Simix.š Simix.š komentáře u knih

☰ menu

Artemis Fowl Artemis Fowl Eoin Colfer

Knihy jsem četla jako dítě. Mám první 3 díly a dodnes jsem si je nechala a nedarovala do knihovny, páč to je srdcovka. Nedávno jsem zahlédla, že natočili film, ale hodnocení děs a kritici ho pošlapaly. To je pro mě hrozné zklamání, protože knížka je bezva a má super filmový potenciál. Dokonce si ještě pořád pamatuji některá písmena z šifry, která jsme potom používaly jako abecedu pro dopisy na ZŠ, takže je učitelky nemohly číst, když nás náhodou chytily :D

19.05.2022 5 z 5


Ta druhá Ta druhá Michelle Adams

Hlavní postavy mě rozčilují už po 30 stranách. Ta nereálnost všeho a totálně debilní chování obou sester ..... Po zjištění, že má kniha 60 % a negativních komentech se mi nechce ani číst dál. Asi to bude jedna z mála nedočtených knih.

19.05.2022 1 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Za mě je toto nejlepší kniha od autorky. Ale furt je to slabší román. Její knihy mi obecně přijdou hrozně ploché a předvídatelné. Tato jediná mě překvapila, do odhalení jsem netušila, kdo je vrah, i když ke konci už bylo naznačeno proč vlastně. Tak 80 %

19.05.2022 3 z 5


Cizinec Cizinec Arno Strobel

(SPOILER) Začátek super, i spád to mělo, četlo se to dobře. ALE! ten závěr ..... Furt jsem čekala něco víc. Větší smysl by mi snad dávalo, kdyby za tím stáli rodiče nebo bývalý snoubenec, protože nechtěli, aby si vzala nějakýho "chudáka". Než taková slátaná fantasmagorie.
Odpověd pro zema.al - byli terčem, protože Erik si přečetl mail, kde si o akci psali a mohl by si to potom dát dohromady a udat je, byl to prostě nepohodlný svědek. Neměl být mrtvý, ale nepovedlo se jim to, že ta baba by ho zabila, tak ho poslali na nádraží a on by byl jakoby náhodou obět. Kdyby ten mail nečetl, nic z toho by se nestalo - žádná hypnóza, žádné pokusy o jeho likvidaci. Potřebovali ho zabít tak, aby s tím nebyli spojováni - buď její "sebeobrana" nebo nehoda s kotlem nebo v autě.....

19.05.2022 3 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Na autorčinu prvotinu to byl skvělý výkon, jen tak dál. Příběh se mi líbil, bylo to zas trochu něco jiného, originálního. Děj pořádně zamotaný a hnusy, které sahají hluboko do minulosti a sfér vlivných lidí, tomu bych i vážně věřila, že se opravdu děje. Postava vyšetřovatelky mi byla také sympatická, tak jsem si koupila hned další díl a už se na něj těším.

19.05.2022 5 z 5


Účastníci zájezdu Účastníci zájezdu Michal Viewegh

Lepší než film, taková dobrá oddechovka

16.10.2021 3 z 5


Metoda 15/33 Metoda 15/33 Shannon Kirk

WTF? A kde je to, co píšou na obálce? Čekala jsem nějakou brilantní psychologickou manipulátorku, která je svým super mozkem donutí ji pustit a snad se ještě i udat .... A místo toho holka uměla trochu fyziky a do 5 napočítat. Téma obchodu s miminy dobré, ale knížka nic moc. Nechápu, že jsem si ji koupila, vyhozené peníze.

16.10.2021 1 z 5


Sova Sova Samuel Bjørk (p)

(SPOILER) Do 3.knihy se mi ani nechce. Děj byl teda správně ulítlý jak se na seveřany patří. Ale to pozadí - příběh hlavních postav - mě už nebaví. Věčně depresivní Mia, která se nemůže rozhodnou, jestli si to teda hodí nebo ne. A opravdu v každém díle v tom musí být zapletený někdo z Munchových nejbližších? Předtím vnučka, ted dcera, kdo to bude ve 3. díle? Exmanželka, Mia nebo dokonce on sám? Nechce se mi to ani zjištovat, přijde mi to trochu přehnané. První díl byl super, toto za ním pokulhává

16.10.2021 3 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Mno film teda bída, kniha je určitě lepší, naštěstí jsem to prvně četla. Dobře se to četlo, mělo to spád a za 2 odpoledne to máte hotovo. Příběh takový lepší průměr, ani neurazí, ani nenadchne.
Ale pro ty, co chtějí potrénovat angličtinu určitě doporučuji v originále, protože je psaný velmi lehkou formou, žádné složité věty (na rozdíl o d Brindzových knih).

16.10.2021 3 z 5


Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

(SPOILER) Super trilogie, jen tento díl je z nich nejslabší a konec zmatený a překombinovaný. Ale těším se na autorovi další knihy.

Hm, me by hrozně zajímalo, co se stalo s paní Carterovou, že skončila v jezeře? Dyt v 1. díle Bishop řekl, že to byla matka Emory. Ta umřela na raka, takže asi měla řádný pohřeb. Proto nechápu, když na konci tohodle dílů řekl, že policajti identifikovali 1 z mrtvol v jezeře jako Lisu. To jakože mělo zas maskovat nějakou jinou osobu a Kloz ji falešně přiřadil identitu Lisy? Jestli jo proč? Protože Bishop to přece sám řekl Porterovi, kdo Lisa byla. No, ten konec mi v některých pasážích opravdu nedává moc smysl... I to, když vdova po Hillburnovi (nebo jak) schovavala dopis, páč se bála co by jí udělali ti 2 policajti z farmy. Když ti už plavali pár let v jezeře. To jako nevěděla, ze sou mrtví? Jestli to někdo pochopil, budu ráda za vysvětlení

26.08.2021 4 z 5


Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

Začala jsem číst jako první, protože jsem netušila, že to je trilogie :D Svitlo mi ve chvíli, kdy Porter vzpomínal co se událo. Takže jsem knihu hned odložila, a i když jsem věděla jak dopadne první díl, tak se na něj hned vrhla. Tato je teda trochu slabší než 1., ale čtivé to je bezvadně. Jdu na trojku, at vím, jak to skončí.

03.08.2021 5 z 5


Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

No konečně odpovídající označení na knize - TOP thriller - protože tohle bylo vážně TOP! Ještě lepší než první díl. Velmi poutavý příběh s dobrým, originálním námětem. Do poslední chvíle jsem neměla páru proč ...??? U poslední oběti mi to začalo docházet, když nám dávala Helen nápovědy. Těším se na 3. díl, jen si ho musím prvně sehnat .. :/ Nemáte někdo na půjčení? :D Vrátím za 2 dny :) Tak rychle se totiž tyto knížky čtou.

16.07.2021 5 z 5


Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Už asi začnu ty své komentáře u Shari kopírovat, protože je to furt to stejné. Příběh je čtivý, má spád, ale není ničím originální. Fanouškům Zoufalých Manželek se to možná bude zdát také podobné, protože podezírám autorku, že se jimi snad inspiruje. Toto byla Wisteria Lane jak vyšitá - krásné domy na předměstí, šťastné rodinky, sousedská idylka, pak se něco semele, najednou jsou všichni podezřelí a všichni mají svá špinavá tajemství. Každá kniha mi přijde jako jedna série Zoufalek, jiný zločin, ale pozadí, kde se to odehrává je stejné. Dokonce i ta otravná stará drbna mi připomíná Marthu (tu, která vydírala Mary-Alice až se zastřelila) a taky dopadne stejně. A zase ty její konce, kdy máte pocit, že bude v další knize navazovat, protože to prostě zůstalo otevřené .... tento byl navíc překombinovaný. Přišlo mi to, jakoby ji tlačil termín a ona to potřebovala rychle ukončit, tak prostě něco napsala. Každopádně, tato kniha byla zatím nejlepší.

27.06.2021 3 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Od knih, která má na sobě napsáno STRHUJÍCÍ čekám víc, ale zas tak strhující to nebylo ... Velká reklama a kniha lepší průměr. Je velmi čtivá, ostatně jako všechny knihy Shari. Toto jsem četla až jako 3. knihu, takže si nemůžu pomoct, ale všechny mi přijdou podobné a jak jsem je četla chvíli po sobě, tak mi i trochu splývají a pletou se dohromady .... V jejích knihách si přijdu jak na Wisteria Lane - bohaté předměstí, každý manželský pár má svoje tajemství a každá kniha je jako jedna série Zoufalých manželek (jiný příběh, ale pozadí a postavy okolo jsou v podstatě stejné). Ještě mi na jejich knihách začínají vadit ty překombinované, neurčité a otevřené konce, kdy se něco semele ještě v posledním odstavci a vy budete čekat, že toho vyjde další díl, aby jste se dozvěděli jak to celé dopadne.
Celkové bych t o zhodnotila asi tak, že se kniha rychle a dobře četla, námět už byl všude 100x a konec uzavřela tak, aby si mohl čtenář udělat vlastní pokračování, co asi bylo dál ... Jedno přečtení stačilo a asi to nebude kniha, co mi uvízne v paměti dlouho (už jen proto, že ty její jsou všechny na jedno brdo a budu si je plést).

27.06.2021 2 z 5


Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Překvapuje mě, že kniha nemá žádné poutavé marketingové označení jako "strhující, dechberoucí, nervydrásající, brutální" atd ani "bestseller" ... Možná proto, že to prostě nepotřebuje. Je lepší, než všechny ty bestsellery (s dobrým marketingem) v poslední době (Černooké Zuzany, Snaž se nedýchat, a stovky jim podobných), dohromady. Přečetla jsem si ji dle vysokého hodnocení tady na DK a rozhodně v sérii budu pokračovat. Postavy hlavních vyšetřovatelů jsou mi sympatické, příběh byl super, čtivý, napínavý, originální a těším se na další díly. Nepřišlo mi to tak hrozně brutální, jak tu zmiňují některé komentáře. Vyrostla jsem na Kingovkách, kde se teda morbidnostmi nešetří, takže možná proto mi toto nepříšlo nijak hrozné :D
Fakt super, přečteno jedním dechem.

24.06.2021 5 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

(SPOILER) Moje první knížka od Shari, ted čtu další (Jeden z nás - lepší) a musím říct, že její styl psaní je velice chytlavý. Oba příběhy se dobře čtou, prostě si ten děj tak plyne, měla jsem dočteno za dvě odpoledne ... Ale i přes tu čtivost knize něco chybělo. Nebylo tam takové to wow. Příběh špatný nebyl, jen mi to nepřišlo moc originální. Postav tam moc není, dobře se v nich orientuje a nenašla jsem žádnou vyloženě nudnou zbytečnou pasáž, kterou bych chtěla přeskočit, jak to občas bývá zvykem u některých (hlavně amerických) autorů, kteří knihu jen protahují, aby měla více slov. Za mě dobrých 70%, ale zas taková pecka jak slibuje obálka to není - ostatně asi jako u všech "strhujících" bestsellerů.

-spoiler-
Příběhů, kde se někdo chorobně zakouká do jiné osoby je hromada a příběh hlavní hrdinky (už jsem zapomněla i jméno a to jsem to dočetla před 3 dny...) mi připomíná Zmizelou (okrade muže, uteče, vymyslí si týraní a ještě jí to vše snadno prošlo) i když je to vlastně úplně o něčem jiném.

24.06.2021 2 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Nesbo mánie už mě taky dohnala, tak jsem začala HH sérii. Jako dobrý, některé pasáže byly úplně zbytečné a dlouhé, jen jsem je přelítla očima a přeskočila. Co se mi líbilo, že si Nesbo dal práci a zjistil si i nějaká ta fakta o dané zemi a krmil nás těmito zajímavostmi v průběhu knihy. Ale s koncem nejsem úplně spokojená .... Určitě si přečtu další díly série a jak jsem z komentů pochopila, autor se postupně více rozepisuje a s každým dílem se lepší. Celkově bych dala tak 75-80 %.

20.06.2021


Zimní sestra Zimní sestra Megan Collins

No, není to asi nic, co bych si přečetla znovu. Nápad dobrý, jen zhruba něco po půlce knihy už mi bylo jasné, co se asi stalo a kdo je pravděpodobně vrah. Tak jsem to dočetla už jen proto, abych se o tom přesvědčila. Jinak postava matky mě hrozně sra.a, vůbec sem s ní nesoucítila, vlastně za to mohla ona ... :D Jako oddechovka na víkend je to fajn.

26.05.2021 3 z 5


Dívky ve vodě Dívky ve vodě Victoria Jenkins

Průměr. Příběh fajn, jen už je těch dívek nějak moc, přijde mi to vše jak přes kopírák. Taková nenáročná oddechovka na dvě odpoledne. Jak zde psal někdo níže, žádný ten wow moment se v celé knize nekonal. A tak šokující konec (jak láká obálka) to teda rozhodně nebyl. Za mě 60 %

29.10.2020 3 z 5


Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

Knihu jsem v půlce odložila, hrozně jsem se nudila. Vůbec jsem se nemohla ponořit do děje i když myšlenka byla dobrá a Brownovy knihy mám ráda.

16.10.2020 2 z 5