SeanFifield SeanFifield komentáře u knih

☰ menu

Černočerná tma Černočerná tma Stephen King

Čtyři příběhy v Černočerné tmě jsou velmi povedené, tajemné, napínavé a z části i hororové. Osobně se mi nejvíc líbila povídka první s názvem 1922.

18.06.2023 4 z 5


Běh o život Běh o život Richard Bachman (p)

Běh o život není knižně tak propracovaný jako jeho filmová verze Běžící muž. A určitě to není hercem, ale povahou. Mám pocit, že mistr King měl v knižní psané formě trochu jinou vizi. Je to sice obsáhlé a hrůzné, ale jen v některých částech. Chvilkama jsem se i podovoval nad myšlením postav. Avšak moc mě to neoslnilo. I když ten náhled do budoucnosti je nebezpečný.

24.12.2022 3 z 5


Všechno je definitivní Všechno je definitivní Stephen King

Pro mě nejlepší Jízda na střele a 1408 a to hlavně proto, že se mi líbilo i filmové zpracování obou povídek. Obě mají nádech tajemna a strachu, přesně takového si mistra Kinga představuju.

19.06.2022 4 z 5


Srdce v Atlantidě Srdce v Atlantidě Stephen King

Jak to u povídek bývá? Jedna se líbí, druhá ne, třetí tak akorát. Ani v tomto svazku povídek na tom příběhy nejsou jinak. Prostě si každý musí vybrat to své.

09.01.2022 4 z 5


Čtyři roční doby Čtyři roční doby Stephen King

Čtyři skoro dokonalé povídky. Nejlepší je Shawshank a nejmrazivější je Nadaný žák. Dýchací metoda je nejslabší, ale má toho hodně co říci. Tělo je mystické a dokonalé.

29.11.2021 5 z 5


Mlha Mlha Stephen King

Svazek několika Kingovo povídek je v celkovém pohledu perfektní. Většina povídek za to opravdu stojí a ty ostatní jsou skoro až nadprůměrné. Nejvíc se mi samozřejmně líbila Mlha. Na další místo bych pasoval Babičku, Opic nebo Zkratku pani Toddové. Asi nejhorší a málo stravitelná se pro mě stala povídka Kšeft po svatbě.

22.08.2021 4 z 5


Červenka Červenka Jo Nesbø

Červenka nebyla špotným příběhem. Rozhodně je vidět, že pan spisovatel míří s Harrym trochu víš. Určitě ho ještě nechá nějakým tím blátem vymáchat. Červenka je dobrou detektivkou s jistou dávkou napětí.

29.05.2021 4 z 5


Švábi Švábi Jo Nesbø

Ani druhý příběh Harryho Hola není nějak schvacující. Ale dá se číst, je v něm napětí a pár zajímavých zvratů. Když vidím hodnocení pozdějších knih, mohu konstatovat, že mistr se teprve rozjíždí. Proto už mám připravený třetí příběh.

10.04.2021 4 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Rozhodně zajímavé. Není to sice tak nějak podle mého gusta, ale nemohu očekávat, že bude každá detektivka podle mého. Rozhodně jsem se nenudil. Je to povedené.

13.11.2020 4 z 5


Dolanův cadillac Dolanův cadillac Stephen King

Abych napsal pravdu filmové zpracování se mi líbilo víc. Vlastně jen díky filmu jsme si tuto knihu pořídil. Tak nějak mě to však celkem zklamalo. Je to jen průměr. Nejvíce mě oslovila povídka podle které je sbírka pojmenovaná a pak ještě Zuby. Jinak nejhorším příběhem bych označil povídku Taťka.

23.09.2020 3 z 5


Pátá čtvrtina (11 povídek) Pátá čtvrtina (11 povídek) Stephen King

Rozhodně jsem dal čtyři hvězdy. Už jen díky povídce "Poslední Umneyho případ" to se mi moc líbilo. Další povídky také nejsou špatné. Asi nejhorší, která mě skoro nebavila je "Porod" - to bylo divné zombie a moc politiky. Ale jinak vřele doporučuji si přečíst všechno. King je prostě borec a mnozí by nic takové nevymysleli ani za sto let.

09.07.2020 4 z 5


Čtyři po půlnoci II. - Policajt z knihovny / Sluneční pes Čtyři po půlnoci II. - Policajt z knihovny / Sluneční pes Stephen King

Dvě průměrné a ani moc výrazné povídky. Policajt je takový lehčí thriler, který má sice povedený námět, leč zpracování mohlo být lepší.
Sluneční pes už byl kdysi využit a zde je spíše zneužit. Forma této povídky mi vůbec nesedla.

23.05.2020 3 z 5


Čtyři po půlnoci I. - Časožrouti / Skryté okno do skryté zahrady Čtyři po půlnoci I. - Časožrouti / Skryté okno do skryté zahrady Stephen King

Časožrouti se mi líbili zfilmovaní. Proto jsem se pustil i do psané předlohy. Je to stejné jako filmový příběh, jen v době, kdy to bylo natočené ještě neuměli pořádně trikové scény. Námět velmi povedený a hororový.
Skryté okno jsem nejdříve četl až později jsem viděl film z Johny Deppem. Mám toho herce sice rád, ale do povídky by se mi hodil někdo méně výrazný. Příběh průměrný.

23.05.2020 4 z 5


Americký upír 2 Americký upír 2 Scott Snyder

Dva kreslené příběhy ze série Americký upír jsem hltal slovo po slově, obrázek po obrázku. Dobrý scénář a perfektní kresba. Bohužel další příběhy u nás nevyjdou. Společnost BB art na tom asi málo vydělala a dalším knihám dala šmitec. :(((

09.04.2020 5 z 5


Noční směna (20 povídek) Noční směna (20 povídek) Stephen King

Mám pocit, že jen pan spisovatel Stephen King dokáže napsat pořádnou hororovou povídku. Výběr či chceteli směs povídek v této knize je prostě dokonalý. Několik povídek není tak dokonalých, ale jako celek je tohle prostě dobrý a čtivý. Sice jen čtyři hvězdy, protože pár příběhů to kazí. Jsou to třeba Bojiště, Noční příboj a Šedá hmota. Těmi nejlepšími a teď si to u některých poseru, je pro mě Trávníkář - mám ten příběh prostě rád. Další perfektní povídky jsou Noční směna, Kostlivec a Kukuřičné děti. Já vám to povídal.

09.04.2020 4 z 5


Americký upír Americký upír Stephen King

Dobrá kresba i scénář povedený. Krásný příběh s napětím se spoustou krve. Mám i dvojku, ale zjistil jsem, že další příběhy u nás Česky nevyjdou. Tak že jenom to, že zde má svůj podíl na příběhu Stephen King tak to BB Art vydalo a pak se na to vysralo.

06.03.2020 4 z 5


Bazar zlých snů Bazar zlých snů Stephen King

Tedy, čekal jsem od mistra víc. Bazar mě moc nezaujal. Částečně slabé chvilky střídané velkými popisky, bez napětí a skoro bez krve. Jedna z těch velmi průměrných povídkových knih pana Kinga. Ale pro milovníky tohoto žánru lehká jednohubka. Jsem rád, že jsem to přečetl, ale pravděpodobně už se k této knize nikdy nevrátím. Navěky se na ní bude prášit.

Dobré povídky: Míle 81, Duna a Letní bouře.
Průměrné povídky: Pod psa, Posmrtný život a Kostnice.
Nejhorší povídky: Batman a Robin mají spor, Zelený bůžek agónie a Tommy.

06.03.2020 3 z 5


Poutník z Mohameda - Alláhův hněv Poutník z Mohameda - Alláhův hněv František Kotleta (p)

Když začal Kotleta psát, začal jsem ho mít rád. Ale problém byl v tom, že jako Kyšu jsem ho neznal. Obě tyto knihy vydal ještě pod svým původním jménem. A už v té době bylo vidět, že má talent. Umí příběh čtenářům podat, trochu si s ním pohrát, něco vymrdat, někoho zabít a litry krve prolít. A vše to pošle do budoucnosti a do vesmíru. Já se perfektně bavil.

11.01.2020 5 z 5


Koruna z rohů Koruna z rohů Jeff Smith

Tuhle partu jsem si velmi oblíbil. Parádní kresba, spousty dobrodružství, humoru, láska....jo, škoda, že už neuvidím Teda a další z Kůstkova. Barevné verzi se vyhnu, připadá mi to úchylné a jen to ždímá ze čtenářů prachy.

02.12.2019 5 z 5


Hledači pokladů Hledači pokladů Jeff Smith

Ted je asi nejgeniálnějšé kresba v tomto příběhu. Věci se hnuly a příběh se žene do finále. Cestou ještě jedno potěšení pro Podfukáře, jeden pklad a spousty sranda na pokraji vyhlazení.

02.12.2019 5 z 5