baryska0751 baryska0751 diskuze

☰ menu

3. Kniha s jednoslovným názvem o minimálně 4 slabikách

No to je krásné, takových knížek. Děkuji. Mně napadla akorát Helimadoe a to se mi číst nechtělo ;)

16.01.2024


14. Kniha z prostředí Vaší poslední dovolené

Jsem OSVČ a jako taková nic takového jako dovolená prostě nemám. Nikam nejezdím, už proto, že volného času mám fakt málo. Pracuju a pracuju. I o víkendech. Od jara do podzima jezdím na chalupu do největšího zapadákova, jaký vůbec existuje. Ovšem ani tam nezahálím. Čas tam dělím mezi svoji práci, kterou dělám pro obživu a práci na zahrádce, na domě a v domácnosti.
Nikdy jsem nikde v zahraničí nebyla. Pokud mám trochu volného času a je dobré počasí, relaxuji v bazénu. Jinak po zbytek roku trávím volný čas čtením.
Poraďte mi, prosím, jak mám toto téma pojmout.

16.01.2024


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Páni, to byl fofr, díky moc! Hned zítra mažu do knihovny! Jste naprosto zlatá, milá Naias. Ještě jednou moc a moc děkuju!

27.11.2022


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Dobrý den, hledám sérii fantasy knih, o kterých mi kdysi vyprávěla spolužačka. Bohužel jsem ji od té doby ztratila z dohledu a nemůžu se jí zeptat.
Mělo by jít o svět, kde se děti rodí "duchovně propojené" se svým, řekněme zvířátkem. Ale to propojení je víc, než duchovní, při oddělení na delší vzdálenost cítí snad přímo fyzickou bolest. Jedna z knih, pokud si dobře pamatuju, by snad měla být přímo o tom, jak na těch dětech někdo experimentuje tím, že je od těch jejich "mazlíčků" odděluje a zkoumá, jak dlouho přežijí.
Pokud někdo z tohoto chabého popisu tušíte, o co by mohlo jít, byla bych Vám moc vděčná za radu.

27.11.2022