Radka Strejciusová citáty

česká, 1976

Citáty (3)

"„Emerald,“ překvapeně vydechne s doširoka otevřenýma očima a najednou mi začne mizet před očima. Zaútočím bleskovými pouty na nohy a škubnu. Zvuk pádu těla je přesně to, co jsem potřebovala slyšet. Rychle se přesunu na místo, kde tuším, že leží a seknu. Nocí zazní ostrý výkřik a pak už je slyšet pouze zvuk mého meče perforujícího hrudník a srdce. Kouzlo neviditelnosti přestalo po smrti účinkovat a dlouhovlasá hlava se válí pár centimetrů ode mě, oddělená od zbytku těla." (Lovec Andrea: Královská krev)


Marek kulhá na pravou nohu a jedna ruka mu visí volně podél těla. Sice se na zranění drží velmi dobře, ale je vidět, že Stará krev také není všemocná. Skokem se dostanu hned za záda upíra. Dloubnu ho mečem do ramene a když se otočí, useknu mu hlavu. Marek ho ještě dorazí na zemi. Zazubím se na něj a běžím dál. Zkouším se dostat do stavu berserka jako kdysi a ono to kupodivu funguje. Mám pocit, že se vznáším, ruce i nohy si dělají, co chtějí a já jen přihlížím, jak kusy těl lítají vzduchem. Neskončím, dokud nejsou všechny pijavice na definitivní věčnosti. Má krev už necítí žádného útočníka a uklidňuje se. Stojím na zahradě před bránou se skloněným mečem a zhluboka dýchám. Marek s ostatními stojí přede mnou. „Kdo, kurva, jsi?“ ptá se Lucy celá od krve." (Lovec Andrea: Královská krev)


Protáhnu se v křesle a kouknu na hodinky. Za chvíli začíná trénink. Jsem zvědavá, jak si povede Denis. Jediným jeho mínusem je nezkušenost. Ale bez praxe ji nezíská. „Jdeme na to,“ oznámí Olaf. Zvednu se a spolu s ostatními vyrazíme. „Ty jdeš s námi?“ otočím se na Roba. „Podívám se, jak vám to jde. Podle toho si připravím šití, náplasti a nebo rovnou rakve,“ prohlásí s ironickým úsměvem." (Lovec Andrea: Královská krev)


Radka Strejciusová - knihy

2017  68%Lovec Andrea: Královská krev

Žánry autora

Fantasy

Štítky z knih

Strejciusová je 1x v oblíbených.