Theresa Weir citáty

Anne Frasier · pseudonym

americká, 1950

Citáty (12)

“Jenže laskavost je vlastnost, ktorou nemůžeme pozbýt.” Soustředěně se zamračila. “Možná je to jedna z nejdůležitějších součástí lidskosti. Třeba je mnohem důležitější než láska.” Nejsem mrtvá


” Jakmile si přestanete něco přát, snáz se vám přežívá. Když se vzdáte a přijmete svůj osud, vaše existence se stane snesitelnou, protože vaše dny už vám nepřipomínají nekonečnou noční můru. ” Jude (Nejsem mrtvá)


” Protože strach není nic, za co byste se musela stydět. Strach vás udrží naživu. Zato jeho nedostatek vás zabije. ” Uriah (Nejsem mrtvá)


” Snaží se najít smysl v něčem, co smysl nikdy dávat nebude – smrt milovaného člověka. ” Jude (Nejsem mrtvá)


” Začínat nanovo není vždycky ta správná odpověď, protože je to těžké, většinou se nic nespraví a člověk se dočká leda tak rozčarování. ” Uriah (Nejsem mrtvá)


” Zajímalo by mě, proč vždycky pohrdáme svým starým já, měli bychom za ně být vděční. Měli bychom si vážit toho, kým jsme byli, a ne se za sebe stydět. ” Uriah (Nejsem mrtvá)


” Zdálo se jí, že to, čím si prošla, ji jakýmsi způsobem připravilo o lidskost a udělalo z ní člověka druhé kategorie. Možná proto ženy často tají týrání. Zapomeňte na jejich strach z odplaty, na strach ze zítřka, ze samoty, anebo na slepou lásku k tyranovi. Jakmile je to venku, jakmile fakta visí na šňůře, vystavená před celým světem, v té chvíli je oběť připravena o důstojnost a trpí dvakrát. Jednou z rukou tyrana a podruhé z rukou světa. ” Jude (Nejsem mrtvá)


Člověka rozhodí, když zjistí, jak nás tvarují temné stránky našich životů. Nejsem mrtvá


Laskavost je možná ten nejdůležitejší povahový rys, jaký člověk může mít. Nejsem mrtvá


Protože když zapomenete, vrátí se vám to v nevhodný čas. Když si užíváte života. Ale když to nevytěsníte úplně, nemůže vás to zlomit. Jude (Nejsem živá)


Špatným lidem se dějí špatné věci. Kromě jiného se vzájemně zabíjejí. Jude (Nejsem živá)


Viděl jste někoho podezřelého? Někoho, z koho jste měl divný pocit, který jste si neuměl vysvětlit? To se stává. Lidé tomu řikají šestý smysl, ale já si myslím, že je to návrat k pudu sebezáchovy. Má ho úplně každý. Jen je třeba věnovat mu pozornost. Jude (Nejsem živá)