Denika Denika diskuze

☰ menu

6) Kniha od ukrajinského autora/autorky

V žebříčku je také Dmitrij Gluchovskij a jeho kniha Metro 2033, ale chtěla bych upozornit, že je to ruský spisovatel, nikoli ukrajinský. :)

05.01.2023


Hledám knihy na téma...

Potřebovala bych, prosím, tipy na knihy, ve kterých se nějaká postava vyrovnává s tím, že způsobila nehodu nebo jiným způsobem nese svůj podíl na usmrcení jiného člověka. Děkuji moc. :)

12.09.2017


18. kniha s jménem v názvu

Marina Stepnova - Lazarovy ženy :)

05.01.2017


Které knihy nečíst - které jsou ztráta času a které kazí vkus?

Paní Bovaryová a všechny jí podobné hysterky, veškeré knihy jako je Hobit, Pán prstenů, knihy Odkazu Dračích jezdců a jiné fantasmagorie. Nikdy víc.

26.08.2016


Potřebuji poradit....

Občas se mi to stává také, někdy i u tlačítka "To se mi líbí" u komentáře ke knize. Mně většinou stačí celé okno zavřít a znovu načíst, nebo se úplně odhlásit a znovu přihlásit. :)

26.08.2016


U které knihy jste se smáli nahlas?

Jednoznačně u knihy Poslední aristokratka od Evžena Bočka. Není to bůhvíjaký literární počin plný vzletných myšlenek, ale pobaví naprosto dokonale. Smála jsem se tak moc, že se na mě lidé na veřejnosti (čekárna u lékaře, MHD) dost divně dívali. Doporučuji! :)

26.08.2016


Knihy, které rozbrečí

Zdravím všechny a chtěla bych se zeptat, jaké knihy vás kdy rozplakaly a třeba i proč :) Za mě jednoznačně Děti s cedulkou (o osudech dětí, které přežily vyhlazení obce Lidice), Než jsem tě poznala, Marley a já, Most času aj. Moc děkuju, potřebuju inspiraci! :)

07.09.2015