Tři ženy

Tři ženy https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426479/bmid_tri-zeny-nxU-426479.jpg 3 83 25

Sexuální touha nás vzrušuje i znepokojuje. Ovládá naše myšlenky, vítězí nad rozumem, občas někomu z nás zničí život. A přece o ní skoro nikdy nemluvíme. Tahle skrytá pohonná síla našeho konání zůstávala málo prozkoumaná – než se objevila autorka knihy Tři ženy, nejniternějšího zobrazení touhy, jaké bylo v moderní době napsáno. Domácká Lina, žijící na venkově v Indianě v neuspokojivém manželství naváže milostný vztah, který se záhy stane středobodem jejího života. Krasavice Sloane, úspěšná majitelka restaurace, je šťastně vdaná za muže, který ji ovšem povzbuzuje do sexu s jinými muži i ženami. Středoškolačka Maggie touží po lepší budoucnosti, než je bezútěšný život jejích rodičů. Hledá pochopení u svého učitele angličtiny, zaplete se s ním – a následky jsou krutě devastující. Objevitelská kniha Tři ženy zobrazuje s hlubokým pochopením a velkou emocionální silou křehkost a složitost ženské touhy i její přetrvávající nerovnoprávnost. Životy tří nezapomenutelných hrdinek nám důrazně připomenou, že s našimi obtížemi nejsme sami! „Nejniternější zachycení ženského vnímání erotiky a sexuality, jaké svět v posledních letech zaznamenal!“ – New York Times „Kniha, která vám svou upřímností vyrazí dech. Do krajnosti intimní a pravdivá!“ – Entertainment Weekly „Tři ženy vypalují ohnivou stezku v temných houštinách ženské sexuality. Dokonale napsané!“ – Los Angeles Times... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Erotika

Vydáno: , Leda
Originální název:

Three Women , 2019


více info...

Přidat komentář

Maky78
06.06.2023 2 z 5

Mě ty ženy tak iritovaly. Bouře emocí, krkolomně zpracovaná. V polovině jsem chtěla odložit, ale potom jsem jim začala trochu rozumět.

Nedej jim najevo aby tě viděli šťastnou.

ZÓNA
25.04.2023 2 z 5

Hodnocení z mužského pohledu.
Údajně příběhy ze života, které se skutečně udály.
Nejde ani tak o ženskou sexualitu a touhy.
Problémy pramení z ne úplně naplněného dětství, resp. problémů, které se staly v mladém věku a nedaly se již kompenzovat v životě pozdějším.
Nerovnoměrné rozvržení prostoru hlavních protagonistek. Záměrně dostala nejvíce prostoru dívka/žena, jíž bylo ublíženo nejvíce. Ostatní dvě ženy jednaly víceméně na popud druhých, žila v nich nespokojenost z vlastního života.
Jediná Lina by mohla naplnit představy čtenářů o knize. Ale i ona trpěla nedostatkem ze strany muže a k jistým projevům své sexuality dospěla až za pomoci své bývalé lásky, která ji dávala pocit naplnění.
Nemohu si pomoci, ale vše je ovlivněno muži. Ženské jednání a touhy zde nejsou popisovány niterně z ženy samotné.
Mám tedy rozumět textu následovně? Určuje muž ženské libido a touhy, které ukrývá ona sama?
Co se týká kvality textu; nikterak výjimečné.
A pokud mohu hodnotit expresivně dějovost knihy...
Maggie může iritovat, může nudit, slabší jedinci ji mohou i litovat. Sloane navnadí a s pozdvihnutým obočím budete sledovat její krkolomnou pouť životem. Lina zapůsobí živočišně a skutečně. Její osud nebude nikomu lhostejný.
Ale jinak? Málo adhezní k tématu, nepříliš působivé sexuální scény (někdy příliš šroubované), zvláštní emoční charakter vyprávění.
Ale upozorňuji! Mužský pohled na ženskou literaturu...


Anna 13
30.12.2022 5 z 5

(SPOILER) Jak moc se mohou lišit dva prožitky z jedné knihy, které dělí tři roky?
Tři ženy jsem četla právě před touto dobou, ale dodnes jsem si pamatovala, co vyváděla Sloane, jaký názor jsem měla na Maggie a jak blízká mi byla Lina. Úplně dokonale jsem si pamatovala problémy a osudy těchto tří skutečných žen. Jako bych tu knihu četla před měsícem. A to pozor: ta kniha mě tehdy neoslovila - spíše jsem jí pohrdala a z mého nynějšího pohledu jsem jí tehdy vůbec nerozuměla. I přes bouři emocí, kterou ve mně vyvolala, jsem si ji pamatovala téměř dokonale.
Roky uplynuly a já si ji v knihovně vypůjčila znovu.
A jak jiné to bylo čtení...

Neměla jsem jediný problém vklouznout pod kůži třem ženám, které se s Lisou Taddeo rozhodly sdílet své nejniternější tužby, za které by mohly být snadno odsouzené.
Linina potřeba tělesné lásky mě dojímala stejně jako před lety, nicméně až teď jsem ji v duchu popoháněla, aby na nic nečekala a vytřískala ze svého života maximum, aby nestála na místě a šla si za svými touhami, aniž bych brala v potaz její děti a manžela, neboť Ed si jí prostě nezasloužil.
Jak dlouho ještě se tato žena poddávala rychlým neuspokojivě uspokojivým schůzkám s Aidanem? Jak dlouho to trvalo, protože je celkem jisté, že se to rozpadlo... Našla někdy někoho, u koho nemusela žadonit o něhu, doteky a polibky? Kdo si této nesmírně vzácné ženy vážil?
Maggiin příběh u mě podruhé neprobudil jasný odsudek, nýbrž prohloubil zmatek, který mám v problematice milostných vztahů mezi učiteli a studenty. Byla to láska, nebyla? Bylo nutné dojít tam, kam Aaron s Maggie zašli - až do soudní síně? Měla by Maggie podobně zdevastovanou duši, kdyby prožila stejně intenzivní vztah, který by ovšem nebyl zakázaný? I poté by předvedla svou minulou lásku před tribunál? Aaron nebyl žádný hrdina, ale nebyl ani padouch. Je ovšem jisté, že jakmile si jejich příběh přečtete, možná skutečně nikdy nezapomenete, protože je natolik odlišný od všech tematicky podobných, že se na něj dá stěží nahlížet s přesvědčením, že víte, jak to bylo a co bylo správné udělat...
A pak Sloane. Sloane a Richard, kteří jsou námětem na celovečerní film nebo román o pětistech stranách. Tři roky byly potřeba k tomu, abych jí přestala pohrdat, abych ji pouhou myšlenkou neodsoudila. Teď mě fascinovala, fascinovali mě oba. Fandila jsem jejich vzrušujícímu a odvážnému životu. Sloane si v sobě asi také ponesu napořád.

Tři ženy jsou vzrušující.
Jsou upřímné.
A já po třech letech uznávám tuto knihu jako jistou senzaci, na kterou se nezapomíná a jejíž stránky by měly brázdit nejen oči žen, kterým kniha nastaví zrcadlo, poskytne jim útěchu a pochopení či je vyburcuje k činům, ale také oči jejich mužů, které snad díky Lise Taddeo zůstanou otevřené vůči ženským touhám a potřebám.

Touha je to nejopravdovější a nejkrásnější na světě. Když jsi jí prostoupen, žiješ. Úplně nejvíc, jak můžeš. Naplno. A to tahle kniha připomíná. Stejně jako následující citace: "Ví, že kromě zdraví jejich rodiny a nejbližších přátel není nic důležitějšího než fakt, že netouží po nikom tak moc jako po svém manželovi a on že touží víc než po jiných jedině po ní. Že navzdory těžkostem, kterými si prošla, a milionu drobností denně, kvůli nimž se cítí mizerně, není na světě nic lepšího než tohle jejich společenství."

ZuzkaSmi
21.08.2022 1 z 5

Nelíbila se mi, nedoporučuji. Perfektně to níže shrnula Anna 13, přesně vystihuje můj dojem z knihy.

D_žejn
12.07.2022 4 z 5

Tři ženy, tři dějové linie, které se dotýkají aktuálních společenských témat. Mladičká Maggie, která napíná všechny síly k cestě z chudých sociálních poměrů, naváže patologický vztah se svým učitelem. Ten tvrdě těží ze své pozice síly a postavení oblíbeného dominantního učitele. Když se ale po letech dostane před soud, bude platit nepsané pravidlo, že se má věřit oběti? Příběh jako vystřižený z českých reálií, který silně působí svým intenzivním vhledem do myšlení mladé ženy, po kterém si už nikdy neřeknete, že „vám by se tohle nikdy nestalo.“

Další dva příběhy se zaměřují na zralé ženy a jejich postavení v manželství. Nespokojená Lina, která má poměr se svoji láskou z mládí a úspěšná a emancipovaná Sloane, žijící ve zdánlivě idylickém svazku a nebojí se otevřeně akcentovat svoje sexuální touhy.

Tři ženy není kniha o sexu nebo intimitě mezi partnery, ale především o komunikaci, důvěře a přiznání si, co vlastně od vztahu čekáme. Není to žádná sexuální převratná revoluce, ale otevřená zpověď skutečných reálných postav.

Krizovakri
22.04.2022 1 z 5

Nuda, nuda, nuda. Tuto knihu jsem dostala a asi bych si ji sama nevybrala. Nicmene jsem se do ni s vervou pustila a po par kapitolach jsem byla dokonce mile prekvapena. Zajimave pribehy tri zen a nektere eroticke pasaze byly vice nez vzrusujici. Jenze tenhle pocit brzo vystridalo znudeni. Pouhe popisovani strasti techto hrdinek bylo zdlouhave, unavujici a nezajimave. Nebyla zde zadna zapletka, ktera by dej vygradovala a nejaky kloudny konec, ktery by pribehy ucelil, chybel uplne. Nedozvedela jsem se, jak hrdinky dopadly, ani jaky byl osud jejich partneru. Uf, jsem rada ze mam knihu za sebou a jdu si zlepsit chut nejakou poradnou severskou detektivkou.

Anniee
01.03.2022 3 z 5

Jako první věc - za mě téhle knize nejvíc uškodilo to, že jsem četla už více knih na podobná témata. A některé byly lepší (například, navazujíc na příběh Maggie, Má temná Vanessa - nad tou jsem přemýšlela denně tak půl roku).

A věc druhá - na to, že všechna ta témata byla těžká a bolavá, mě to nijak nevtáhlo. Chvílemi jsem byla zmatená a vůbec nechápala, co se tak najednou děje a chvílemi mě, upřímně, ony tři ženy extrémně štvaly. Byla v tom hloubka a zároveň nebyla. Chápu, jaké mělo být poselství, ale ke mně se tak nějak nedostalo, a to mě mrzí.

ElikaBendova
03.03.2021 2 z 5

Nejdrive me nadchla, ale pozdeji prisla ledova sprcha

knihovna1
31.12.2020 4 z 5

Kniha se mi líbila. Byla opravdu zajímavá, jak tři ženy intimně odhalily svá různá nitra. Tři komenty pode mnou vše už popsaly. Jen souložit ve třech nebyla libost Sloane, ale jejího muže. A ona mu ráda vyhověla, protože ho milovala a nejvíc milování, jen s ním.

adorjas
13.06.2020 4 z 5

Čítam si komentáre na DB a nestačím sa čudovať týmto čitateľkám, tvrdia, že kniha až takou prevratnou nebola. Áno, možno počuli o podobných príbehoch od kamošiek alebo na nejakom emimino.cz, ale koľkokrát mohli čítať takúto kvalitnejšiu literatúru v porovnaní s drahou Radkou Třeštíkovou, ktorá by o ženskej sexualite takto otvorene hovorila? Možno sa o tom ženské bavia nad pohárom vína, ale rozhodne nie v literatúre. Čitateľky zároveň komentujú, že to nebolo nič prevratné, napriek tomu som tu videla veľa odsudzujúcich viet o Sloane alebo o tom, že Maggie vôbec zneužitá nebola. A toto sme my! Skvelé, úžasné ženy, ktoré držíme pri sebe a nesúdime iné ženy ako žijú. Krásne, dokonalé, diskriminačné ženy, ktoré neustále potrebujú hodnotiť tie druhé a tie druhé hodnotia ešte tvrdšie ako seba.

Kniha bola pre mňa silnou, pretože sa jednalo o skutočné príbehy a životy hrdiniek, ktoré sa nebáli do toho ísť a hovoriť o svojom vnútre. Tieto hrdinky dokážu ísť aspoň do hĺbky na rozdiel od čitateliek tejto knihy na databázi kníh, ktoré sa na takúto otvorenosť dívajú cez prsty a dokážu len ohovárať.

pandapandy
14.05.2020 4 z 5

bylo to fajn.

cornetka
09.05.2020 5 z 5

Tři ženy, tři vztahy, tři pohledy do nitra těchto žen. Maggie popisuje vztah s jejím učitelem. Lina žije ve vztahu, který ji nenaplňuje a tak se schází s někým jiným. Sloane je spokojena v manželství, ale víc si užívá ve třech. Všechny ve svém vyprávění popisují, jak je ovládá touha a vzrušení.
Příběhy těchto třech žen jsou skutečné. Nejsou vyprávěny proto, aby z nich někdo něco získal, ale proto, aby byly ku prospěchu ostatním. Některé části jsou vulgární a tím vlastně dochází k odhalení jejich přání a tužeb. Mělo by být přirozené mluvit o našich pocitech a touhách, přesto ne každý to dokáže. Důležité ale je, abychom si alespoň sobě přiznali, co vlastně chceme. Pokud se tedy chcete seznámit s tím, co v ženách probouzí touha a chtíč a jak je mohou v daný okamžik změnit, přečtěte si tuhle zajímavou knihu.

Zrzavá_Tereza
19.04.2020 5 z 5

Tuhle knížku jsem doslova zhltla a jen těžko jsem opouštěla hlavní hrdinky. Je o nás ženách. O lásce, o chtíči, o touhách a snech, o sexu a vztazích a hlavně o následcích toho všeho. Je o Maggie, která se zamiluje do svého učitele. Je o Lině, kterou manžel nechce a tak hledá něžnosti jinde. Je o Sloane, jejíž koníčkem je sex s jinými muži před zrakem svého muže.
Je to úžasně napsané, vzrušující, vtahující, chvílemi jiskřící a chvílemi zase zoufalé.

Kris.Tyna
13.04.2020 2 z 5

Taková senzace, jak se kniha prezentuje na přebalu, mi to nepřišla. Mám ráda knihy o vztazích, niterních pocitech, obzvláště v podání ženských hrdinek, ale tohle mi nepřišlo jako něco průkopnického a přelomového. Přečíst se to dalo, to jo, ale něco tomu chybělo. Průměrná červená knihovna, bych to shrnula.

Illaa
30.03.2020 4 z 5

Ač jsem to po komentářích zde nečekala, mě kniha velmi bavila. Sice neupřednostňuji čtení pro ženy, ale toto nebylo nic prvoplánového. Líbilo se mi střídání osudů tří žen, asi nejvíce mě bavily části o Maggie. Kniha se čte rychle a není zde nouze i o lechtivé scény.

booklovertina
10.03.2020 2 z 5

Slovenský preklad vyšiel až tento rok, no ja som sa na ňu tešila už dlhšie, keďže som jej anglickú a českú verziu neustále videla pretriasanú na instagram. Štúdia o ženskej sexualite a túžbach, koho by to nezaujalo? Videla som samé pozitívne reakcie, no mňa kniha sklamala... Čítala sa dobre a samotné príbehy boli zaujímavé, no nemám pocit, že by autorka priniesla niečo nové, šokujúce či prevratné. A už vôbec nemôžem súhlasiť s označením "prelomová štúdia". Príbehy troch žien možno nie sú niečím, čo ženy zažívajú bežne, no nie sú ani ničím ojedinelým, stačí si zapnúť telku alebo pozrieť na internet a vyhodí vám plno podobných.

Marcel7
05.03.2020 3 z 5

Kniha má zajímavý pohled na ženskou sexualitu, což je podle mě téma, kterému by se mělo v 20. století věnovat a snažit se z něj odstranit stigma. Kniha je napsaná a přeložena (až na pár maličkostí) velmi dobře a čtenář se u čtení cítí spíš jako u beletrie než u životních příběhů existujících žen. Nicméně kniha není vážně takové terno jak se propaguje a rozhodně nejde o žádné mind-blowing příběhy. Nejvíc mi asi vadila neuzavřenost příběhů nebo alespoň nějaké shrnutí, protože to ve mně zanechalo pocit "Proč jsme to tedy četli, co tím mělo být řečeno?" a nevím co si z toho mám vzít krom tématu, že se konečně píše o tabuizovaných tématech. Je to škoda, určitě kniha měla potenciál, který ale podle nebyl využit na 100 %.

Pistácie
04.03.2020 3 z 5

Senzace roku 2019? Vážně? Pořád jsem čekala, kdy to přijde a já si řeknu ANO, to je ten důvod, proč je to takovou senzací. Ale nepřišlo to. U mě ten moment nenastal. Všechny příběhy (a pokud jsou opravdu odrazem vyprávění skutečných žen), jsou zajímavé, silné, emoční, nevšední. Ale nějak mě ani nejeden nebavil tolik, aby mě kniha přesvědčila. Nebo to bylo možná tím, jak to bylo sepsané a seskládané. Nevím. Nedokážu říct. Ale občas jsem se do čtení nutila. Nebavilo mě to tolik, jak jsem očekávala. Myslím, že marketing tu hrál silnější roli, než celý obsah knihy. Takové knihy mě pak zamrzí. Vím, že už se k ním nevrátím.

Anna 13
01.03.2020 5 z 5

Kniha Tři ženy neodpovídá svým blahoslaveným recenzím a označením. Není to žádná senzace, neaspiruje na kultovní příběh o ženské sexualitě. Navíc si myslím, že se tyto tři příběhy dotknou jen menšiny žen, neboť se domnívám, že se v nich většina ženské populace nenajde a kniha tak nejspíše neodkryje skutečné touhy v jejich nitru.

Navíc si myslím, že se tato kniha nedá považovat za beletrii. Zároveň bych ji ale nezařadila do literatury faktu.
Jsou to reálné příběhy. A tudíž: můžeme se spolehnout na jejich pravdivost? Co bylo vynecháno? A hlavně: jak celou situaci vidí druhé strany, které tu jsou vykresleny téměř odporně? Můžeme se spolehnout na svědectví těchto tří nevyrovnaných žen? To už je na každém čtenáři.

A právě proto, že postavy nejsou vymyšlené, zbyde na "konci" všech příběhů jen zvláštní rozladěnost...

Dále se objevují SPOILERY:

Miloval učitel Knodel svou studentku? Choval k ní opravdové city? Nedokázal se ubránit zakázané touze? Nebo ji jen využil - i když vlastně, jak by mohl, když s ní fyzicky vlastně téměř nic neměl? Jednalo se o manipulaci a zneužití moci a věkového rozdílu, nebo vše bylo skutečné, a tudíž byl soud jen absurdní fraškou zhrzené dívky?

Nejblíže bude mít svět podle mě k Lině, neboť její potřeba lásky byla tak zoufalá a nutkavá, tak krásně popsaná... tak možná v životě častá? Proč se ale tato smutná žena opakovaně vracela do náruče muže, který jí nejspíše pohrdal? Co to v nás ženách je, že pro jeden jediný polibek konkrétního muže, ztrácíme svou sebeúctu?
Tento příběh se mi jak líbil, tak mě znepokojoval, neboť bych takhle slepá být nikdy nechtěla, ale jak je vidět, spadnout do této omámenosti je asi strašně snadné...

Sloane? Nepochopitelná, cizí. Psychicky labilní žena, které připadá zcela v pořádku souložit před svým mužem s jinými. Která sebou pohrdá za to, že si dopřeje jídlo a odepře cvičení, ale její prazvláštní sexuální úchylky vlastně považuje za zdravý životní styl. V čem se tento příběh může asi tak podobat příběhům stovek normálních žen?

Jsem divná, když mi nepřišlo v pořádku obvinit učitele ze zneužití studentky?
Jsem příliš konzervativní, protože mi chování Sloane fakt nepřišlo v pořádku?
A naopak: jaká jsem, když dokážu nevěru Liny chápat a neodsoudit, i když se mi jinak toto chování a rozbíjení rodin příčí?

Kniha není erotickým románem, i když to tak může dle anotace působit. Otevřených sexuálních scén je tam jako šafránu. Na můj vkus jsou ale příliš vulgární, ne-li odporné. Absolutně nevystihují mé představy o ženských tužbách a snech.

Při četbě jsem si posteskla po příbězích, kde nám jsou předkládány inteligentní a sebevědomé ženské hrdinky, které přinášejí inspiraci, fascinaci a naději. Kde hlavní roli hraje láska, a ne sex bez ní. V této knize se dle mého totiž neukázalo to nejpodstatnější: a to to, že se ženy především touží milovat z lásky. A po lásce touží a sní. Tuto teorii tak polovičně splnila jen Lina.

Nedoporučuji, neboť po přečtení nebudete vědět, co si máte myslet a možná ztratíte iluze. A rychle se budete chtít poohlédnout po knize, která vám je navrátí zpět. A u které dostanete ještě něco navíc.
Nepovedeně podané, určitým způsobem ubohé a zkreslující... vlastně trochu manipulativní čtení.

terezkacz
23.02.2020

Nic z toho, co kniha slibuje není splněno. Nejsem zklamaná, protuze jsem toho mnoho neočekávala - tyto americké příběhy nejsou můj šálek kávy, z většiny mám vždy pocit, že sklouzavaji k červené knihovně. Neumím jako přiklad uvést jinou knihu, nicmene jsem si jistá, že toto skutecne není "nejniternejsi zachycení ženského vnímání erotiky a sexuality, jaké svět v poslední v posledních letech zaznamenal" :)

Štítky knihy

sex ženy erotika sexualita erotické romány

Autorovy knížky

Lisa Taddeo
americká
2019  67%Tři ženy

Kniha Tři ženy je v

Právě čtených4x
Přečtených97x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených1x
Knihotéce36x
Chystám se číst82x
Chci si koupit19x