Tinoušek Tinoušek komentáře u knih

☰ menu

Rozpojené státy: Amerika nejen televizní kamerou Rozpojené státy: Amerika nejen televizní kamerou Martin Řezníček

Skvělá knížka - tak akorát, aby byla zajímavá pro někoho, kdo se zajímá, ale zároveň srozumitelná pro ty, kteří nepotřebují zabrušovat do nejmenších detailů... Velice zajímavé příběhy, poutavé čtení. Osobně mě nejvíce bavila poslední 3. část, ale všechny rozhodně státy za přečtení... :)

01.04.2020 5 z 5


Lunapark Lunapark Stephen King

Na Kinga trošku slabší, ale vůbec ne špatné. Oddechové čtení, tentokrát (skoro) bez krve ;)

02.11.2017 4 z 5


Snowman - osmdesátidolarový šampion Snowman - osmdesátidolarový šampion Elizabeth Letts

Skvělá kniha nejen pro milovníky koní (ale hlavně pro ně :) ). Čtivá, autentická, doplněná dobovými fotografiemi. Jedna z nejlepších koňských knih, které jsem četla (a že jich nebylo málo)... ;)

02.11.2017 5 z 5


Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Nina Špitálníková

Výborná knížka, doporučuji k přečtení. Velmi autentický pohled do šíleného života v šíleném režimu. Děkujme demokracii, že existuje, protože tohle je fakt hnus...

02.11.2017 5 z 5


Měsíc v sedle Měsíc v sedle Lauren St John

Skvělá knížka... Děj se spádem, více méně realistický děj a hlavně konečně koňská knížka, ve které je překlad, který dává i zkušeným koňákům smysl (překladatel zná slova jako uzdečka, podbřšník, ohlávka, správné chody koně,...) ! Rozhodně doporučuji k přečtení :-)

31.12.2016 5 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Nejdřív vám to přijde jako přeplácaná rádobyvtipná slátanina, ale když se prokoušete prvními absurditami, čekají vás už jen milá překvapení. Některé části mě opravdu rozesmály, vtipná je ale knížka od začátku do konce. Neotřepaný humor, děj plný zvratů, přesto však "logický" a bez zádrhelů. Ze začátku jsem měla obavy, co to vlastně bude, ale po pár prvních kapitolách mě knížka opravdu chytla. Rozhodně doporučuju k přečtení!

31.12.2016 5 z 5


Hořící drát Hořící drát Jeffery Deaver

Knížka nezklamala, prostě klasický Deaver :-)

28.11.2016 5 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Už druhé kolo celé série :-)
Naprosto dokonalé knihy (všechny díly)... Nejlepší thrillery, které jsem četla. Úžasně promyšlené, čtivé, bezvadná zápletka... Prostě dokonalost sama :3

04.03.2016 5 z 5


Jak zbavit koně zlozvyků Jak zbavit koně zlozvyků Jo Bird

Výborná knížka. Jednoduše ale srozumitelně vysvětleno a popsáno. Určitě v mnohém pomůže :-)

23.01.2016 5 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Vynikající kniha, asi nejlepší od Keplera... :-)

04.01.2016 5 z 5


Mlha Mlha Stephen King

Výborná kniha... Klasický King - prostě se začtete a už vás kniha nepustí. Originální nápady, skvělé zápletky a hlavně perfektní zpracování. Není, co dodat :-)

14.12.2015 5 z 5


Exploze Exploze Liza Marklund

Začátek mě vůbec nechytl, pořád jsem se nemohla začít. Po počátečním trápení ale najednou obrat výrazně k lepšímu. Kniha má zajímavý nápad. Nemůžu tvrdit, že by to bylo to nejlepší, co jsem kdy četla, ale řadila bych ji k takovému průměru... Neoslní, ale ani neurazí...

14.12.2015 3 z 5


Ježdění podle Sally Swift Ježdění podle Sally Swift Sally Swift

Výborná kniha. Rady jsou srozumitelné, uplatnitelné i do nekoňáckého života (rovnováha, dýchání...). Velmi pěkně napsáno, opravdu skvělá příručka pro všechny jezdce :-)

14.11.2015 5 z 5


Dlouhý pochod Dlouhý pochod Richard Bachman (p)

Jako asi každá od Kinga... Skvělá, mrazivá, děsivá, ale chytne vás a nepustí. Originální nápad, i když se v knize prakticky nic neděje, hltáte každé slovo...

14.11.2015 5 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Super knížka. Originální myšlenka, velmi trefné a přesně vystihující politiku... Opravdu výborná knížka, kterou zhltnete za jeden večer :-)

06.09.2015 5 z 5


Pomoc v pravou chvíli Pomoc v pravou chvíli Joanna Campbell

Samozejme necekejte zadne terno s uzasne promyslenym pribehem nebo nezapomenutelny literarni zazitek. Jedna se proste o klasicky kono-roman pro milovnice dostihu a nadhernych plnokrevnik. Pro ty (pro me) je tato knizka prijemnym oddechovym ctenim - k vecernimu lenoseni... :-)
Pro konarky doporucuji, pohladi po dusi, neni plna nesmyslu a chybnych prekladu odbornych terminu z prostredi jezdeckeho sportu (drzi uzdu, zapnout brisni pas....). Rozhodne jeden z lepsich kousku sveho zanru :-)

09.07.2015 4 z 5


Nekonečná noc Nekonečná noc Agatha Christie

Uzasna kniha. Musim napsat, ze po jejim precteni jsou chvili jen tak sedela, hledela do zdi a uvazovala... Opravdu vyborna kniha. Precetla jsem od Agathy Christie temer vsechno, co kdy napsala, ale toto na me zanechalo zdaleka nejvetsi dojem.
Sice par drobnosti nebylo uplne dotazenych, ale celkovy dojem - genialni pribeh, psychologicky velmi dobre vykresleno, neuveritelne ctive, ani nestacite obracet stranky. Skutecne vynikajici dilo kralovny nejen detektivek... :-)

09.07.2015 5 z 5


N či M? N či M? Agatha Christie

Tommy a Pentlicka jsou super... :D Takove neagathovske, prijemna zmena oproti klasickemu scenari. Vsechny knihy od Agathy Christie jsou uzasne, ale ty o Tommym a Pentlicce nejak vybocuji... Netvrdim, ze jsou nejlepsi, ale rozhodne zaujmou a pobavi... :-)

09.07.2015 5 z 5


Mrtvý dostih Mrtvý dostih Dick Francis (p)

Tato knížka mě nadchla. Přečetla jsem už snad desítky Francisovek, některé jsou lepší, některé slabší... Všechny ale skvělé :-) Mrtvý dostih příjemně překvapil, čtivé, opět zajímavé prostředí - tentokrát kuchařské. Super knížka :-)

12.06.2015 5 z 5


Poslední dostih Poslední dostih Joanna Campbell

Někoho, kdo není blázen do koní, asi nenadchne, ale koňáky pohladí po duši :-)

17.05.2015 5 z 5