Dra Dra diskuze

☰ menu

Co byste raději

Číst poezii nebo prózu?

12.09.2023


Redukce knihovny

Zkus knihy roztřídit podle žánru. To ti může pomoci lépe se rozhodnout, které knihy si nechat a které ne
https://www.modrykonik.cz/blog/pr_clanek/article/ambientni-svetlo-v-domacnosti-jak-dosah-xrbmhc/ . Například, pokud nejsi velkým fanouškem fantasy, můžeš se zbavit knih, které jsi přečetl a už je nikdy nečteš.

29.08.2023


Oblíbené a neoblíbené žánry knih

Ráda bych se s vámi podělila o svou lásku k fantasy žánru. Jsem velkým fanouškem knih, filmů a seriálů, které se odehrávají ve fiktivních světech s magií, draky, čarodějnicemi a dalšími fantastickými bytostmi.

Myslím, že fantasy žánr je skvělý, protože nabízí možnost uniknout z reality a prožít dobrodružství v úplně jiném světě. Můžeme se stát kýmkoli chceme a zažít věci, které by v reálném životě nebyly možné.

Jedním z mých nejoblíbenějších fantasy příběhů je Pán prstenů. Miluju Tolkienův svět Středozemě a jeho postavy, jako jsou Frodo Pytlík, Gandalf, Aragorn a Legolas. Pán prstenů je pro mě příběh o odvaze, přátelství a naději.
Dalším mým oblíbeným fantasy příběhem je Harry Potter. Miluju kouzelnický svět J.K. Rowlingové a její postavy, jako jsou Harry Potter, Hermiona Grangerová a Ron Weasley. Harry Potter je pro mě příběh o přátelství, odvaze a dospívání.
Kromě knih a filmů ráda sleduji také fantasy seriály, jako jsou Hra o trůny, Zaklínač a The Witcher. Tyto seriály jsou plné napětí, akce a dobrodružství.

19.08.2023


Jak rychle čtete?

Dobrý den. Čtu přibližně 1 dospělou knihu za měsíc. Avšak mám syna. Ještě je malý a samostatné čtení je ještě daleko. Ale pravidelně mu čtu dětské knihy před spaním. Obvykle jsou v češtině. Máme už celkem velkou dětskou knihovnu. Navštěvujeme knihkupectví často. Mě zajímá, zda bych mu měla číst knihy v angličtině, pokud mám špatnou výslovnost?

04.08.2023