Jakub Ćwiek citáty

polská, 1982

Citáty (6)

,,Když už o sobě nemůžeš říct pravdu," říkával často Lhář, ,,a máš hodně posluchačů, tak proč by ses měl omezit jen na jednu lež?" Většina lidí má v hlavě odpověď už v okamžiku, kdy se začíná ptát. Stačí ji jen vyslovit nahlas. (Eros - Lhář 4)


,,Odpověď bůh asi nezpůsobí, že se ti rozsvítí, že ne? Koneckonců, máte jich tolik..." (Loki - Lhář 3)


,,Seznámil jsem se s ním nedávno. Angličan, divadelní herec, shakespearovský, ale s filmovými ambicemi. Určitě ho to přivede do záhuby, protože jako nic skončí v nějakém blockbusteru oblečený jako idiot a snažící se svým docela dobrým herectvím zalátat díry ve scénáři a slepit rozpadající se, nelogický charakter své postavy."... ,,...zahraje si v nějakém braku groteskně zápornou postavu..." (Loki - Lhář 2,5 – Machinomania, Machinomania)


,,Víš, lásko," řekl a usmál se vlastním myšlenkám, ,,možná jsem relikt minulosti a zapomenutý bůh mrtvého náboženství, ale vím, že ne vždycky je nutné vyhrávat, aby ses stala vítězem. Občas stačí, když jiní prohrají." (Loki - Lhář 2, Marnotratný bůh)


Byl sotva krok od překročení té zvláštní hranice, kdy si člověk začne vymýšlet světy, protože nedokáže žít v tom, kde se nachází.


Fajn. A já jsem pokřesťanštěný nordický bůh. (Loki - Lhář, Strážný anděl)