletrii, klidně to může být i nějaké romantičtější čtivo. Předem moc díky!

02.11.2018


Román z doby přemyslovské

Hrozně moc bych všem chtěla poděkovat za skvělé tipy, spoustu titulů jsem vůbec neznala, takže opravdu moc díky. A prosím, pokud někdo další víte, ještě o některých titulech budu ráda i za další tipy!

28.10.2018


Román z doby přemyslovské

Dobrý den, sháním nějaké dobré romány z období vlády Přemyslovců (kromě titulů od paní Vaňkové a Vondrušky - ty znám velmi dobře) a chtěla jsem se ještě dotázat zda někdo nevíte o nějaké knize kde by vystupovala postava nejmladšího syna Karla IV., Jana Zhořeleckého - je to moje oblíbená historická postava a bohužel jsem na něj narazila pouze v románu od paní Vaňkové "Jsme jedné krve". Kdyby tedy někdo věděl ještě o nějakém jiném, byla by moc ráda. Předem děkuji za tipy.

22.10.2018


Paříž v době okupace

Dobrý den, sháním nějaké knihy-beletrii, které by se odehrávaly v Paříži, popř. Francii v době okupace. Za každý tip moc děkuji!!!

21.09.2018


Klub čtenářů historických románů

Dobrý den, neměl b\y prosím někdo nějaký tip na nějaký historický román z doby Jiřího z Poděbrad, popř. Ladislava Pohrobka, či vlády Ludvíka Jagellonského, zkrátka 15., 16. století? předem moc děkuji.

15.09.2018


Hledám knihy na téma...

Dobrý den, sháním nějaký dobrý román o Alexandru Velikém. Vděčná bych byla i za nějaké doporučení ohledně literatury faktu k tomuto tématu. Předem moc děkuji!

23.06.2018


Román z cikánského prostředí

Děkuji všem za milé tipy na knihy, ale prosím, jestli se zde chcete hádat na toto téma, tak prosím utněme tuto diskuzi, rozhodně jsem svým nevinným dotazem na téma knihy z cikánského prostředí nechtěla vyvolat podobné hádky a emoce. Studuji na téma různá etnika na vysoké škole a vedle odborných studií na toto téma jsem se chtěla podívat i na toto téma z perspektivy populární literatury. Jinak moc děkuji za tip na Člověk Gabriel, je to kouzelná kniha, plná poetiky, díky!

14.02.2018


Román z cikánského prostředí

Dobrý den, sháním nějakou knihu z cikánského prostředí - nejlépe kočovného, mám na mysli něco na způsob Puškinových Cikánů. díky

10.02.2018


Hledám knihy na téma...

Dobrý den, nevíte prosím někdo o nějaké knize-románu, třeba i staršího data vydání z tématem ze Sicílie, Sardinie, myslím třeba jako byl Den Sovy nebo něco podobného. Dále by mne také zajímal nějaký román z prostředí renesanční Itálie. Děkuji mockrát, budu ráda za každý tip.

22.03.2017


Jakou knihu právě čtete?

Je jich víc, Zima světa od Folleta, Patti Smith - Just kids, Milý Johne od Sparkse. Střídám to, na co mám zrovna náladu.

08.07.2014


Přečtete každou knihu až do konce? Kterou jste nedočetli?

Tak většinou dočtu, snažím se vybírat si knihy podle žánru, který mám v oblibě, hodně taky dám na doporučení, i když taky se někdy člověk samozřejmě lidově řečeno "sekne". Já většinou spíš nedočítám knihy odborné, které mám ke studiu. Některé se opravdu skoro nedají číst. Stane se mi že polovině odborných výrazů v nich vůbec nerozumím a připadám si vždycky jako nedovzdělaný pitomec.

08.07.2014


Nejoblíbenější postavy z knížek+ Název knížky :)

Panoš Ota ze Zástřizlí ze série historických detektivek Vlastimila Vondrušky u mne vede už pěkných pár let a vždycky se těším na další vydaný díl, co bude zase vyvádět. Jistě, jeho milostné eskapády jsou povětšinou dost stejné, ale ta postava je napsaná tak sympaticky, že mu prostě musím držet vždycky palce.

08.07.2014


Šedesátá léta a USA

Neporadil by mi prosím někdo, sháním nějaký román, který by se odehrával v Americe koncem šedesátých let nebo něco o této éře hippies - vím o Kyselinovém testu od T. Wolffa nebo ještě znám knihu Jahodová proklamace, ale pak už mi nic nenapadá. Sháním něco s tímto tématem k četbě na léto, klidně to může být třeba i nějaký román o lásce. předem moc děkuji za případné tipy.

25.06.2014


Jakou knihu právě čtete?

Tak já mám většinou rozečteno víc knih najednou, ale momentálně jsem zavrtaná v Pádu Titánů od K. Folleta a je to super.

20.06.2014


Historické romány

Sháním nějaký historický román, který by se odehrával ve Španělsku, nejlépe středověkém. Kromě Židovky z Toleda a Falconesových románů nevím o žádném. Poradili byste mi prosím někdo nějaký zajímavý tip? Předem moc děkuji.

12.06.2014


Knihy pod stromečkem aneb vaše vánoční knižní nadílka

Já dostala Přemyslovskou epopej, poslední díl.

31.12.2013


Francie Ludvíka XIV.

Dobrý den, neměl by prosím někdo nějaký dobrý tip na nějaký dobrodružný, historický román, který by se odehrával za doby vlády krále Slunce Ludvíka XIV.? Předem děkuji.

21.12.2013


Hledám knihy na téma...

Moc děkuji všem!!!!!

16.12.2013


Hledám knihy na téma...

Neměl by prosím někdo typ na nějaký zábavný, čtivý román odehrávající se v současné Paříži, nebo ve Francii obecně? Sháním něco oddychového, ale aby to nebylo moc přeslazené. Díky moc.

30.11.2013