Hanzman Hanzman diskuze

☰ menu

Historická fantasy

VikJav - Zaklínač je sice fajn, Sapkowski vytvořil krásný slovanský fantasy svět, ale husitská trilogie od Sapka (Narrenturm, Boží Bojovníci, Lux Perpetua) by vám sedla jak se říká: "jako prdel na hrnec". Doporučuji!

01.08.2017


Postava hledá autora - pomozte jí!

Máš babu

02.05.2016


Postava hledá autora - pomozte jí!

Odepsaný šlechtic, který díky diktátorské císařovně přijde o titul. Uteče před zákonem, aby společně s potkajívší drsnou pirátkou a pár dalšími neobvyklými spojenci, začal rebelii a posléze válku proti trůnu a celému systému.

02.05.2016


Postava hledá autora - pomozte jí!

Barbara Neely - Blanche na útěku?

02.05.2016


Ostravské setkání knižní fantazie

V Ostravě je dostupnost dobrá všemi směry. Míst kde se v Ostravě dobře sedí taky znám dost. Doporučil bych třeba druhou sobotu v měsíci kolem 16-17 h at nemusíme končit pozdě kvůli spojům mimo Ostravu.

V jakém to bude duchu a jaké žánry se zahrnou je k diskuzi, ale já osobně z vlastního zájmu a podstaty mé publicistické činnosti mimo zmíněná témata moc nedostanu.

Dokázal bych sehnat uzavřenou místnost, kde by si třeba někteří mohli připravit nějaké povídání o dané knize či autorovi a případně nalákat ostatní na co je baví číst.

Variant je několik.

12.04.2016


Off topic a pověry a bludy všeho druhu

Hanka: Není zač, mě to vrtá hlavou už pěknou řádku let..

07.04.2016


Off topic a pověry a bludy všeho druhu

Známý výraz to je a recht, že se to používá jen z lenosti nebo prokrastinace.
Ale pokud to vezmeme doslova, tak "sám sebe obejít" je nemožné
Tak jak to herdek vůbec vzniklo?

07.04.2016


Off topic a pověry a bludy všeho druhu

Pardon, že skáču do rozvinuté diskuze.
Je spousta divných slov, které mi nejdou přes pusu.
Třeba: "OBEJDU SE".
Jak to vůbec vzniklo?
Už jste to někdy zkoušeli? Obejít se? To je ale kravina ! :-D

07.04.2016


Jakou nejdražší knihu jste viděli v antikvariátě?

Ty drahé knihy bývají často v soukromých či veřejných aukcích.
Ceny v antiku se liší podle toho, jak moc antikvariát pátrá a zjištuje celkovou dostupnost titulu.
Když jsem viděl špatně sehnatelný kus (mám dojem že to bylo první vydání Neuromancera v překladu Ondry Neffa, který mám doma) v jednom antiku za 800,- a v druhém o půl roku později za 90,- obě v podobném stavu, je jasné že majitel prvního antiku měl víc pod čepicí. Když jsem se ho na to ptal, tak říkal, že to pak prodal online za těch 800,-. Když jsem mu říkal, že mu přinesu stejný kus, slíbil, že mi za něj dá 3 stovky. Tak jsem zaletěl do toho druhého antiku (mimochodem jsou od sebe asi 10 min chůze), kde byl ještě k mání a vydělal jsem si přes dvě stovečky jen tak...

07.04.2016


Postava hledá autora - pomozte jí!

Nikdo nic? Já jsem taky na suchu
Další napovědu prosím...

07.04.2016


Jakou nejdražší knihu jste viděli v antikvariátě?

Mno. První, dochovalé výtisky třeba H.G. Wellse (mám dojem že Kipps a ještě cosik - anglický originál) jsem viděl v naše Ostravském antiku okolo sto klacků (byly ve skleněné vitríně, asi i zalarmované) a byly tam asi 2 měsíce, pak to asi kdosik koupil (nebo šlohnul, co já vím).
Nicméně z akuálních autorů, můžu jmenovat třeba Kulhánka, který zásadně nedělá dotisky, takže oba Noční Kluby nebo série Divocí a zlí jsou téměř k nesehnání. V antiku jsem viděl jeden svazek za cenu okolo 3 tisíc a to nebyla úplně božím stavu a na aukru jsem viděl kompletní Kulhánkovy série +10 tisíc, což je dost na tak relativně mladou literaturu...

07.04.2016


Mangy, komiksy

Dneska mi na recenzi přišla parádní badass jednohubka Jasona Aarona - Muži hněvu. Tak jsem to hned přelouskal. Byla plná brutálních scén, které moc bavily.
Doporučuju!!!
http://www.databazeknih.cz/knihy/muzi-hnevu-291542

07.04.2016


Ostravské setkání knižní fantazie

Takhle.
S kamarády jsme si loni založili pravidelný komiksový slez, kdy každý poslední pátek v měsíci klábosíme u chmelového moku nad grafickými romány plných bublin.

Napadlo mě naložit něco podobného z hlediska knih, respektive udělat pravidelnou slezinu ostravských fandů sci-fi, fantasy, hororu, tajemna, thrilerů či dobrodružných příběhů a netypických detektivek.
Jasně můžu to vytvořit na facebooku, ale mám dojem, že bychom se tam slezli v podobné komorní partě jako u komiksů a tak říkám si, proč to nezkusit rozdebatovat tady a pokud by se někdo z fandů literatury z Ostravska chtěl přidat, mohli bychom se pravidelně např. 2. víkend v měsíci scházet.
Zatím jen sonduju, takže, co vy na to?

06.04.2016


Mangy, komiksy

Nedávno vyšla luxusní komiksová jednohubka, na kterou budete dlouho vzpomínat.
http://www.databazeknih.cz/knihy/sochar-265195

a už máme i recenzi u nás na Vlčí boudě z pohledu něžného pohlaví ;-)
http://vlcibouda.net/komiks/942-scott-mccloud-a-socha%C5%99

06.04.2016


Jak dlouho se chystáme číst?

Jelikož pravidelně publikuji knižní recenze seznam "Chystám se číst" používám na jednu jedinou věc. Abych věděl, které recenzní výtisky jsem si z různých nakladatelství aktuálně objednal. V momentě kdy mi domů přijde balíček s knihou, okamžitě ji přesouvám do "Knihovny" popř. rovnou do "Zrovna čtu".

05.04.2016


Hádejte autory:)

Správně. Máš zlatého bludišťáka! Předávám štafetu.

11.12.2015


Hádejte autory:)

Autor je brit. První plnohodnotný román udělal z původního scénáře TV seriálu BBC, který napsal a kniha se stala mnohem úspěšnější než seriál. Poté se podle jeho knih zfilmovaly ještě dva filmy, z toho jeden animovaný. Ve dvou svých románech používá variaci na známé pohádky (Alenka z říše divů a Kniha džuglí).

11.12.2015


Mangy, komiksy

pajonek: dneska jsem to držel v ruce. Pokud najdu čas mezi kupou knih a komiksů, které musím zrecenzovat, tak o tom napíšu taky

09.12.2015


Poznámky

Díky moc :)

08.12.2015


Knihotéka

Uvítal bych změnu řazení, nebo možnost vlastní kategorizaci knih.

08.12.2015