tyna_01 tyna_01 komentáře u knih

☰ menu

Habibi Habibi Baja Dolce

Poté, co tato kniha spatřila světlo světa, byla mi neustále na očích. Světem instagramu solidně otřásla v základech, s přehledem převažovala samá pozitivní hodnocení.
Když nějakou takovou knihu uvidíte, co vám prolítne hlavou? Mne dvě věci - a to, že kniha musí být fakt naprostá pecka a nebo že půjde o knihu, ze které je většina lidí nadšená a já to nadšení budu postrádat, prostě nepochopím proč,.. A jak jinak to zjistit, než si knihu přečíst, žejo .

Celý příběh se odehrává ve dvou rovinách - v té světlé stránce a v té tmavé stránce života.
Světlá stránka života je nakladatelství a tou temnou je klub LocalX.

Setkáváme se s Harrym a Cassie, kteří se potkávají díky pracovní záležitosti, která má být velkou příležitostí pro Cassie. Jenže Harry, alias Habibi, jí nedá nic zadarmo a spolupráce těchto dvou zcela odlišných lidí se jeví jako nereálná. Harry je totiž redaktorem v nakladatelství a po nocích manažerem nočního klubu, což se viditelně odráží v jeho chování., které se Cassie z počátku nelíbí. A můžu říct, že mne taky ne . Hned prvotní přivítání Cassie pro mne bylo pochybením o jeho profesionalitě a funkci v nakladatelství. Postupem času a s přibývajícími stránkami se Cassie (i mne ) začal Habibi víc a víc zamlouvat. Jeho velké plus? Rozhodně tetování
V knížce se mi líbil vývoj jejich vztahu, i když jsem možná čekala, že na ,,to,, skočí dřív . Ale samozřejmě jsme se dozvěděli, proč tomu tak nebylo.
Ač se to může zdát nemožné, příběhem se prolínala i vedlejší dějová linka a ta mne moc bavila, na závěr dost šokovala .
A autorčina ochutnávka druhého dílu? Tak ta mne hodně navnadila .

07.11.2023 5 z 5


Mrazivá náruč Mrazivá náruč Jana Jánská

Po přečtení této knihy mi bylo jasné, že si budu muset přečíst i knihu Dokonalé propojení od autorky .

V příběhu se setkáváme s Romanem a už díky prvním stránkám se dozvídáme, že se z nějakého důvodu vydal na temnou cestu životem a to se mu taky stalo osudným.
Tahle nešťastná osudná chvíle nás propojí i s jeho sestrou, Valerií, která ovšem nemá tušení, co se doopravdy děje ve chvíli, kdy se vrací pozdě domů večer a má pocit, že ji někdo pronásleduje.
Valerie svého bratra milovala, starala se o něj už od útlého dětství, musela zastávat všechny role rodičovství,.. A přesto se po smrti bratra dozví, že měl nějaké tajnosti a tajemství, o kterých jeho sestra neměla ani tušení. A tahle tajemství taky hodně ztěžují vyšetřování jeho smrti.
Čtením příběhu se seznamujeme i s minulostí sourozenců a jejich rodiny, kdy se vlastně vysvětluje chování postav a krásně se nám to propojuje s přítomností - to mne moc bavilo .
Jednu osobu, Ale vlastně ne, mnohem víc osob jsem při čtení odsuzovala a díky tomu prolínání s minulostí jsem pochopila jejich chování a potvrdila/vyvrátila svoje dedukce .
Tohle čtení Vás nenechá chladnými, je psané tak čtivě, že stránky hltáte a čekáte, co přijde za zvrat a jakým směrem se věci začnou hýbat .
Takže za mne moc doporučuji, dejte šanci české autorce, která si to zaslouží .

18.06.2023 5 z 5


Polib mě Polib mě Stella Tack

Když sahám po knize tohoto typu, tak si nikdy nejsem jistá, kdy přijde ten moment, že si řeknu: ,,Aha, na tohle čtení už jsem stará. Berte mne s nadsázkou, ale asi mne nebudou neustále bavit univerzitní milostné zápletky . Každopádně tady jsem se toho prozření naštěstí nedočkala .
Začátek knihy byl super, s jakou vervou Ivy nastoupila na univerzitu a možná i s určitou mírou naivity, To, jakým způsobem se seznámila se svým bodyguardem,.. Prostě mne to bavilo . Místy se mi zdálo, že příběh trošku zamrznul, mohl být akčnější, ale ve výsledku mne to vlastně nevadilo .
Námět knihy se mi taky líbil, Ivy určitě neměla lehký život, žít podle představ a norem rodičů muselo být šíleně náročné a vlastně se jí nedivím, že chtěla vyzkoušet život obyčejné holky.
Závěr příběhu mne trochu překvapil a děsila jsem se, jak to skončí, ale autorka příběh zakončila velmi dobře .
Takže příběh rozhodně pro náctileté, ale určitě i pro ty, jako já, které mají rády tyhle příběhy a rády si odpočinou u pohodového čtení .

03.05.2023 4 z 5


Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Tak tohle byla jedna velká jízda! Po přečtení Hejna havranů jsem si myslela, že už se mi víc temného čtení dostat nemůže, to jsem se ale moooc pletla .
Během čtení se ve mne vystřídalo tolik emocí, až to snad není možné, aby se to u jedné knížky dělo.
Elsa je studentkou, jejíž cíl je jediný a jasný - potřebuje dokončit školu Royal Elite, aby se mohla dostat na svoji vysněnou univerzitu. Při nástupu na školu se seznámí s kamarádkou, které se neváhá zastat a nejen díky tomu se dostane do křížku s Aidenem. Bože, co ta si díky němu zkusila,.. Je neskutečný, že u jedné knihy můžete cítit sympatie, za chvíli odpor jako blázen a někdy až nechuť číst dál, protože se bojíte, jak bude kniha pokračovat.
Čtení to rozhodně není pro citlivé povahy, některé konverzace jsem taky četla s přimhouřeným okem, byly chvíle, kdy mi to prostě připadalo moc, Ale zároveň se nemůžu dočkat, jak bude příběh pokračovat, protože jak autorka knihu zakončila,.. To je trápení svých čtenářek .
Miluju to, líbí se mi to, až mne to trochu děsí .

03.05.2023 5 z 5


Emilka Emilka Ivana Fajnorová

Prvotina autorky, která ihned po vydání sklízela samé pozitivní ohlasy, po jejich přečtení jsem tomu věřila a říkala jsem si, že si knihu musím přečíst taky,..
A ještě, že jsem se do toho pustila, protože autorka prostě umí .
Příběh je psaný krásnou češtinou, strašně se mi líbily popisy autorky, sem tam zabrousila do nářečí, ale nebylo to rušivým elementem.
V příběhu se setkáváme s Emilkou, sledujeme celý její život od dětství po stáří a spolu s příběhem Emilky znovu procházíme události 20.století, které jsou do příběhu hezky zakomponovány.
V co doufám je to, že příběh Emilky nenesl tolik neštěstí, jak bylo v knize uvedeno, protože to byla neskutečná nálož a klobouk dolů, jestli tomu tak bylo a z ní se i přesto stala tak úžasná žena.
Na čtení této knihy je potřeba čas, i když je příběh krásný, nejde zhltnout, protože se tam děje taková spousta věcí a já jsem je musela postupně zpracovávat, viz. nešťastné události v rodině Emilky.
Dlouho jsem váhala nad hodnocením, chtěla jsem ubrat jednu hvězdu za množství tragédií, ale na druhou stranu - takový je přece život, ne vždy sladký a přívětivý.

03.05.2023 5 z 5


Zpěv straky Zpěv straky Dana Beranová

Při čtení této knihy jsem vystoupila ze své pomyslné komfortní zóny, protože fantasy běžně nečtu. Ovšem vůbec toho nelituju a jsem ráda, že jsem se do této štafety přihlásila, protože to bylo milé překvapení. Od knížky jsem vlastně ani nic neočekávala a to byla doslova chyba, protože jsem mohla a měla :)
Ocitneme se v životě mladé čarodějky Heniky, která ovládá léčitelské schopnosti a neváhá pomoci tomu, kdo to potřebuje. Při čtení nahlédneme do jednotlivých setkání Heniky s lidmi, potřebují její pomoc a postupně to do sebe vše zapadne a ačkoliv to na první pohled nemusí vypadat, na konci knihy nám celý příbeh dá smysl. Nebo alespoň já jsem si z počátku nedala dohromady, že by to do sebe tak mohlo zapadnout.
Při čtení jsem měla pocit, jako bych se ocitla někde v pohádce Přitom když mi někdo řekne fantasy, měla bych strach, že budu číst o nadměrně přikrášleném světě, nadpozemských bytostech a spousty (pro mne) nesmysluplných věcí. Ovšem kniha mne vyvedla z omylu a mohu všem doporučit.

03.05.2023 5 z 5


Profesor Sympaťák Profesor Sympaťák Leisa Rayven

Tady u té knihy jsem to vzala trošku naoopak a přečetla jsem druhý díl, protože jsem si je zaměnila . Inu, což, dle mého to vůbec ničemu nevadilo. Samozřejmě v tomto díle bylo pár zmínek, které odkazovaly do dílu prvního, ale nebylo to nic, co by se nedalo pochopit.
Naopak můžu říct, že ač někdo chválí první díl více, než ten druhý, tak mne Profesor Sympaťák nalákal, byl opravdu sympatický a první díl si musím přečíst taky.
Příběh Ashy a našeho (z počátku) tajemného Profesora mne fakt bavil. Je to ten typ oddechového čtení, kdy se u knihy zasmějete nahlas, samozřejmě taky zaklejete nahlas a v neposlední řadě vás příbeh dojme.
Asha najde na sociálních sítích pana tajemného, jenž přidává příspěvky, které snad žádnou ženu, možná i muže, nenechá klidné a chladné. A v tomto najde potenciál, který by mohl zachránit jejich nakladatelství. A protože se pro tuhle myšlenku fakt nadchla, zahryzla se do toho a začala konat. Pana tajemného kontaktovala a navrhla mu svoji nabídku k vydání knihy.
Samozřejmě to nemohlo být úplně jednoduché a při jejich setkání dostane Asha hoodně ledovou sprchu. Chcete vědět proč? A jestli i přesto bude bojovat, nebo svoji vizi pustí ,,do kytek"?
Tak to si budete muset knihu přečíst, abych tady nešířila spoilery, ale chcete-li oddechové čtení, nebudete litovat ️.

08.01.2023


Vzdělaná Vzdělaná Tara Westover

Kniha, která sklízí velké úspěchy a vysoká hodnocení,.. Já půjdu proti proudu a i přesto, že jsem neměla žádná přehnaná očekávání, tak pro mne kniha byla zklamáním.
Při čtení jsem si vybudovala dokonalou averzi na bratra hlavní hrdinky, chování rodičů mi bylo taky dost proti gustu, aneb to, když spoléhají, že jim se vším pomůže Bůh.
Z knihy jsem bohužel necítila to, co spousta čtenářů - obdiv, ale byla jsem spíš otřesena, že se něco takového může v této době dít.

05.01.2023 1 z 5


Adventní kalendář povídek: Kdysi v zimě Adventní kalendář povídek: Kdysi v zimě * antologie

Tentokrát se mi dostal do rukou Adventní kalendář povídek, který je již třetím vydáním a já jsem o něm slyšela poprvé, což je velká škoda. V knize najdeme logicky 24 povídek, ale já osobně bych nebyla schopná si dávkovat jednu povídku denně, protože jsou hodně čtivé. V každé povídce se mi dostalo něco, co mne zaujalo - mrazilo mne z ní, hřála u srdce, překvapilo, vzala mi slova,.. A spoustu dalšího,.. Takhle by se daly definovat povídky v tomto sborníku a já jsem ráda, že jsem dostala příležitost si je přečíst v rámci štafety, za což děkuji přímo nakladatelství. :)

22.12.2022 5 z 5


Mám tě ráda, nemám tě ráda Mám tě ráda, nemám tě ráda Jo Watson

Tato kniha byla mojí premiérou s Jo Watson a lépe náš vztah začít nemohl . Opravdu jsem se po celou dobu čtení neskutečně bavila. Poppy bych popsala jako neskutečně šílenou a bezprostřední holku, která nezná mezí a hranic . To, co ona dělala, pro mne by to byl extrém a jí to přišlo v pohodě. Co všechno by jste byli schopní udělat pro to, aby jste dostali nějaké místo? Rozhodně by jste chtěli udělat dobrý dojem, že ano? To se Poppy rozhodně podařilo a nikdo na ni jen tak nezapomene . Což nám potvrdilo i chování Ryana . Myslím si, že Poppy nebyla hloupá, ale některé situace byly až těžko uvěřitelné, možná si něco mohla autorka odpustit. To ovšem můj dojem z knihy nezměnilo. Naprosto pohodové oddechové čtení, myslím si, že na toto období ideální ️.Co jsem ovšem po celou dobu čtení záviděla, tak to byl byt plný květin . Druhou stránkou věcí je to, že je Poppy získala díky nešťastné události - to už není k závidění.

12.12.2022 4 z 5


Knihkupectví na Riverside Drive Knihkupectví na Riverside Drive Frida Skybäck

V příběhu se setkáváme s Charlotte, která po své tetě zdědí knihkupectví a celou budovu, ve které se knihkupectví nachází, a to i přesto, že se s tetou nikdy nesetkala. V příběhu se dozvídáme životní osudy tety a maminky Charlotte, která už také nežije a z tohoto důvodu se Charlotte musí pídit po minulosti své rodiny a nemůže se jen tak někoho zeptat. Původní přesvědčení, že knihkupectví prodá postupně opadá a Charlotte začíná přicházet na chuť knihám, jelikož doposud knihy nečetla. To byl i důvod, proč se z počátku moc nechytala knižním vtípkům pracovníků v knihkupectví, ke kterým si postupně také vybudovala moc hezký vztah. No a aby to byl příběh plný emocí, tak Charlotte ve svém mladém věku přišla o manžela, z jeho ztráty se neustále dávala dohromady a poté se v knihkupectví potkala s Willem. Proto už nebyla tak úplně přesvědčená o svém návratu do Švédska a hlavně knihy se jí začaly dostávat pod kůži. Jak to celé dopadlo? To si přečtěte v této fajn oddechové knize. Mne se příběh moc líbil a velkým plusem je prostředí knihkupectví ️.

04.12.2022 5 z 5


Nové sliby Nové sliby Lilly Lucas

Druhý díl ze série pokračuje svižným tempem, stejně jako díl první a vůbec se mi nechtělo přestat číst . Miluju, když se v navazujících dílech dozvíme, jak si nadále žijí postavy z předchozích dílů a já jsem měla radost, jakým směrem se ubírá život Leny a Ryana ️.
Co se týče Izzy, o které je tento díl, tak musím říct, že to neměla vůbec snadné. Už v prvním díle se zamiloval a Will se nadále choval jako pako. Žádné gesto směrem k Izzy neprojevil, spíš ji zraňoval svými činy a potom, když si dovolila ona sama žít a začít něco s jiným klukem, tak jí dělal žárlivé scény. No, nechápala jsem ho. Sice ho mám ráda, ale v tomto se mi chlapec vůbec nezamlouval .
No a Cole? To byl prostě borec - co na srdci, to na jazyku, dostál si svého, když chtěl Izzy jako svoji instruktorku a aspoň jí nepletl hlavu jako Will. A pokud chcete vědět, kým si ji nechala poplést v závěru, tak si rozhodně knihu přečtěte .
Musím říct, že autorka prostě umí. Člověk se dokáže vcítit do toho prostředí knihy, jako by tam byl s hlavními postavami a všechno to prožíval s nimi ️.

30.11.2022 5 z 5


Ďáblova dílna Ďáblova dílna Stephen J. Cannell

Můžu říct, že když jsem sahala po této knize a viděla jsem, že jsou z ní holky, co ji četly přede mnou nadšené, neskutečně jsem se těšila. Bohužel asi až moc, protože jsem byla zklamaná. Nemůžu říct, že by se první část knihy nečetla dobře, ta byla hodně čtivá, kdy se hlavní hrdinka snaží obhájit svého muže a jeho čest v tom, jaký byl a že by rozhodně nespáchal sebevraždu. Potom nastaly popisy výzkumu supertajné biologické zbraně a to už mne teda tak moc nebralo a vlastně to šlo od této části z kopce dolů. Závěr to trochu zachránil, kdy se autor svým stylem psaní celkem vyšvihl, ale to je prostě na průměrné hodnocení málo. Kniha mi tedy bohužel nesedla.

27.11.2022 2 z 5


Temné ozvěny Temné ozvěny Loreth Anne White

Druhou knihou autorky jsou Temné ozvěny a můžu říct, že tato autorka opravdu umí a drží super tempo, které vás nenechá vydechnout . V druhém díle se setkáváme s Rebekou, která se vrací do svého rodného města, odkud se odstěhovala, ale její rodiče tam zůstali. Vrací se bohužel především z důvodu smutné události - smrti jejího otce. Smrt byla vyhodnocena jako sebevražda, ale Rebece se na tom něco nezdá, minimálně telefonát otce těsně před tím, než si měl vzít život, ve kterém ji sdělil, že má pochybnosti o jednom ze starých případů. A tak se Rebeca vydává do místa, kde na ni dýchne minulost se vším všudy a objeví se samozřejmě i Ash, který byl v minulosti jejím partnerem a doposud se mu vyhýbala. Teď nyní Ashe potřebuje i pro své vyšetřování a samozřejmě spolu zabrousí i do minulosti a budou si muset ujasnit spoustu věcí a křivd.
Styl autorky doslova žeru, doufám, že vydá více knih, které budou takhle čtivé. Sice je to bichle, ale musíte ji přečíst, nedá vám to . Moc se mi líbilo, že byl příběh vyprávěn z pohledu více osob, to oceňuji. Co se týče rozuzlení, měla jsem to tak, že jsem měla nějakou myšlenku, představu a po chvíli mi to bylo vyvráceno a mohla jsem začít znovu . A klobouk dolů pro Ashe, opravdu se po celý svůj život musel s něčím potýkat a závěr jsem opravdu nečekala. Takže musím hodnotit stejně jako první díl ️.

19.11.2022 5 z 5


Temné vábení Temné vábení Loreth Anne White

Autorka píše stylem, který mne okamžitě pohltil do děje a nebýt povinností okolo, tak knihy zhltnu na jeden zátah.
Prvním dílem je Temné vábení, kde se setkáváme s Olivií, která zažila velké trauma, když ji v minulosti unesl zabiják a ona mu utekla. V té době se jmenovala Sarah, měla rodinu, dítě a vedla život, o který únosem také bohužel přišla a na základě toho začala život s novým jménem a na jiném místě. I když ví, že pachatel údajně zemřel, necítí se vůbec dobře, když se poblíž místa, kde se rozhodla pro nový začátek objeví mrtvá dívka. Ovšem vyšetřovatel, který její případ vyšetřoval, není tak úplně přesvědčený, že je zabiják mrtvý, ale myslí si, že je stále na svobodě a znovu se hlásí o slovo.
Do života Olivie vstoupí muž, ke kterému z počátku pociťuje averzi, jelikož vedl život, který ona nekvitovala, ale to se ovšem změní. V tomto příběhu najdeme nejen napětí a strach, ale i příběh lásky. Velké plus je, že je příběh psaný z úhlu pohledu více osob a to mne dost baví.
Ráda bych se rozepsala více, ale to bych proflákla některá fakta a tím vás připravila o napětí . Jo a rozhodně bych ráda viděla a navštívila ranč Broken Bar, musí to tam být krásný .

19.11.2022 5 z 5


Nepečené dezerty Kateřiny A. Nepečené dezerty Kateřiny A. Andrea Čekanová

Kateřina A. je žena, u které se na první pohled může zdát, že je vše dokonalé. Ovšem, jak už to bývá, zdání klame. A co není tak úplně v pořádku? To si Kateřina nechává pro sebe a zapisuje si to pouze do svého deníku, který má uložený v počítači, právě pod názvem Nepečené dezerty. A proč zrovna tento název? Je nejméně pravděpodobné, že by se do něj podíval její manžel, který má co dočinění s tím, že její život není tak dokonalý, jak se může na první pohled zdát. A upřímně? Albert je nekutečný grázlík - pardon za ten výraz, ale kdo si knihu přečte, tak pochopí. Dlouho jsem v knize necítila takový odpor k figurující osobě. Často jsem se chytala za hlavu a nechápala, proč Kateřina od Alberta neutekla, nebo se někomu nesvěřila. Ovšem je dobře známé, jak těžké to mají osoby, které zažívají takový teror, jsou paralyzované strachem a pocitem bezmoci, mají strach vyhledat pomoc. Dějová linka nás zavede i do minulosti, kde už tam můžeme vidět, jaký je Albert manipulátor a křivák. Takže chcete-li si přečíst velmi čtivý příběh plný napětí a naděje, zda se Kateřina odhodlá zasáhnout do života, který doposud vedla, tak si knihu rozhodně přečtěte, nebudete moct přestat.

07.11.2022 5 z 5


Zamkni poslední dveře Zamkni poslední dveře Riley Sager (p)

Toto byla přesně ta kniha, která mne vtáhla do děje a nenechala odejít. Aneb psána tak čtivě, že se do ní ponoříte a nechcete přestat. Byla jedna dívka, která téměř nikoho neměla, byla dost osamělá a těžko by nás napadlo, že tento její stav by se někomu mohl hodit. Ale chyba lávky, mohl,... Někomu se naopak hodně hodí, když je sama, bez rodiny, bez větších kontaktů,.. No a tak je Jules přijata jako nájemkyně do impozantní budovy, tzv. ,,Bartolomějské". Ovšem tam se začnou dít záhadnosti, kterým by Jules chtěla přijít na kloub, což se ovšem nemusí zdaleka všem nájemníkům líbit. Co vše za záhadnosti se tam děje? Jaká pravidla musí Jules v Bartolomějské dodržovat? A myslíte, že to zvládne? Ať se zpočátku zdá získání této ,,práce" jako výhra, opak je pravdou. A vy si určitě přečtěte knihu, ať víte proč.
A bacha, může vás štvát naivita hlavní hrdinky, ale není to nic, co by se nedalo překousnout .
A já se jdu podívat po další knize od autora, protože on prostě umí.

07.11.2022 5 z 5


Toužím po tobě Toužím po tobě J. T. Geissinger

Neskutečně jsem se těšila, až se mi do rukou dostane závěrečný díl série Vzplanutí, protože předchozí dva díly se četly samy. Příběh začíná tím, že se Kimber sesypou veškeré její jistoty - snoubenec se na ni vykašle u oltáře, její obchod shoří a zemře jí otec, který měl ženu, o které Kimber neměla ani tušení. Takže její první setkání s macechou není úplně v nejvíce vhodnou chvíli. Nemůžeme se divit, že když Kimber v této chvíli potká muže, vidí na něm pouze samé zápory a logicky ji nenapadlo, kdo by tímto italským magnátem mohl být. A jak už to bývá, tento italský módní guru není zvyklý na to, že by jím pohrdaly ženy, ba spíš naopak, většina prahne po jeho pozornosti. To se ovšem nedá říct o Kimber, protože zrovna on chce odkoupit otcovu firmu a tímto u ní získá mnohem více mínusových bodů. Jenže Matteo vymyslí plán, jak dosáhnout svého. A jak toto dopadne? To si rozhodně přečtěte v tomto příběhu, stojí to za to.

06.11.2022 5 z 5


Toxická láska Toxická láska Saskia Noort

Z této knihy jsem měla smíšené pocity, už během čtení jsem nechápala, čím si kniha získala označení bestseller roku. ‍️Abych nekřivdila, tak čtivá opravdu byla, ale absolutně jsem nechápala myšlenkové pochody Lies, která se ve svých 15ti letech vydala na vlastní pěst hledat vraha své matky. Její činy byly nelogické, přitažené za vlasy a totéž by se dalo říct i o jejich myšlenkách a rozhodnutích. Těžko o knize napsat něco více, abych neprozradila, co vás vlastně při čtení čeká. Každopádně u mne podprůměr, který bych odložila, kdyby to nebyla štafeta.

06.11.2022 2 z 5


Hříchy Hollywoodu Hříchy Hollywoodu Alessandra Torre

Po přečtení této knihy mi dlouho trvalo utřídit si myšlenky a zhodnotit, jestli se mi vlastně líbila a nebo ne. Co to vlastně bylo? Rozhodně šlo o romantickou knihu, ve které se setkáváme s obyčejnou jižanskou dívkou a hvězdou Hollywoodu. Jak takové setkání asi může vypadat? Společnost, ve které žila Quincy není zvědavá na nějaké hvězdičky z Hollywoodu, které naruší jejich obvyklý sled života, ale zároveň je zajímá každé špitnutí a jsou rádi za každý drb. To je ten začátek, ta část, do které jsem se vůbec nemohla začíst a říkala jsem si, že knihu odložím. Nebylo tam žádné wow, které mne nutilo pokračovat, na mne málo akce, vzlety a pády, ať už romantické linky, tak děj okolo hlavních postav. Nakonec jsem se ovšem začetla a zajímal mne závěr knihy, kdy jsem si nebyla jistá, jestli to dopadne známým happyendem a nebo ne. Jsem ráda, že jsem knihu dočetla, ale rozhodně je to takový slabší průměr/podprůměr. Hodně mne pobavil Bennington a nesmím zapomenout na Kokkyho - takový dáreček, který Cole dostal od Quincy a krásně se o něj staral a snažil se mu zajistit veškerou péči, za to klobouk dolů .

19.10.2022 2 z 5