Ignis Ignis diskuze

☰ menu

5. Kniha, jejíž hlavní hrdina trpí psychickou poruchou

Je amnézie psychická porucha? Přijde mi, že jo, ale tak úplně jistá si nejsem.

12.06.2020


Audioknihy

Pro mě je jednodušší si tu knížku přečíst, audioknihu jsem zkoušela jednu a ještě ji nemám doposlouchanou. Kromě toho, že obvykle nemám kdy to poslouchat, u usínání potřebuju ticho, u jiné činnosti se buď přestávám soustředit na předčítání nebo na původní činnost. Další problém mám s návazností, buď to musím poslouchat z jednoho místa např. z mobilu, a pak nemám možnost si to pustit třeba v autě nebo musím složitě vyhledávat, kde to vlastně přestalo.

19.09.2016


Čtete knihy jen v češtině, nebo čtete rádi i cizojazyčné knihy?

Já čtu jak v češtině tak i v jiných jazycích, rozlišuju to spíš žánrem a potenciální námahou. Tj. detektivku, thriller, Harryho Pottera apod. klidně přečtu v jiném jazyce, pokud jde o nějaký "hlubší" nebo složitější text, tak spíš v ČJ. Ale nemám moc ráda když se autor moc vyžívá ve formě, přijde mi to otravné jako dlouhá kytarová sóla v písničkách.
Nemám problém přečíst anglický překlad knihy, která je v originále francouzská, pokud je překlad lépe dostupný než v češtině, jde mi především o obsah a beru to jako jednu z možností jak si upevňovat cizí jazyky.

29.07.2016