Winster Winster komentáře u knih

☰ menu

Zločin na Zlenicích hradě L.P. 1318 Zločin na Zlenicích hradě L.P. 1318 Radovan Šimáček

Kdo je tajemnym vrahem? Je klicem k objasneni zlocinu i davna minulost? Kdo byl ukladnym vrahem a jske pohnutky ho vedly k tak podlemu cinu!?
Ke to nekdo z panu z okolnich posazavskych hradu, nebo nekdo docela jiny? Tyto otazky jsou pomalu ale jiste rozuzleny v teto napinave detektivce z hradu a tajemnych tvrzi, ukrytych uprostred neprostupnych mocalu krasneho Sazavskeho kraje. Knizka se cte moc hezky, je tajemna a plna prekvapeni. Misni hrady jsou mi celkem zname a proto nsn ich vzdy historie oziva. Dekuji moc s doporucuji k precteni. Ja se do ni uplne zacetl, zvlaste kdyz zacne dej hezky gradovat.

01.04.2024 5 z 5


Tajemný hrad v Karpatech Tajemný hrad v Karpatech Jules Verne

Krasne a tajemne. Jine nez film a napinave! Takove opravdu krasne romanticke. Moc hezky se to cte :)

08.03.2024


Hrdina století - Příběh beznohého válečného stíhače RAF Douglase Badera Hrdina století - Příběh beznohého válečného stíhače RAF Douglase Badera František Fajtl

Krasna kniha. Moc hezky napsany zivotopis jednoho nikdy se nevzdavajiciho cloveka.

03.03.2024 5 z 5


Dva údery pod pás Dva údery pod pás František Fajtl

Velmi krasne cteni. Odporna odplata pro vsechny letce a neodpustitelna krivda. Dekujeme panu F.F za priblizeni toho jske veci se konkretne nasim letcum provadeli.

04.02.2024 5 z 5


Zkouška důvěry Zkouška důvěry Filip Jánský (p)

Podivne hodnoceniv modrych cislech. Knizka je moc pekna. Smutne i vedele povidky nejen o letcich doplnene moc hezkou ilustraci.
Ctiva knizka do metra i ns nocni sluzbu. Janskeho styl se mi moc libi.
Doporucuji k precteni.

21.01.2024 5 z 5


151 příběhů na Stezce Českem: Dobrodružství holky s bucket listem 151 příběhů na Stezce Českem: Dobrodružství holky s bucket listem Lucie Kutrová

*Na stezce asfaltem*
Uf, tak to jsem necekal. Takovej zacatek..:/ trosku me to zklamalo. Je teda pravda, ze rodice popletli darek a místo prvni knihy mi pristala tahle. Lucka se hrozne moc snazi psat a ono ji to moc nejde:/. Ocenuji jeji lasku k horam, ktera je zjevna. Nediv se ze se te lidi ptaji na prednaskach jakto, ze muzes trajdat po horachon nekdo v Aši musi slouzit nocni. Prvni stranky jsou takove holcici, prekousano a jedeme dal. Zacatek a vlastne i pokracovani je takove fnukaci az moc od 90 stranky zacnete nenavidet slovo asfalt. Pamatuju si na ucu ze zakladky: Kdyz pisete sloh, tak neopakujte slova s tady?

28.12.2023


Doktore, poplach, jde o všecko! Doktore, poplach, jde o všecko! Patrick Taylor

V nejlepsim se ma prestat a ne varit z vody. Uz je to takove jine nez ty prvni knihy. Obcas mi tam tech romantickych veci prijde az moc. Popisky z lodi/mariny jsou moc fajn. Ale jinak uz je to spis castecne cervena knihovna, kterou uz ctu opravdu dlouho. Popisi milostnych vzplanuti a pod. Nejsou duvodem proc jsem tutu serii vyhledal. Stejne tak me uz neustale objevovani novych veci na povrch pripada spis otravne. Nekdy je lepe napsat 2-3 knihy a s grscii odejit. Divim se ze na te vslecne lodi neslouzili jedte dalsi znami a prislusnici rodin. Cervena knihovna

20.12.2023 3 z 5


První doma První doma František Fajtl

Pekne. Chvilkama dosti zdlouhave vypraveni o cestovani a trapotach. Tohle zklamani nasim letcum nezavidimhorko sladka kniha vyher a proher.

01.11.2023 4 z 5


P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Hezké milé a chvilkama i dojemné. Střípky každodenního života vlastně každého z nás.

13.09.2023 3 z 5


Zánik samoty Berhof Zánik samoty Berhof Vladimír Körner

Jeden z nejhezčích příběhů z našeho poválečného pohraničí...

13.08.2023 5 z 5


Válečný deník Válečný deník George Orwell (p)

Dosti faktografické, až to je občas na škodu...

13.08.2023 4 z 5


Nebe nad Jemenem Nebe nad Jemenem Tomáš Šebek

Moc hezké čtění, oceňuji formu jak pro zdravotníky, tak nezdravotníky. Děkujeme Tomáši

13.08.2023 5 z 5


Měsíc s dýmkou Měsíc s dýmkou Hana Prošková

Jeden s nejkrásnějších příběhu co jsem kdy četl, stejně tak filmové zpracování s vynikajícím M.Macháčkem! Proč jsi nás sem vlatsně pozval ?

13.08.2023 5 z 5


Adelheid Adelheid Vladimír Körner

Velice krásné, i jako filmové zpracování. Rád se k tomu vracím a hrozně rád se ztrácím v našem poválečném pohraničí...s panem Sepekovským.

13.08.2023 5 z 5


Přítel mraků Přítel mraků František Fajtl

Krásná kniha o F.F (ikdyž se to tváří, že néé :o) ). Moc hezky se to čte, dostal se mi do ruky tento krásný sešit a jsem za to rád. Doporučuji všem třeba na cesty...

13.08.2023 5 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Je to uplně jiné čtivo, ale rozhodne je kniha stale vice podobná tou snu o klukovi s hůlkou než film.

11.08.2023 4 z 5


Sestřelen Sestřelen František Fajtl

Musím říci, že jsem byl mile překvapen tím, jak poutavě dokázal F.F psát nejen o vzdušných soubojích, ale i o strastiplném putování přes Francii a jeho život v koncentračním táboře ve Španělsku. Osobně jsem byl velice obohacen o informace "jak to vlastně bylo s tím, jak se piloti dostávali zpět do Anglie. Myslel, jsem si že šlo o to utéci Němcům a pak už šlo vše hladce, ale chyba lávky...politikaření a průtahy celou záležitost ještě protahovali. Myslím, si že i F.F měl ještě výhodu, že disponoval dobrými jazykovými znalostmi francouzštiny a angličtiny a že ho sestřelili v hodnosti majora. Knížka je hrozně pěkně čtivá a otvírá nám nové pohledy na utrpení sestřelených letců po celou cestu návratu do Anglie. Trošku mi jen bylo líto, že ostatní se kterými se setkával v průběhu zajetí, neprojevovali takovou radost, že se československému majorovi z RAF podařilo přežít a utéct. Trošku mě mrzelo, že tam to veselí z přežití a návratu není takové, jak jsme ho po letech cítil z knihy já. Děkuji Vám pane Fajtle.

09.08.2023 5 z 5


Nebeští jezdci Nebeští jezdci Filip Jánský (p)

Velice čtivá kniha!

07.08.2023 5 z 5


Generál nebe Generál nebe František Fajtl

Velice čtivá a "pozitivní" knížka o tom jak se z malého vesnického kluka stal letec, kterého obdivovala celá Evropa. Je zde hezky popsán jeho život, před i po vstupu do letectva a s útěkem z protektorátu. Knížka působí velice kladně (podle knihy, snad nikdy neměl špatnou náladu). Myslím, že jim to mohl nandavat ještě víc, kdyby dostal ještě více příležitostí. Čest tak výbornému člověku. Ten konec? Je smutnejtohle za vsecko? I to harcovsni po svetea pro co? Pro lidskou hloupost..

27.07.2023 5 z 5


Rýže po charvátsku / Stínová hra Rýže po charvátsku / Stínová hra Hana Prošková

Velice pekne ikdyz konec tskovy smutny. Musim rici ze prvni povidka se mi libils vic, byla v ni takova vetsi logika a navaznost. I rozzuzleni bylo v celku necekane. Druha povidka v zasade neni spatna, hlavne prvni 3/4 jsou super, ale v konci jsem se jiz trochu ztracel a nevedel jsem kdo je kdo kdy kde jakJe pravda, ze jsem ji docital v praci kde nebyl takovej klid
I tak knihu doporucuju k precteni vsem fanouskum H.P

09.07.2023 5 z 5