Eric Treuillé

Populární knihy

Nové komentáře u autorových knih

Škola kuchařských technik Škola kuchařských technik

Pokud nejste vyučení v gastronomii, naleznete zde základní postupy pro výber surovin, přípravu a servírování pokrmů. Techniky jsou dopněny recepty(některé jsem použil) a tipy, které pouze doplňují přípravu jednotlivých surovin. V případě že něco zkazíte, kniha pamatuje na to jak to vylepšit, nemáte-li dost času na přípravu, nebo něco promeškáte, srazíte apod. Slovníček pojmů vám ujasní všeobecně známé pojmy, procvičíte si francouzské názvosloví v gastronomii, tabulka koření obsahuje charakteristiku chuti a vůně společně s obvyklým použitím, tabulka měr a vah pomůže při dávkování. Konečně něco kde postup není doplněk receptů, ale naopak hlavní jsou techniky a recepty pouze na ilustraci někerých postupů.... celý text
knih-o-mol


Chléb - připravený ručně nebo v domácí pekárně Chléb - připravený ručně nebo v domácí pekárně

Vynikající kniha, podle které se navíc dá i skutečně péct vynikající chleba:-) Velmi přehledná a pro daný účel vyčerpávající, přitom relativně stručná. Jeden z pokladů v mojí knihovně!... celý text
von Bahnhof


Chléb - připravený ručně nebo v domácí pekárně Chléb - připravený ručně nebo v domácí pekárně

Krásná kniha vše přehledně napsáno,když vidíte ty krásné obrázky tak chcete hned všechno vyzkoušet,peču podle ní opravdu často.
Herby77



Chléb - připravený ručně nebo v domácí pekárně Chléb - připravený ručně nebo v domácí pekárně

Skvělý průvodce pečením chleba. Nespočet receptů a názorných fotografií. Recepty jsou propojeny s domácí pekárnou ve stylu "krok 1. až 5. viz příprava těsta v pekárně na str. ....", zbytek receptu je pak již popsán pro připravené těsto. Rozebrány jsou i jednotlivé typy mouky, náčinní, pekařských technik atd. V knize najdete chleby ze všech koutů světa. Isobně mohu doporučit jihoitalský chléb Stromboli, je to zážitek od přípravy až po samotnou konzumaci.... celý text
Syttah