certik003 certik003 diskuze

☰ menu

Prosím o opravu

Jak můžu vložit knížku, když pod stejným ISBN už tady je jiná? Pod tímto číslem 978-83-248-3013-8 je v souborném katalogu 82 záznamů.

http://aleph.nkp.cz/F/QQQSS79MQYTX8SJKFRMY1495USBM2JS8LIH7QCT55MIPCITVSC-21347?func=find-b&find_code=ISN&x=0&y=0&request=978-83-248-3013-8&filter_code_1=WTP&filter_request_1=&filter_code_2=WLN&adjacent=N

14.07.2016


Nakouknete při čtení na konec knížky?

Kdysi měl v TV Karel Šíp pořad věnovaný znamením, každý měsíc se věnoval jednomu a zmiňoval tam typické vlastnosti daného znamení, což ale neznamená, že je musí mít každý. Tohle má být typická vlastnost Blíženců a protože jsem se v tomhle znamení narodila, můžu to potvrdit. Myslím si, že je to tím, že Blíženci jsou zvídaví a netrpěliví. Nedělám to pokaždé a čím jsem starší, tím méně častěji nakouknu, jak to dopadne. Proč to dělám, opravdu netuším, ale někdy prostě "musím" a nemůžu se ovládnout. Ale ještě nikdy mi to nezkazilo prožitek z knížky.
Ale děkuju za "tip" přečíst si poslední větu, třeba mi to bude stačit, až jednou zase bude nutkání silnější než já. :D

07.12.2015


Proč někteří lidé nečtou? A jak je k četbě přivést?

Nesouhlasím s tím, že pokud jdou rodiče příkladem, tak děti čtou taky. Moji rodiče nás vychovávali stejně. Já čtu odmala a v knížkách ležím pořád. Moje sestra nečetla nikdy. Jediná výjimka byla doba, kdy byla nezaměstaná, tak si ode mě nechala vybrat knížky a četla. Ale knížka musela být útlá, od českého autora a s nenáročným obsahem. Když si našla práci, číst okamžitě přestala.
Moje dcera odmala viděla, že čtu. Před spaním jsme jí četli pohádky. Když se učila číst ve škole, tak "musela" číst i něco navíc, aby se to snáz a dřív naučila. Je jediná věc, co jsem jí nikdy neodmítla v obchodě koupit - a to knížku. A přesto moje dcera čte opravdu jenom hodně výjimečně, až mě to mrzí. Ale nutit ji nehodlám. Jenom ve srytu duše doufám, že jednou sama od sebe začne. Ale je to jenom její věc a pokud už nikdy v životě nepřečte jedinou knížku, tak ji nebudu mít míň ráda.... Podle mě je to každého věc a kdo chce číst, ať čte, kdo ne, ať nečte a nutit ho nebo odsuzovat nehodlám.

26.12.2014