Michael Gerard Bauer citáty

australská, 1955

Citáty (5)

Ignatius miloval svůj svět, kde bylo všechno praktické a předvídatelné jako hrany čtverce. Jestliže jste něco mohli změřit, spočítat, dokázat, definovat, zařadit, zmapovat, označit, rozpitvat, uskladnit, načasovat, uložit do krabice nebo připíchnout na vývěsku, pak to do Ignatiova vesmíru mohlo být přijato.


Jedna z nejhorších věcí na světě je být nový ve třídě. Úplně nejhorší chvíle je, když stojíte jako nový před třídou plnou těch, co se už dávno znají. Neříkejte mi Izmael


Když se na to dívám zpátky, uvědomuju si, že jsem ho měl zabít hned, dokud jsem měl šanci. Po shromáždění všech důkazů by porota nejspíš usoudila, že k mé nápravě postačí pár hodin veřejně prospěšných prací.


Tak fajn když uvízneš s Titanikem, je dobré se usadit na místě s nejlepším výhledem na ledovec.


Teď musím předeslat, že říct, že zápas naší školy s Churchillovci je důležitý, by bylo asi jako popsat konec světa se stejnou důležitostí, jako závadu na převodovce. Ať už se během roku stalo cokoliv - mohli jsme prohrát všechny ostatní fotbalové zápasy ve všech věkových kategoriích, být poslední v plaveckých závodech nebo v atletice, a kdyby navíc průměrné IQ celé školy kleslo pod úroveň kolonie červů - pořád by to byl dobrý rok, kdybychom mohli říct: "Aspoň jsme porazili Churchillovce!"


Michael Gerard Bauer - knihy

2011  96%Neříkejte mi Izmael

Žánry autora

Pro děti a mládež

Štítky z knih

humor australská literatura pro mládež

Bauer je 1x v oblíbených.