Jaaahoda Jaaahoda diskuze

☰ menu

Současní čeští autoři

Četli jste už Deštivý den od Jiřího Kostky? Tak to je můj současný český autor.

19.06.2015


Které knihy jsou pro vás nezapomenutelné?

Deštivý den a Egypťan Synuhet.

29.05.2015


Oblíbený autor

Proč hledat v cizině? Mým oblíbeným autorem se loni stal český spisovatel "amatér" (osobně ho znám), který vydal moc hezkou a úspěšnou knihu Deštivý den. Jmenuje se Jiří Kostka.

19.05.2015


Jakou knihu byste doporučili? Vaše knižní tipy

Doporučuji knihu Deštivý den od autora Jiřího Kostky. Fakt moc pěkné a čtivé. Dokonce to má i detektivní zápletku.

13.11.2014


Nejlepší líbačky (líbací pasáže) v knihách... ;)

I v hustém šeru bylo vidět tmavý ovál jejích prokrvených rtů. Naklonil se, zadržel dech a políbíl ji na ústa. Letěla časem. Vrátila se o mnoho let zpátky. Ve třinácti vypadala jako kudlanka nábožná a klukům se příliš nelíbila. Věděla to a trápila se tím. Snila své sny a prožívala své první tajné lásky. Ty byly dokonale utajené i před samotnými objekty její touhy. Když si jednoho večera hráli na honěnou v naprosté tmě klubovny a dostala polibek (nejspíš omylem) od jednoho z chlapců, na mnoho dní ji to značně rozrušilo. V sešitě Citáty a myšlenky přibylo: "Ve tmě si ústa nechtějí říkat krásné věci. Když si dva do očí nevidí, ústa se najdou přeci. Mít někoho rád a nesmět mu polibek dát, je jako u studánky stát a žízní umírat." Vracela se časoprostorem zpátky. Svět tu však najednou nebyl. Zmizel. Zůstalo jen ticho. Absolutní ticho. ... Tváře jí zahořely, dech se zrychlil, i její srdce začalo vyzvánět jako zvon. Vracely se racionální myšlenky. Mohla jsem ucuknout, proč jsem to neudělala?

To byl úryvek z knihy Deštivý den. Ta žena už měla něco za sebou, ale přesto s ní polibek pořádně zacloumal. Proč asi?

07.10.2014


Krása vyřčeného čili Úryvky z knih

"Dříve jsem měla srdce potažené takovým škraloupem, který odrážel cizí neštěstí. Tam a tam zabila bomba padesát lidí, mezi nimi i ženy a děti.. Tam a tam sesuv půdy pohřbil celou vesnici... Tam v té zemi umírají děti hlady... Tamté paní se zabil na motorce syn... Ta malá bezvlasá holčička umírá na leukémii... Bylo to samozřejmě strašné, ale mě se to jaksi netýkalo. Moji blízcí přece byli v pořádku. Ale poté, co se osud strefil i do mě, jsem na podobné případy hodně citlivá."

Deštivý den, Jiří Kostka

23.09.2014


Které knihy jste četli (nej)víckrát?

V dětství jsem několikrát četla Vinnetoua.

10.09.2014


Tvůrčí psaní a vydávání aneb pisálkové mezi námi

Ječmínku, četla jsem tvojí knihu Deštivý den a líbila se mi. Taky jsem zkoušela psát, ale zjistila jsem, že na to nemám trpělivost.

17.07.2014