hrebmi hrebmi diskuze

☰ menu

Antikvariáty - špatné zkušenosti

Včera jsem měl s Antikvariátem 11 otřesnou zkušenost. Kupoval jsem si tam v minulosti knihy vícekrát a nikdy nebyl větší problém. Párkrát jsem byl i v jejich novém prostoru DUP36 na Národní. Knihy jsem si vždy vyzvedával u nějaké slečny u pultu, bylo to bez problémů. Tentokrát jsem si rezervoval knihu Cesta Karla Hynka Máchy, včera jsem si jí šel vyzvednout. U pultu mladý muž, chvíli jsem čekal, než jsem přišel na řadu. Celkem čitelný týpek - ego až na půdu, namachrovaně telefonoval, kočku na druhé straně drátu důležitě přisetřel. Holt jsme každý ňáký...
Přišel jsem na řadu, podává mi vyhledanou knihu a jestli jí chci rozbalit. Ano, chtěl jsem, objednal jsem si neznámý titul na dálku. Klidně se tady posaďte na židličku, zněla odpověď. To jsem ani nemusel, mrknul jsem do knihy a zjistil, že namísto povídání o Máchovi a jeho pěším poutnictví, jak jsem předpokládal a proto projevil o knihu zájem, jde o moderního vlastivědného průvodce Kokořínskem a spol.
Nevezmu si knihu, čekal jsem něco jiného, děkuji, knihu uctivě vracím.
V tom se obličej prodavače změnil o 180 stupňů. Příště račte do veřejné knihovny, to my nejsme.
Vyvalil jsem na něj oči. To má být kultura prodeje? To si ani nemohu prohlédnout knihu, kterou si chci koupit?
Já vám říkám, že nejsme knihovna, já s tím mám akorát náklady a ty mi nikdo nezaplatí.
Odešel jsem zcela otráven. Mezi knihami jsem takového ryzího byznysmena nečekal. Napíšu šéfovi, aby věděl, kdo mu tam prodává a odrazuje zákazníky, říkám si.
Majitelem je Jakub Cortés. Koukám na web, jak je asi starý a ejhle, on je to ten týpek z prodejny. Tak tady bude zpětná vazba zbytečná.
Na takovéto praktiky přistupovat nehodlám a hlasuji nohama. Pane Cortési, přišel jste o zákazníka, který nakupuje po antikvariátech v průměru 3-5 knih měsíčně a mnohé koupil předtím i u vás. Odteď vás vynechávám.
A pokud mohu radu do života: trocha skromnosti a pokory neuškodí.

10.12.2016