Jana Květoňov Jana Květoňov diskuze

☰ menu

Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Pro kamarádku hledám knihu, kde hlavní hrdina se ocitne v budoucnosti a zhruba po třiceti letech jede po eskalátoru metra a proti němu jede dolů muž, který čte maďarské noviny, on běží za ním, ale už ho nedostihne. Takže jde o knihu maďarského autora.
No a pro sebe už dlouhou dobu hledám dětskou knížku, která byla v červeném obalu s působivými ilustracemi o malém Totim, kniha začíná jeho narozeninami, kdy on se probudí a sní svůj narozeninový dort. Jsou tam scény, kdy jeptiška dětem vypráví příběhy, ale není to "Srdce". Bude to nějaký italský spisovatel.

14.11.2020


Dokonalý únik

Hledám stále marně autora a název knihy:
Neznáte někdo maďarský sci-fi román, v němž se hrdina-tlumočník dostane do jiné, neznámé země a asi po třiceti letech potká cestou na jakýsi kongres na eskalátorech člověka s maďarskými novinami v ruce, okamžitě se otočí a jede po těch eskalátorech nahoru, aby ho zastihl, ale bohužel už ho nenajde.

27.10.2020


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Dobrý den!
Prosím, neznal-byste někdo maďarského autora, který napsal sci-fi příběh, v němž hrdina se dostane do jiného světa a zhruba po třiceti letech jde proti němu člověk s novinami v ruce...? Moc mi na tom záleží, chci to (jméno autora a název knihy) zjistit své dlouholeté kamarádce.

25.10.2020