Lisa Taddeo citáty

americká

Citáty (23)

Do její oblíbené knihy Stmívání lepil žluté poznámkové papírky. U pasáží o trvalém poutu mezi milenci prožívajícími lásku nebeskou jí črtal paralely s jejich vlastním vztahem. Mladou ženu neobyčejně překvapovalo a vzrušovalo už to, kolik těch papírků bylo a jak detailně svoje komentáře propracovával. Nemohla pomalu uvěřit, že učitel, jehož tak hluboce obdivovala, tu knihu přečetl celou, natož pak že si udělal čas, aby k ní připisoval poznámky tak důmyslné, jako by vedl kurz pro pokročilé milenky upírů.


Když láska k rukám zemře, kam odchází?


Když tě nějaký příběh osloví natolik, že si přeješ, aby postavy z něj patřily do tvé rodiny, je v tom víc než fandovství. Se Stmíváním to bylo jiné. V případě Stmívání nešlo o rodinu, ale o pocit, jako by se jí tenhle příběh zakousl do duše.


Láska tě sytí a přitom oslabuje, takže máš pocit plnosti, ale zároveň jsi prázdná. Nestojíš o jídlo ani o společnost ostatních. Toužíš jen po tom, koho miluješ, chceš myslet jenom na něj. Všechno ostatní je ztráta energie, peněz, dechu. Tři ženy


Líbání je pro ni důležitější než všechno ostatní na světě, důležitější než peníze a pomoc v domácnosti...


Mělo by existovat silnější slovo než lítost.


Napadne ji, jak je asi fajn být Aidanem. Musí to být báječný pocit moci, vědět, že cokoli po ní bude chtít, jako by to už měl - ona se jenjen třese, aby mu mohla vyhovět. Tři ženy


Některé ženy touží víc po kariéře než po lásce, ale Lina si nikdy nepřála nic jiného než být po uši zamilovaná a mít partnera navždycky. Jako tučňáci. Tři ženy


Není možné být v Linině přítomnosti, a přitom nemyslet na všechno, co tobě samotné v životě schází nebo co si myslíš, že ti schází, poněvadž se o samotě necítíš celistvá.


Nic jiného si v životě ani nepřála. Je přesvědčená, že když si tě v takové chvíli položí na klín člověk, kterého považuješ za nejpřitažlivějšího ze všech, je to nejdůležitější biologická potřeba, kterou hodinu co hodinu spousta lidí torpéduje.


Občas tě tady na zemi nic nepotěší víc, než když ti někdo položí nějakou tu otázku. Tři ženy


Poprvé chápe, co to znamená, když se s někým pomiluješ ústy.


Svět je příliš netečný vůči trajektorii ženské bolesti.


To, jak hluboce mě líbá... to je, jako by se ocitl v mém těle, otočil starým těžkým vypínačem a prostě mě rozsvítil, až se celá rozzářím.


Umíte si to představit? Umíte si představit, že žadoníte, aby se vás muž dotýkal? Muž, který odpřisáhl, že vás bude navždycky milovat?


V jaké fázi přestaneš být něčí láskou a staneš se tou druhou?


V říši milování je bytostí vyššího řádu.


V tom, jak málo si moje matka přála, se tajila krása.


V určité chvíli se z každé ženy stává zvíře. Ve chvíli, kdy to nejvíc potřebuje. Tři ženy


Věděla, že nesmí povědět žádné ženě, jak vstupuje do fantazie jejího manžela.


Ví, že kromě zdraví jejich rodiny a nejbližších přátel není nic důležitějšího než fakt, že netouží po nikom tak moc jako po svém manželovi a on že touží víc než po jiných jedině po ní. Že navzdory těžkostem, kterými si prošla, a milionu drobností denně, kvůli nimž se cítí mizerně, není na světě nic lepšího než tohle jejich společenství. Tři ženy


Víc než co jiného si přála mít se ráda.


Vždycky se najde něco, co bereš jako samozřejmost, ale po čem jiný hladoví... Tři ženy


Lisa Taddeo - knihy

2019  67%Tři ženy

Žánry autora

Literatura světová Pro ženy Erotika

Štítky z knih

sex ženy erotika sexualita erotické romány

Taddeo je 2x v oblíbených.