Duše národa

Duše národa https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535782/bmid_duse-naroda-6610eed1d58b3.png 1 14 5

Nejznámější český marketér. Tvůrce bezprecedentních kampaní. Expert na průzkum trhu, jemuž lidé řekli svá nejtajnější přání, obavy a cokoliv, na co se jich zeptal. Ví, jak položit správnou otázku a jak hned využít odpověď. Expert na sociální sítě, kde si povídal s miliony lidí. Spolutvůrce fenoménu Babiš. Z politické strany, která měla 0,3 %, spoluvytvořil hnutí, které vyhrávalo deset let všechny volby, nebo v nejhorším případě aspoň vždy dodal číslo, které tu nebylo. Kluk z ulice, kterého vyhodili už ze základní školy. V této knížce poprvé odhaluje svůj způsob práce s lidmi, koučing, naslouchání, pokročilé mentální techniky, vizualizace a práci s komfortní zónou. Jak se mu povedlo celé roky držet v preferencích 30 %? Jak vypadá jeho den, jaká je struktura jeho týmu, co čte a co nečte, koho považuje za relevantního? Proč má raději Balenciagu než Pradu, i když se nedá nosit? Je povrchní? Co si umí vychutnat? Proč deset let nespal a dřel jak magor? Proč rád chodí pěšky nebo jezdí tramvají? Jak ho napadl název „Duše národa“? Kde je hranice provokace a také jak se ze sebe a z čehokoliv, promiňte, neposrat? Proč ho svrbí ruce, když vidí příležitost nebo talent, který nejsou jiní schopni rozpoznat a využít, i když je to úhlavní soupeř? Jak vymýšlí kampaně mimoděk při čištění zubů nebo na přechodu pro chodce? Jak mu chodí nápady? Co to je ten „pocit“? Prozradíme hned. Rezonance s tím, co prožívá v té chvíli celá společnost. Proč děsil lidi tím, že migranti zaberou jejich chalupy? Byla to pravda? Metafora? Aproximace? Co je pravda a co je úhel pohledu? Filozofický kroužek. Proč je mu dobře, když ho někdo hejtuje, a proč ho to roky nabíjelo? Tvůrce knih, které má doma 800 000 lidí. Autor formátů s masovým zásahem, které neváhá kdykoliv opustit. Ano, tenhle text je trochu přepal, ale dobře se vám čte, nemám pravdu? Protože jsem ho tak napsal. Kniha se vám bude číst ještě líp.... celý text

Přidat komentář

Morning
27.04.2024 3 z 5

Kdo se chce něco dozvědět, naučit se - tato kniha nebude to pravé. Je to spíše soubor náhodných duševních pochodů excentrického člověka. Kniha se četla dobře, i když se čtenář vlastně nic moc nedočte.
AB je v knize zmiňován méně než by člověk čekal, ale kniha ho zlváštně "polidšťuje". Nejvíc by mě bavilo kdyby se nakonec ukázalo že to bylo skryté PR pro AB, které si koupí témeř výhradně jeho odpůrci. :D No, 3 hvězdičky hlavně za odkazy na zajimavou literaturu. Druhý díl bych si určitě nekoupil.

Vebinka
18.04.2024 odpad!

Na mě to působí tak, že někdo se silným ADHD napsal na papír vše, co se mu aktuálně odehrává v hlavě a nějaký blázen to vydal. Zmatené, špatně se to čte, výkřiky do tmy, nulová výpovědná hodnota.


Lugalbanda
16.04.2024 odpad!

Jednorozmerny psychopat na prodej dotezuje zbytky sve pofiderni “popularity. Z nejakeho duvodu podobne pribehy obvykle skonci knihou.

vlkodlaq
16.04.2024 odpad!

Takže to máme chápat tak, že se Prchal obětoval a byl za vola, rozvracel národ, manipuloval a lhal jen proto, aby se národ proti němu sjednotil?
To je myšlenkový vlak řítící se plnou rychlostí na uzavřené oddělení psychiatrie. Možná i trochu polstrování by nebylo od věci.
Marku, chápu, že se chceš zachránit a trochu se distancovat od špinavé práce, kterou jsi dělal pro Bureše, ale tímhle si jen přilil napalm do ohně. Pokud má někdo IQ vyšší než počet zubů, tohle ti nesežere.

Není od věci zmínit, že fungl novou knihu ještě se štítkem z knihkupectví jsem našel v knihobudce..

Steew
15.04.2024 1 z 5

Nedočteno, skončil jsem v půlce, nepřekvapivě název knihy je pouhý marketingový tahák. Čekal jsem mnohé, ale že tam bude blábolit a plkat o své milence nebo ženě nebo přítelkyni nebo kdo to vlastně ta Tereza je. Chudák, snad ji alespoň změnil jméno...

Kromě pár zajímavých momentů a postřehů a vzpomínek, kterých stejně mnoho není, tam většinou jen promítá své myšlenky. Věřím, že si to své čtenáře najde, ale za mě kdyby to bylo poloviční, tak to dočtu. Sorry Jako, Máro, ale 10k toho fakt neprodáš.

Dávám 1 hvězdičku, rovná se 20 % a tedy zhruba procentuálně tolik, co mi v knize přišlo zajímavé a bavilo mě.

Autorovy knížky

Marek Prchal
česká, 1974
2024  13%Duše národa

Kniha Duše národa je v

Právě čtených1x
Přečtených17x
Knihotéce3x
Chystám se číst19x
Chci si koupit4x