Carpinus-CZ Carpinus-CZ diskuze

☰ menu

Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Děkuji oběma za odpověď! Je to ten Nevítaný host od Shari Lapeny. Je tragické, že jsem ji četl někdy vloni a už si nemůžu vzpomenout ani na název a autora :-) Ach ta stárnoucí paměť! :-)

04.04.2023


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Hezký den, mohl by mi někdo připomenout, jaká jiná knížka má téměř totožný děj jako Chata v horách od Ruth Ware? Tj. skupina lidí uvězněná v bouři na horské chatě a začínají v ní postupně ubývat lidé. Četl jsem ji, nedávno, ale vůbec si nemůžu vzpomenout ani na její název, ani na autora. Děkuji předem za odpověď, pokud někdo víte!

03.04.2023


Série u knih

Håkan Nesser - série inspektora Van Veeterena.
Nechci prozrazovat děj těm, kteří ještě sérii nečetli, ale objevil jsem při čtení 2. dílu ze série určitou nesrovnalost - je v ní naznačeno, jak dopadne 10. díl. Pořadí knih série, jak jdou dějově za sebou, je oficiální ze strany autora (s dějovou posloupností), nebo je pořadí knih volné (např. určené nakladatelstvím podle data vydání) a lze tedy číst knížky v pořadí libovolném? Moc se mi nelíbilo dozvědět se s takovým předstihem klíčovou informaci z posledního dílu série. Věděl by někdo, jestli lze číst knížky ve volném pořadí, aby nebyla narušena jakási návaznost a posloupnost děje? Děkuji za odpověď.

04.03.2020