Jackjelly Jackjelly diskuze

☰ menu

6. V pořadí čtvrtá autorova kniha vydaná v ČR

Lenka.Vílka nejde o to, jestli pomůže nebo ne, ale že když už je u autorů možnost řazení knih dle data vydání u nás, mělo by to řazení odpovídat realitě.

21.07.2022


6. V pořadí čtvrtá autorova kniha vydaná v ČR

Tohle téma výzvy je naprosto zmatené, řazení knih v databázi dle data vydání u nás neodpovídá reálu. Už jsem to psal jednou jinde ohledně řazení knih od Iana McEwana.
Například je v žebříčku Irvingův "Svět podle Garpa", což je ale kniha, která od něj vyšla jako první ještě za bolševiků v roce 1987. Správně by tam měla být jedna z knih, které vyšly v roce 1994, a těch bylo 5.

21.07.2022


Technické potíže?

"Chci přidat další vydání k jiné knize a hází mě to vždy nesmyslně jen na můj profil" - mám stejný problém

22.01.2021


Knihotéka

Připojuji se k Petrys, osobně mám obdobný problém a je to i jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl zde "nacpat" postupně svou knihovnu. Tudíž přístup do knihotéky z profilu dané knihy bych uvítal, případně mít možnost editovat poznámku přímo na profilu dané knihy. Stejně tak filtrace by zasloužila více možností.

Co se exportu týče, uvítal bych i položky datum vydání a nakladatelství, i když to asi využije málokdo.

Taky by se mi líbilo doplnit do volby "Přidat do mých knih" něco ve smyslu "rád bych si koupil (půjčil)", stává se mi že mě nějaká kniha zaujme a pak na ni marně vzpomínám co to bylo. A chystám se číst používám pro knihy co už mám doma.

10.10.2011


Antologie

:-) no to by bylo fakt divný, možná by se to dalo vyřešit nějakou logickou funkcí, která by vyhodnotila že má povídková kniha více autorů a v tom případě by se zobrazovali u povídek i autoři. Ale nejsem programátor, tak nevím jak moc by to bylo náročné.

20.09.2011


Antologie

jj, to není problém, doplňoval jsem to takto ke sbírce "Nebula 1966", měl jsem na mysli něco trochu jiného - aby se při najetí na knihu objevilo v seznamu povídek dané knihy i jméno autora. Nevím, jak moc by byla náročná úprava stránek, ale myslím si že by to nebylo od věci :-). Zrovna u těch "Půlnočních povídek" si vlastně podle autora neudělám představu, jaké autora tam vlastně mám čekat a proklikávat jednotlivé povídky je docela zdlouhavé. Kdyby vedle názvu povídky byl uveden i autor, bylo by to dle mého názoru mnohem více vypovídající o úrovni případné antologie.

19.09.2011


Antologie

To souhlasím, takto jsem to udělal např. u "Rock proti proudu", což je v podstatě klasická encyklopedie. "Alternativní kultura" je trochu specifická kniha, nejlépe by bylo uvést asi všechny autory u knihy a do obsahu uvést názvy jejich příspěvků, původně jsem to tak zamýšlel, pak se podíval na diskusi a znejistěl :-), jako povídky jsem to tam uvádět právě nechtěl.
Každopádně u povídkových knih bych se přimlouval, aby se u povídek dané knihy objevilo i jméno jejího autora, pokud by to nebyl nějaký zásadní problém.

19.09.2011


Antologie

Bylo by možné při zobrazení antologií, případně knih s více autory z nichž každý má "na svědomí" danou část textu, aby se vedle povídky zobrazovalo i jménu jejího autora? Myslím že by to přehlednosti prospělo a v případě více autorů by pak stačilo uvést jako autora třeba tu "antologii" a případně i editora :-) .
Zrovna zvažuji, jak u knihy "Alternativní kultura. Příběh české společnosti 1945-1989" zadat jednotlivé její části, jako povídky mi to nepřijde ideální, přičemž jejich doplnění by napomohlo představě o obsahu téhle hodně zajímavé knihy. Můžete mi někdo v tomto poradit? Ale asi nezbude nic jiného než to zadat jako povídky. :-)

19.09.2011