David Rath citáty

česká, 1965

Citáty (11)

Být frontman v politice je řehole, ale je to zároveň i droga. Čím víc to vyčerpává, tím víc vás to přitahuje. Po každém vyčerpávajícím dnu se stovkami voličů bych s tím praštil a raději dál žil v tichu knihoven a pracoven, ale ráno po probuzení se na to zase těším. (Přisedněte si)


Hoďte tam třeba granát, to bude nejlepší, a taky vyrazte dveře, na to jste experti. (Přisedněte si)


Milado, známe se už dlouho a ty víš, že důsledně hájíme zájmy doktorů a celého zdravotnictví. Pokud ty nebudeš dělat věci proti nám, tak my nebudeme mít důvod jít proti tobě. Naším cílem musí být dostat více peněz do nemocnic a ordinací. (Přisedněte si)


Nakonec média informují o tom, že akt jmenování Davida Ratha byl nejkratším ceremoniálním jmenováním ministra v historii. Skutečně jsem se nestačil na Hradě ani pořádně rozhlédnout. Roky našich mediálních přestřelek ocenil Václav Klaus dvěma minutami svého času a větou proceděnou mezi zuby: ,,Tak to moc nepokazte! (Přisedněte si)


Nemůžeme se nějak domluvit? Pokud tam necháte Musílkovou, tak já jsem ochoten se o vás do konce života starat. – To je od vás hezké, ale já jsem zvyklý se starat sám o sebe. (Přisedněte si)


Pět kroků ke dveřím a pět k oknu. Proč? Proč já? Co jsem udělal špatně? To se nedá vydržet, co mám udělat prosím, řekněte mi co? Já chci domů! Umřu tady! Pět kroků sem, pět kroků tam…(Přisedněte si)


Uvědomil jsem si, že v politice platí jediné pravidlo – nikdy nečekej vděk! Co se povede, je samozřejmost, a co se nepovede, za to nes odpovědnost. (Přisedněte si)


V duchu vidím, jak krásný bude zámek, až se opraví, ale k tomu povede ještě hodně dlouhá a komplikovaná cesta. Kdybych jen tehdy tušil, jak moc tato ruina změní celý můj život ! Místo toho, abych zámek zachránil, tak naopak se můj život změní na podobnou bezútěšnou trosku bez perspektivy. (Přisedněte si)


Víte, já ho znal ještě z doby, kdy chodil každý večírek s jiným děvčetem. A najednou se oženil za ty miliony. Já mu to docela přeji. Někdo miluje duši, někdo miluje tělo, někdo miluje peníze.


Zastáváte-li se bezmocných proti mocným, pak musíte počítat s tvrdou odvetou. Já s ní počítal.


Život a svět není často o spravedlnosti, ale o štěstí a smůle. Já měl donedávna v životě spíše štěstí. Najednou takový zlom. (Přisedněte si)