Bunnahabhain Bunnahabhain diskuze

☰ menu

Klub čtenářů historických románů

Pro Richie 1. Obraz J.Žižky a celého husitského hnutí je naopak pomalu narovnáván. O jeho pokřivení se postarali komunisté a socialistické školství. Nebylo to žádné "dělnické hnutí" ani boj Čechů proti Němcům (či Slovanů proti Germánům). Husité nebyli žádní "komunisté", ale silně věřící lidé. Na počátku jejich hnutí byla na jejich straně i část vysoce postavená šlechta a bohaté měšťanstvo (samozřejmě , že ne všichni), ale postupně odcházeli, jak neustával rozvrat a nestabilita země. Což tuto zemi ekonomicky ruinovalo. Husité nebojovali za chudinu, bez problémů masakrovali každého, kdo se odmítal připojit na jejich stranu (neexistovala neutralita, kdo není s námi je proti nám). Bez milosti povraždili bohaté i chudáky. Samozřejmě, že pustošení cizího území a vyvražďování jejich obyvatel patřilo ke způsobům tehdejšího válčení, ale komunisté nám husity představovali pomalu jako samaritány pro chudé. I chudí polští Slované měli z husitů hrůzu.
Výhodou dneška je, že si můžete přečíst knihy různých autorů (objektivních, pro i proti husitských) a udělat si svůj vlastní názor.

10.12.2020


Chybné série - duplicity a chyby

Autor knihy "Bůh tomu chce" je zde uložen dvakrát. Jednou jako Karl Wetzky von, podruhé jako Karl von Wetzky. Tím pádem není spárováno nové vydání této knihy.

11.03.2018