železňák železňák komentáře u knih

☰ menu

Štěstí.cz aneb Jak je těžké najít chlapa Štěstí.cz aneb Jak je těžké najít chlapa Valerie Freiová

Brutální kokotina.

05.10.2023 odpad!


Tajemství ďáblovy bible Tajemství ďáblovy bible Arnošt Vašíček

Bullshitting.

13.07.2023 odpad!


Nápady laskavého čtenáře Nápady laskavého čtenáře Michal Viewegh

Bullshit.

09.05.2023 odpad!


Na letišti Na letišti Arnošt Lustig

Vau, kam az klesl pan Lustig.

28.04.2023 odpad!


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Jedna z tech slatanin, kdy cekate, ze se to konecne nekam posune a ono furt nic.

16.11.2020 2 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Utahane. Chybela tomu stava, vetsi drive a tah na branku. Konec vylozene brakovy.

02.11.2020 2 z 5


Červený balónek a jiné příběhy Červený balónek a jiné příběhy René Goscinny

Genialni.

12.07.2020 5 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

Jau, to byl fail jak krava.

26.05.2020 odpad!


Nůž Nůž Jo Nesbø

Ach jo. Jako rada jinych mam Nesbøho precteneho kompletne a od nadseni z jeho prvnich del to dospelo k takovemu paskvilu. Nerealne dialogy, nahody jak hrom, ktere ho neomylne vedou k cili, uff. Never more

15.01.2020 1 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Genialni. Mnou prectena jedina kniha od ACH, do par ostatnich jsem se zkusil zakousnout, ale neslo to. Ale to je jedno. Timhle ziskala nesmrtelnost.

03.11.2019 5 z 5


Dívčí válka Dívčí válka František Ringo Čech

Dokonale. Na to, jaky je to hulvat a vocasnik, tohle v literarni podobe predstavuje jeden z nejvtipnejsich textu na mnoho temat vcetne srovnani genderovskeho.

28.06.2019 5 z 5


Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Ponurost? No a co, ta dilku rozhodne neublizuje. Co ale ano, je nelogicnost chovani postav, zejm. te hlavni, a zaroven rozvleklost, ktera nas zase zbytecne pripravila o nejakou peknou topolovou alej. Tohle snad ani nepsal Nesbo, ale jeho Hyde po 10gr. smesce.

15.01.2019 1 z 5


Poločas rozpadu Poločas rozpadu František Kotleta (p)

Nenarocne,oddechove vlakove ctivo,ktere vas vraci do dob,kdy jste s klukama mezi panelaky litali se spuntovkou a chteli se stat takovym Michalkem :-). Beru to jako literarni prdel narozdil od Stehlikove a ty jeji sebranky,co se berou za literaturu "narocnejsi".

01.11.2018 4 z 5


Spad Spad František Kotleta (p)

Kotletka si na nic nehraje (narozdil od te grafomanky Stehlikove a jejiho stadecka). Je to psano pro ctenare ve vlaku,letadle, satnarky a hajzlbaby. A tim to hasne,vic neni co dodat.

01.11.2018 4 z 5


Malý Mikuláš Malý Mikuláš René Goscinny

Muj syn dostal jmeno Mikulas. Nemam idoly a nesnasim napodobovani kohokoliv a cehokoliv,tady jsem poprve a zatim naposledy podlehl,nedostal jsem (a muj kluk uz tuplem ne) totiz na vyber-genialita panu autoru (kteri uz nikdy nevytvorili nic lepsiho,nebot dokonale jiz bylo vytvoreno) dosahla maxima. Pro me rozhodne.

31.10.2018 5 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Tato kniha/pribeh (a paralely lze nalezt prakticky u vetsiny jeho del) je nejsilnejsi v tom,ze nema casove omezeni a to v tom, ze pocity zhuseni z zivotnich realii a beznadeje najit z toho vychodisko existuji neustale kolem nas dnes a bude tomu tak i zitra a pozitri. Neustale pachteni se po necem (penize,kariera,spolecenska prestiz atd atd) jen ubiji ty,kteri tuto potrebu nemaji (aniz by byli nymandy,nihilisty,depresiky apod.). Samozrejme u EMR tim spoustecem byla sv.valka,protoze ma nejmasovejsi zasah,ale to je jen ten spoustec,kdy tato prozita hruza a jeji nasledky nastartovaly vse ostatni. A cim vic si to uvedomuji,tim min se mi o tom chce psat. Nic to nemeni na tom,ze pan EMR je genialni spisovatel,kdy je silny zejmena v pribehu (tim,ze je to dodnes zive a aktualni se svymi motivy smrti,kamaradstvi,vlastenectvi),uvahove pasaze jsou samozrejme uz vice poplatne dobe sveho vzniku).

31.10.2018 5 z 5


Bylo nás pět Bylo nás pět Karel Poláček

Jaktoze to nema 99 %!? Ukazte mi nekdo knihu (vyjma Maleho Mikulase od G/S),ktera by tak dokonale porozumela svetu deti a dospelych zaroven! K tomu dokonala CJ,charakter malomesta by nikdo nepopsal dukladneji v 1000strankove bichli. Pane Polacku,pane spisovateli,dekuji Vam za ni.

27.10.2018 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Takhle to dopada,kdyz se clk necha strhnout davem.. Vetsi hruzu jsem uz dlouho nemel v ruce. Fabule uboha,dialogy nesmyslne,chovani postav absurdni. K tomu jeste stylisticka neobratnost,kdy napr. nekdo boucha guruovi na dvere a on k nim bezi,aby mu z nich ten nekdo NEUDELAL TRISKY a par stranek dal faja busi pesti do stolu,az hlavni hrdinka ma obavy,aby si z nej NEUDELAL TRISKY. A takhle bychom mohli pokracovat dal. S lehkou nadsazkou rikam,ze "zlatej Kotleta".

27.10.2018 odpad!


Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Mika Waltari

Narativni,epicke casti lepsi uvahovych. Obcasne opakovani temat a myslenek skodi celku. Prvnich sest knih lepsich zbytku knihy. Ctu to potreti a naposledy. Stacilo. Celkove 85 %.

25.10.2018 4 z 5


Tři kamarádi Tři kamarádi Erich Maria Remarque (p)

Kazdy musi chtit mit sveho Ottu a Gottfrieda.

25.10.2018 5 z 5