Hanzman Hanzman komentáře u knih

☰ menu

Vodní nůž Vodní nůž Paolo Bacigalupi

Bacigalupiho noční můra. Děsivá vize dystopického světa, zničeného chamtivostí, byrokraty na pozadí ekologické katastrofy. Trvalo několik kapitol nalézt cestu k nějakému dynamickému čtení a než jsem se dokázal orientavat v chaosu tohoto světa. Jakmile jsem našel způsob jak knihu čist, stránky se obracely jedna za druhou.
Vodní nůž nutí přemýšlet, je hrůzyplný a ukazuje vizi další pravděpodobně budoucnosti lidstva, kam směřujeme.

02.05.2016 5 z 5


Karmínový břeh Karmínový břeh Lincoln Child

Karmínový břeh může být pro dlouhodobého fanouška Pendergastových případů dokonalý. Obsahuje střípky Relikvie, Kabinetu kuriozit, Modrého labyrintu a v neposlední řadě i odkazy na Diogenesovu trilogii. Patnáctý Pendergast není samostatný román i když se tak tváří a abyste si ho užili naplno, opravdu doporučuju znát knihy předchozí. Příběh je klasická mysteriózní detektivka se syrovou atmosférou a se skvělým wow koncem, opět okořeněným o řádku skvělých dedukčních schopností Pendergasta a obohacený o brilantní rozvoj postav, které se táhnou již Modrého labyrintu.
Dle stránek autorů, tento díl je opravdu (prozatím) bohužel poslední a vyvrcholení finálního cliffhangeru bude muset chvíli počkat.
Nebo třeba začnou autoři vydávat podobně zajímavou sérii (Gideon mi bohužel moc nesedí).

02.05.2016 4 z 5


Muži hněvu Muži hněvu Jason Aaron

Parádní badass jednohubka, plná antihrdinů, brutálních scén, na které budu dlouho vzpomínat. Jason Aaron je magor. Ale magor, který mi imponuje. NIkdo neumí jižanské antihrdiny jako on. Klobouk dolů.

07.04.2016 5 z 5


Kým chceme být? Kým chceme být? Robert Kirkman

Pokud se na sérii podívám zpětně, vždycky byla hrozně ukecaná, plná emocí a tak z patesáti procent i nějaká ta akce, ale opravdovou řežbu by člověk pohledal. Zajímavější záporáci byli vždycky lidi než zombíci. Nějaký namotivovaný zmetek, který dokázal přemýšlet, zavařil skupině podstatně víc než horda tupých mrtvol. Nicméně vždycky knihy byly soudržné a každá kapitola otvírala a zavírala dějové linky a držely si kvalitní úroveň vyprávění. U patnáctého dílu se to to nekoná. Je to jako nádstavba, rozšíření, vyplňující vata a tak trošku díl navíc. Otravných postav je tady zase hromada a Rick mi leze na nervy, i když pořád mu nějak fandím. Nenašel jsem žádný cliffhanger, který by mě navnadil a tak netuším co se v dalších epizodách stane tak převratného, že bych mohl říct tento díl mu byl berličkou. Ale u Kirkmana je vše možné. Příští rok najdeme odpověď.

14.12.2015 3 z 5