Lunapark přehled

Lunapark https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176588/bmid_lunapark-176588.jpg 4 1585 1585

Píše se rok 1973 a jsme v zábavním parku na malém městě v Severní Karolíně. Devin Jones, vysokoškolák s literárními ambicemi a čerstvě zlomeným srdcem, se rozhodne pracovat přes léto u kolotočů. Najde si mezi světskými nové přátele, kteří ho nakonec přijmou mezi sebe, zachrání jednomu děvčeti život, spřátelí se s umírajícím chlapcem a zamiluje se do jeho krásné matky. První polovina příběhu je milá a nostalgická, ale už zde se jako spodní proud táhnou zlověstná znamení. Devin se dozví nejen to, jak se obsluhuje kolotoč, ale i to, že ve Strašidelném zámku byla před čtyřmi lety zavražděna dívka, jejíž vrah nebyl dopaden a dívčin duch se lunaparkem stále potuluje…... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Joyland , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lunapark. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (309)

nattotoast
18.04.2024 5 z 5

"Lunapark" je, alespoň pro mě, překvapivě zajímavý odklon od jeho "klasických" děl. Přestože dávám přednost Kingovým románům až do konce 80. let, tento pozdější příspěvek se mi velmi líbil. Nečekejte tradiční horror nebo silné nadpřirozené prvky, které jsou zde sice zastoupeny, ale pouze okrajově a jen menším náznakem.
Na rozdíl od některých Kingových epických románů ("špalků"), které často obsahovují nadměrné popisy vedlejších postav a rozvláčné dějové linie, "Lunapark" je přímočarý a kompaktní, což oceňuji, protože upřednostňuji stručnější vyprávění.

Příběh je nejen dobře napsaný, ale také rychle plynoucí, což mi umožnilo knihu dát na jeden zátah. Kingův vypravěčský styl zůstává sice stejný, ale tentokrát je příběh posazen do méně typického žánrového rámce, což by mohlo některé dlouholeté fanoušky překvapit nebo možná i zklamat. Záleží na očekávání. Osobně si myslím, že nízké hodnocení, které kniha občas obdrží, je neopodstatněné, protože "Lunapark" je svěžím dílem.

Za mě si "Lunapark" zaslouží plný počet hvězd za schopnost držet mě ve svém zajetí od první do poslední stránky.

kyssling
21.03.2024 4 z 5

Krásný příběh, skoro bych řekl, že první půlka bez mysteriózna je lepší. King je prostě mistrný vypravěč, který umí překvapit, rozesmutnit a hlavně si čtenáře k sobě připoutat.
Škoda, že nebyl román delší, nechápu to nízké hodnocení knihy tady ...


tamara1351
24.01.2024 5 z 5

Možná právě proto, že jsem neměla od knihy žádná očekávání,byla jsem nadmíru spokojená.Krásný sladkobolný a nostalgický příběh s malou dávkou nadpřirozena.Atmosféra lunaparku vás vrátí do dětství a jako třešnička krásná obálka ve stylu Stop hrůzy.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Knižní novinky (33. týden)

09.08.2020


Knižní novinky (7. 11. - 14. 11.)

06.11.2013


Obálka českého vydání v předstihu: Lunapark Stephena Kinga

02.10.2013


Citáty z knihy (1)

...doporučené heslo Obrátíme to mračení vzhůru nohama!


Kniha Lunapark v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených2 158x
ve Čtenářské výzvě167x
v Doporučených74x
v Knihotéce682x
v Chystám se číst247x
v Chci si koupit78x
v dalších seznamech10x