Lesley Kara citáty

anglická

Citáty (11)

Flinstead má po setmění zatažené závěsy, na nohou pantofle a čeká, až se mu ohřeje kakao. Kdo o tom ví?


I pomluva může zabít ....


Jenže časem nastane moment, kdy už nestačí jen si něco představovat. Takové uspokojení, pokud vůbec nějaké, není valné. Je to menší zábava. Je to jako droga, vůči které si tělo vytvoří toleranci. Kdo o tom ví?


Každý má v duši temnotu. Za určitých okolností jsme všichni schopni zlých myšlenek a zlých činů.


Když se vás zřekne dítě, je to vrchol odmítnutí. Milionkrát, trilionkrát horší, než když vás opustí milenec nebo manžel. Kdo o tom ví?


Lež stihne oběhnout půlku světa dřív, než si pravda obuje boty - Mark Twain


Moře by se nebál jenom blázen. Ve vteřině se může obrátit proti tobě. Kdo o tom ví?


Na lidech, co si mění jména, je něco podvratného. Kdo o tom ví?


S postupem času jsem nabyla odvahu. Naučila jsem se chodit po ulici a neroztřást se pokaždé, když se ke mně někdo přiblížil. Naučila jsem se mluvit s lidmi v obchodech. Jde o to, nevypadat příliš stydlivě a rozpačitě. Sžij se s vlastním tělem, radili mi. Ovládej svůj hlas. Nebuď si však ani až moc sebejistá. Neupoutávej na sebe pozornost. Působit normálně je otázka rovnováhy. Jakmile se vychýlíš k jednomu nebo druhému extrému, lidé si toho všimnou. Hlučná žena. Zakřiknutá žena. Kráska. Ošklivka. Žena, která se vždycky usmívá. Žena, která se neusmívá nikdy. Musíš si zvolit střední cestu a držet se jí. Věk pomáhá. Čím jsem starší, tím je to rozhodně snazší.


Ten, jenž bojuje s monstry, by si měl dát pozor, aby se sám nestal monstrem. A kdo dlouho hledí do propasti, toho propast pohltí. Friedrich Nietzsche


Všechny důležité okamžiky našich životů závisejí na rozhodnutích, která děláme v jediném mžiku. Na rozhodnutích, která už provždy určí to, kým se staneme.