vlkodlaq vlkodlaq komentáře u knih

☰ menu

Z nuly na milion Z nuly na milion Pavel Říha

Stojí za zmínku, že všechny kladné komentáře této podvodné knihy podvodného autora jsou z fake účtů. Jak poznáte fake účet? Jen něco přes dvacet hodnocení knih (pro možnost komentářů je minimum dvacet) a jinak žádná aktivita a podobné datum vzniku.
Pro vložení recenze ale žádné omezení není, takže není překvapením, že až na jednu recenzi jsou všechny ostatní z fake účtů.
Zakládá si autor fake účty sám? Špatné hodnocení mu kazí jeho podvodný bussiness?

Tento komentář byl přesunut do diskuze, zřejmě na popud "bonzbutton". Takže tento komentář si zaslouží přesunutí, ale lživé komentáře z fake účtů ne? Spravedlivé, opravdu.

25.04.2024 odpad!


Fantastický pan Lišák Fantastický pan Lišák Roald Dahl

Znám film, viděl jsem ho mnohokrát a ještě jistě mnohokrát shlédnu. Je úžasný. Knižní předlohu jsem zkoušel číst v angličtině, ale přece jen jsem si četbu neužíval, proto jsem ji odložil. Jsem rád, že konečně vyšla v češtině, velmi rád si ji přečtu.

25.04.2024


Šerif okresu Comanche Šerif okresu Comanche Edgar Rice Burroughs

Docela mě překvapilo, že i dnes vychází (občas) knihy s tématikou kovbojů a rančerů první poloviny minulého století. Sice je to řízlé detektivkou, ale přesto. Dnes bych čekal kovboje tak maximálně v románech pro ženy aka červená knihovna.

25.04.2024


Kletba Vikingova hrobu Kletba Vikingova hrobu Farley Mowat

Někdo krizi středního věku řeší milenkou a sporťákem, já (počínající) krizi středního věku řeším takříkajíc návratem ke kořenům. To v praxi znamená, že čtu znovu knihy svého dětství a vracím se i k zálibám té doby, například geologii.
Knihy jako Rolf zálesák nebo právě Kletba Vikingova hrobu mají ten správný nostalgický nádech, který v posledních letech potřebuji nejvíc. Nebo nevím, možná nepotřebuji, ale chci a ocením. Je to něco jako prohlížená starých rodinných fotek.

23.04.2024


Z nuly na milion Z nuly na milion Pavel Říha

Snadno zmanipulovatelní a nezkušení budou knihu a autorovu činnost nejen chválit, ale dokonce obhajovat. Musím se jich trochu zastat, ne každý má ty zkušenosti a rozlišovací schopnosti, aby podvod a manipulaci poznal. Jenže to má úskalí, pokud této manipulaci podlehnete a ještě hůř, projdete jeho "kurzem", může Vás to negativně poznamenat na celý život, jak už to podobné podvodné pseudorozvojové knihy a kurzy dokážou.

22.04.2024 odpad!


Ready Player Two: Nová hra začíná Ready Player Two: Nová hra začíná Ernest Cline

Jen 68 procent?? Četli jsme všichni stejnou knihu?

17.04.2024 5 z 5


Duše národa Duše národa Marek Prchal

Takže to máme chápat tak, že se Prchal obětoval a byl za vola, rozvracel národ, manipuloval a lhal jen proto, aby se národ proti němu sjednotil?
To je myšlenkový vlak řítící se plnou rychlostí na uzavřené oddělení psychiatrie. Možná i trochu polstrování by nebylo od věci.
Marku, chápu, že se chceš zachránit a trochu se distancovat od špinavé práce, kterou jsi dělal pro Bureše, ale tímhle si jen přilil napalm do ohně. Pokud má někdo IQ vyšší než počet zubů, tohle ti nesežere.

Není od věci zmínit, že fungl novou knihu ještě se štítkem z knihkupectví jsem našel v knihobudce..

16.04.2024 odpad!


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Pán prstenů je táááák strašně roztahaný na úkor čtivosti, až je mi překvapením tak vysoké hodnocení. Coby odkojenec sci-fi fantasy literaturou těch nejlepších autorů jsem zvyklý na kulervoucí spád, suché hlášky a vysokou čtivost, což mi Pán prstenů nenabízí. Pro přebytek nudy odkládám na neurčito .

11.04.2024


Sekáč Sekáč Terry Pratchett

Skvělý překlad od páně Kantůrka. Promyšlená hra s jazykem, která mě pobaví na každé stránce a skoro na každé stránce je hláška, která by si zasloužila jít na tričko, nebo přinejmenším do knihy citátů. Skoro se až divím, že jsem se do Sekáče pustil až teď.

09.04.2024


Dianetika: Původní teze Dianetika: Původní teze L. Ron Hubbard

Sci-fi autor pokládá základy své církve (sekty), která asi sedmdesát let manipuluje, ovládá, vydírá, unáší a prý i zabíjí lidí se dvěma prostými cíli, moc a peníze. Její členové s vymytými mozky se infiltrují do vlád celého světa s cílem ovládat a manipulovat. Zmíněné průzkumy a skvěle vypadající čísla jsou kompletně smyšlený blábol s jediným cílem, "působit" jako věděcky podložená teze, ale to je vše. Když pěkně vyleštíte mosaz, taky bude působit jako zlato a někteří ji budou prodávat jako zlato, ale pořád to bude mosaz. Úplně stejně napsal Hubbard snůšku blábolů, které vydává za vědu, dokonce prodával jako vědu, ale pořád je to smyšlená sci-fi.

06.04.2024 odpad!


Dianetika - Moderní věda o duševním zdraví Dianetika - Moderní věda o duševním zdraví L. Ron Hubbard

Manipulativní sekta obviňuje vaše okolí z manipulace. Jenže to je špatná manipulace, scientologická církev vás manipuluje tím "správným způsobem". Scientologická církev (a dianetika) cílí na nevyrovnané nebo narušené, lehce zmanipulovatelné jednice s cílem vytřískat z nich poslušnost a peníze. Takhle jednoduché to je. Kniha je pseudovědecký blábol s naprosto vymyšlenými průzkumy se z prstu vycucanými čísly. Hlavně, ať to vypadá jako věda, pak tomu lehce zmanipulovatelní jedinci budou věřit a o to jde především.

06.04.2024 odpad!


Dianetika: Vývoj vědy Dianetika: Vývoj vědy L. Ron Hubbard

Snůška manipulativních pseudovědeckych blábolů se lživými průzkumy a z prstu vycucanými čísly od sci-fi autora, který pak podle své vlastní sci-fi knihy založil zločineckou organizaci s názvem scientologická církev.

06.04.2024 odpad!


Dobrodružství v Zemi nikoho Dobrodružství v Zemi nikoho Jaroslav Foglar

Po téměř třiceti letech jsem si tu malou knížku přečetl zas. Některé části mi samozřejmě tak docela nesedly, například přílišný (přehnaný) respekt k rodičům (já osobně jsem byl spíše rebel), pak to je samozřejmě méně logické uvažování kluků, nicméně tady se musím přiznat, že ve svých deseti nebo dvanácti letech jsem nejspíš nebyl jiný a pak nelze Foglarovi upřít autenticita. Nicméně to ostatní se příliš nezměnilo. Vyrostl jsem, dospěl, oženil jsem se a vesnici jsem z praktických důvodů vyměnil za město, ale dětská duše s nadšením z každé chvíle v přírodě zůstala. Pořád chodím na čundry kdykoliv to jde a průzkumy neznámých koutů stále patří k mým nejoblíbenějším. Stromy, skály, geologické průzkumy zaručeně zaženou chmury a starosti středního věku.

05.04.2024


Moje frnda Moje frnda Věra Dumková

Vždycky mě fascinovalo, že se vžilo grafické znázornění kosočtverce. Přitom je to jen taková šipka dolů. Aspoň já osobně jsem tam kosočtverec nikdy neviděl..

03.04.2024


Staň se mistrem vyjednávání Staň se mistrem vyjednávání Alexandra Carter

Velká kouřící kupa hnoje. Ze všech pracovně-seberozvojových knih, které mi prošly rukama, je tato druhá v pořadí nejzbytečnější a nejbezobsažnější (horší je už jen z nuly na milion, ale to je vyloženě podvod). Pokusy o psychologii, ale žádné vyjednávání. Potřeba vyjednávat vzniká z potřeby dosažení nějakého cíle nebo aspoň kompromisu. Pak je dobrá analýza potřeb a motivů "protivníka", trocha zdravé manipulace neuškodí. Ale ne, tato kniha Vas nabádá převážně k sebeanalýze a sebepoznání. Možná je v knize i něco užitečného, ale je to zahrabáno pod tak tlustou vrstvou hnoje, že se k tomu dostanete jen těžko.

27.02.2024 odpad!


Vinnetou Vinnetou Karel May

Dnešnímu zkušenějšímu čtenáři neuniknou drobné nedostatky jako použitá anglická slovíčka a poněkud sebestředně pseudohrdinský nádech, ale je třeba brát v potaz rok vzniku a tehdejší možnosti Karla Maye. Vinnetoua jsem četl coby asi třináctiletý a hltal jsem každé slovo, hlava živě tvořila scenérie divokého západu a přírodu, jakou ve střední Evropě budete hledat jen těžko. Když to čtu dnes, se čtyřicítkou na krku, kniha brnká na tu správnou nostalgickou strunu a já se při čtení vracím do svého třináctiletého já. Díky knihám od Štorcha, Maye, Vernea a dalších bylo moje dětství mnohem bohatší, než by mohlo být bez nich a já jsem za to vděčný.

19.01.2024


Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Legendy a Latečka jsou jiná, než mé tradičně čtené žánry. Fantasy svět kouzel, orků, gnomů a sukub je jen pozadí pro startup netradičního podniku v neznámém prostředí. Přesto je příjemně čtivý a přitom pohodově oddychový, má dokonce lehkou pointu a ponaučení. Ideální lehká četba třeba na dovolenou nebo do čekárny u doktora.

14.01.2024 5 z 5


Město v oblacích Město v oblacích Kristýna Sněgoňová

Nedočteno, tedy nehodnotím a odkládám na neurčito. City postapo je sveřepý žánr a není snadné vymyslet slušný námět a udržet čtivost. Dle mého názoru se to ani zde, minimálně ze začátku knihy, nepovedlo. Pokud se to rozjíždí později, tak daleko jsem se číst nedonutil.
Ve všech knihách z tohoto žánru ale vládne nějaký druh totality, společnost je rozdělená na třídy nebo kasty, ať už společenskou doktrínou nebo zdí.. A utlačovaní občané/poddaní touží po svobodě.
Město v oblacích zřejmě není jiné, proto ta ztráta zájmu.
Nicméně se ke knize možná ještě vrátím. Možná.

09.01.2024


Noční klub. Díl druhý Noční klub. Díl druhý Jiří Kulhánek

Už to je přes dvacet let, kdy jsem Noční kluby četl poprvé a byl naprosto unešen, asi pět let, co jsem je četl s nadšením podruhé, tak proč si je nepřečíst potřetí, že. I když nejsem ten stejný čtenář, jako před dvaceti lety, pořád Kulhánek baví, děj strhává a řádky utíkají před očima jako divé a není to jen kvůli mé oční vadě..
Ale přece jen zkušenějšímu oku neuniknou drobné nedostatky, nesmyslné anglické slovíčko sem (rodičce se neříká press, ale push..), zeměpisně to zase nesedí tam, ale co, na spádu a čtivosti to neubere a možná si kluby za 5-10 let přečtu zas, budu-li živ a co se zraku týče, i zdráv.

04.01.2024 5 z 5


Noční klub. Díl první Noční klub. Díl první Jiří Kulhánek

Už to je přes dvacet let, kdy jsem Noční kluby četl poprvé a byl naprosto unešen, asi pět let, co jsem je četl s nadšením podruhé, tak proč si je nepřečíst potřetí, že. I když nejsem ten stejný čtenář, jako před dvaceti lety, pořád Kulhánek baví, děj strhává a řádky utíkají před očima jako divé a není to jen kvůli mě oční vadě..
Ale přece jen zkušenějšímu oku neuniknou drobné nedostatky, nesmyslné anglické slovíčko sem (rodičce se neříká press, ale push..), zeměpisně to zase nesedí tam, ale co, na spádu a čtivosti to neubere a možná si kluby za 5-10 let přečtu zas, budu-li živ a co se zraku týče, i zdráv.

04.01.2024 5 z 5