AntikvářPraha4 AntikvářPraha4 diskuze

☰ menu

Výkup knih

misa5201:
https://vykupujeme-knihy-online.cz/
Ověřeno mnou osobně, já už jsem jim tam poslal tak 15 krabic knížek a vždy zaplatili bez problémů. Vykupujou až na výjimky jen nové knihy (po roce 2000) v pěkném stavu. Za ceny většinou 5-50 Kč. Spoustu knih samozřejmě nechtějí vůbec. Člověk zadá do jejich vyhledávače ISBN a hned vidí za kolik knihu vykupují.

24.04.2020


Tak už je to tady. Zpoplatnění inzerátu z archivu.

Majsha:
Taky si myslím. Podle mě by se negativní hodnocení mělo primárně dávat za případ zaplatíš a knížky se nedočkáš, případně dočkáš a kniha je ve fakt mizerném stavu (předtím než člověk dá negativní hodnocení, je dobré u prodejce knihu reklamovat, s trochou dobré vůle se vždy dá dohodnout..). Jinak to, že lidi vůbec nekomunikují, je bohužel normální. U mě si tak ve 20% případů někdo něco objedná a pak už se vůbec neozve (pravděpodobně knihu sehnal jinde, ale může i zapomenout či cokoliv...). Za to negativní hodnocení nedávám, prostě to řeším tak, že hned v první zprávě napíšu, do kdy je platnost rezervace, a když rezervace vyprší, prostě knihu prodám někomu jinému.

04.12.2019


Tak už je to tady. Zpoplatnění inzerátu z archivu.

Koka: Ano, souhlasím s Vámi, že podmínky pro prodej levných knih a knih málo poptávaných se výrazně zhorší.

02.12.2019


Tak už je to tady. Zpoplatnění inzerátu z archivu.

Tak nějak nechápu, že rozšířená varianta prodeje je méně výhodná než základní (základní=každý inzerát je vystaven na 3 měsíce. Poté lze zdarma prodlužovat vždy o další 3 měsíce / rozšířená=každý inzerát je vystaven na 3 měsíce. Poté lze prodlužovat vždy za 1 kredit o dalších 6 měsíců). Neměl by být naopak člověk hodně používající bazar nějak odměněn? Např. kdyby šlo po překročení 50 inzerátů ZDARMA vkládat neomezený počet inzerátů nebo kdyby šlo za nějaký měsíční poplatek vkládat neomezený počet inzerátů, tak by změny v bazaru měli nějakou logiku, takhle jak to je, to je jen další zhoršení podmínek bazaru. P.S. drobná vylepšení v rozšířené variantě bazaru nestojí za řeč, takže jsem je opomenul

02.12.2019


Čicháte k novým knihám?

Občas taky nové knihy pěkně nepříjemně smrdí. Hlavně jsem si toho všiml u knížek kde je hodně fotek. Ale většina knih voní příjemně:-)

07.11.2018


Řazení knížek v bazaru podle ceny

ivaanos: Z pohledu prodejce má newtory pravdu. Sice se zde soustředí čtenáři knih, ale pokud nějakou knihu opravdu sháněj tak projedou i muj-antikvariat.cz a bazos.cz a koupej si ji tam, kde je kniha nejlevnější nebo kde to maj nejblíž k osobnímu vyzvednutí. Bohužel bazar na DK už je nejlepší jen pro drahé knihy (100 Kč a víc). U levnějších knih je to dost sporné, jestli se to vůbec vyplatí je sem do bazaru dávat. Zkrátka velká výhoda DK jsou její uživatelé a bezpracnost při přidávání inzerátu. Velká výhoda konkurence je, že je inzerát zadarmo. Osobně si myslím, že 2 Kč/ inzerát je moc. Uvítal bych 1 Kč / inzerát nebo třeba neomezené kredity za nějakou pravidelnou platbu měsíčně. Ostatně se majitel DK může inspirovat u telefonních operátorů - je to velmi podobný business. Zas nechci dělat chytrého, asi to má majitel spočítané, že tahle cena je pro DK nejvýhodnější. Stanovit správnou cenu není jednoduché. Nikde není ale dáno, že by při zlevnění nevydělala DK víc (počet inzerátů by se logicky zvýšil).

09.04.2018


Řazení knížek v bazaru podle ceny

Řazení knížek podle ceny by se hodilo. Z pohledu prodejce bych ocenil možnost zobrazit si svoji nabídku od nejdražších k nejlevnějším a třeba některé dražší inzeráty upravit (třeba zlevnit nebo přidat fotku). Otázka je jestli by to neúměrně nezatěžovalo systém (raději oželím různá vylepšení, byť užitečná, než aby došlo k pomalejšímu načítání stránek tady na databázi).

04.04.2018