Galadwen Galadwen diskuze

☰ menu

18.) Kniha, jejíž děj se odehrává v Brně

Pro milovníky městské fantasy a detektivek: https://www.databazeknih.cz/knihy/besne-mesto-140066

15.11.2017


1.) kniha, která byla zmíněna v jiné knize

Daniel2009: Válková je vůbec dobrý zdroj podobných citací, v knize Husiti čte hlavní hrdinka Výlety pana Broučka (do 15. století) a v jednom z dalších dílů, řekla bych z logiky věci v Trojské válce, zase Illiadu (což nechápu, protože tu jsem já přelouskat nedokázala ani v podstatně vyšším věku :-)).

07.11.2017


7.) kniha, podle níž byl natočen seriál

Tak že bych se konečně vrhla na Pilíře země (už dlouho plánuji) nebo Cizinku? Určitě by sem ještě patřila, co mě tak napadá z různých žánrů, Píseň ledu a ohně, Kouzelník Merlin, Narnie, Dva roky prázdnin, Případy detektiva Murdocha.

30.10.2017


1.) kniha, která byla zmíněna v jiné knize

Tak já zase připadla na lehčí a často citovanou klasiku: Harry Potter, Pán prstenů (oboje zmiňuje třeba Aaronovitch), Tři mušketýři (v Alence z planety Země, pokud si dobře vzpomínám). Myslím i Vinnetoua jsem někde zahlídla.

28.10.2017


Knihy pro děti - poraďte, doporučte

Moje devítiletá dcera se teď neobyčejně "zažrala" do Kouzelného atlasu Veroniky Válkové (sama jsem některé díly četla a jsou skvělé, čtivé, absolutně doporučuju). Pokud má dcera ráda fantasy, tak u nás frčí série Rose a Emily Pírková od Holly Webbové, z "detektivního" žánru třeba série Z. Pospíšilové Detektivové (u nás je v knihovně v sekci 6-9 let, takže je i pro méně zdatné čtenáře než výš uvedené knížky a u nás měla taky úspěch.
Mladší dcera taky moc čtení neholduje (dokonce ani poslouchání čteného), u ní funguje spíš to, co zná z filmů (Ledové království, V hlavě a podobné knížky). Co zkusit něco takového? Pro starší jsou třeba předlohy filmů Koralína, Karlík a továrna na čokoládu...
Klasiky 19. a 20. století, co jsme jako děti četli my (Verne, May, Štorch, Foglar) nedoporučuju, na dnešní děti mají malý spád. To by ji spíš odradilo.

07.10.2016