FishTailTea6 FishTailTea6 diskuze

☰ menu

Hodnocení knih v profilu autorů

OK. Tak mám jasno. Diky :)
Říkala jsem si, že právě proto, že se pohlaví vyplňuje (pak tu ani nemusí být) a v tomto ohledu dle mého lidé méně lžou než v případě věku, by to mohlo mít lepší vypovídací hodnotu.
A opravdu jsem typ člověka, který na názor druhých dá až po svém názoru, ale když vybírám knihu, která mě zaujme, tak většinou jdu a kouknu se i do komentářů, akorát pak se snažím složitě odhadnout, jestli to psal muž či žena. Budu si to dále dělat po svém :)
Jako př. uvedu titul Hana, má vysoké hodnocení, ale najdou se i komenáře, které knihu tak nevyzdvihují a nevím proč, ale mám právě pocit, že s ní jsou méně spokojení muži. To jen na vysvětlenou proč jsem se vůbec odvážila tento příspěvek přidat.
KOKA = dle mého jste tedy také dala na názor úplně cizích osob, jen to ještě máte zúžené na názory těch, jejichž názory sdílíte. Já chci slyšet/číst i názory, které mi třeba i přijdou mimo (obrázek už si udělám), proto rubriku Oblíbení uživatelé vlastně ani nepoužívám. Jen jsem si říkala, že by mohlo být zajímavé vidět jestli je rozdíl mezi pohledem mužů a žen.

14.08.2019


Hodnocení knih v profilu autorů

Měla bych takový nápad jestli by např. na stráce hodnocení knihy nešlo to hodnocení rozdělit, aby bylo vidět jak se kniha líbí mužům a ženám v procentech, případně kolik ji přečetlo mužů/žen?
Myslím, že by bylo zajímavé vidět ten rozdíl a zároveň když knihu vybírám jako dárek pro muže (přeci jen to vidění světa máme jiné), tak by to mohlo mít větší vypovídací hodnotu při rozhodování než celkové hodnocení.
Nebo už to někde je a jen jsem si toho ještě nevšimla?

13.08.2019


Knihy s africkou tematikou

Takových návrhů, děkuji :)
Navíc mi to kromě jiného připomnělo, že jsem také četla Hakima https://www.databazeknih.cz/knihy/hakim-23810 a to se mi take líbilo. :)

01.11.2017


Knihy s africkou tematikou

Útěk do Mombasy (D. Šimková)
Karibu Keňa: láska v ohrožení voodoo (H. Hindráková)
Bílá Masajka (C. Hofmann)

Je to spíše shoda náhod, že jsem za poslední rok četla tři knihy s africkou tématikou, než že bych je přímo vyhledávala.
Ale po té poslední, kterou jsem dočetla právě teď, jsem si uvědomila, že vždy byla hlavní hrdinkou žena a že ani v jednom případě jsem si k ní nenašla cestu.
Tak začínám mít pocit, že příběh o Africe = žena s rádoby strhujícím příběhem.
Má někdo podobnou zkušenost, nebo naopak může doporučit čtení o Africe?
Mezitím mi tu přistála nová kniha Africký příběh lásky (D. Sheldrick), tak se začínám trochu bát… :)

30.10.2017