Renyem88 Renyem88 komentáře u knih

☰ menu

Zrození Zrození Mike Carey

Tak jsme se dozvěděli více o Tomově otci a bylo to fakt poutavé čtení. Příběh už dostává větší smysl a bavil mě více než v předchozích dílech. Tak 4,5 :)

13.07.2019 4 z 5


Leviatan Leviatan Mike Carey

Mně se to líbilo. Mobidicka jsem sice nikdy nečetla, ale bylo to přesně podle mého gusta. Závěrečné vraždění pohádkových zvířátek bylo na mě moc asi :D. Ale na druhou stranu bylo to dost vtipné. Hlavně ta část, kterou tady vepsal Covenant. Chtělo by to více takového cynického vražedného humoru i v hlavní lince příběhu o Tomu Taylorovi.

13.07.2019 4 z 5


Když zaklepe mrtvý Když zaklepe mrtvý Mike Carey

Pěkné pokračování. Původ Lizzie byla zajímavá zkušenost. Škoda, že to nebylo v jiném formátu, ze začátku jsem měla trochu problém se zorientovat. Taky jsem si chtěla vyzkoušet všechny varianty a stálé listování moc praktické nebylo. Ale jsem zvědavá, kam povede příběh dál a docela se na to těším :)

11.07.2019 4 z 5


Informátor Informátor Mike Carey

První díl jsem četla už tak rok zpátky. Asi mě tolik neoslovil, proto jsem neměla chuť pokračovat. Tak jsem si ho přečetla znovu, osvěžila si ho.....nepamatovala jsem si z něj zhola nic, jako bych ho četla poprvé. Nevím, čím to bylo, ale bylo to úplně jiné, než jsem si to v obrysech pamatovala. Před nějakým časem mi někdo řekl, že číst komiksy je mnohdy složitější, než normálně psanou knihu. To je fakt, chce to trénink. Teda alespoň v mém případě.

No, abych se vrátila k jádru pudla, dvojka je určitě zajímavější, rýsuje se v ní hodně zajímavá myšlenka. Propojení našeho a literárního světa je určitě originální a zpracování je vážně skvělé. Obracela jsem jednu stránku za druhou a byla jsem fakt "zažraná". A ta závěrečná povídka o králíčkovi byla "šílená" :D .... ale dobrá.

30.06.2019 5 z 5


Prach Prach Hugh Howey

Výborné zakončení. Velmi silné a emotivní jako předešlé díly. Doufám, že si v budoucnu přečtu od autora něco dalšího.

28.06.2019 5 z 5


Turnus Turnus Hugh Howey

A druhý díl zamnou. Po dlouhé době série, která ve mě něco zanechá. Můžu jen chválit. SPOILER. Atmosféra příběhu je tak uvěřitelně vykreslena, že teď po dočtení přemýšlím, co chudák Jimmy po většinu času sám. Přistihla jsem se, že se nad knížkou usmívám, když si našel čtyřnohého kamaráda a na druhou stranu málem jsem se rozbrečela, když jej pohřbíval. Postavy si vážně prochází peklem... No nic, hurá na závěrečný díl.

27.05.2019 5 z 5


Silo Silo Hugh Howey

Prostě skvělé. V poslední době mám raději knihy o přírodě atd., proto jsem k Silu přistupovala s obavami. Ale čtivý styl autora (a asi určitě práce překladatele) se mi moc líbil. Samotný příběh mě pohltil a uchvátil. Několikrát jsem šla spát fakt pozdě, nedalo se odtrhnout. Vlastně nemám, co vytknout. Výborné od začátku do konce.

11.05.2019 5 z 5


Duchové jezer Duchové jezer Zbyněk Kučera Holub (p)

Většina lidí není schopno vidět za hranice sama sebe. Většina lidí je úplně slepá... I když povídky byly o Indiánech a staré Americe, hodně mi příběhy připomínaly lidi v dnešním moderním světě. Originální povídky k zamyšlení. Navíc skvěle napsáno. :)

28.04.2019 5 z 5


Chlapec na mostě Chlapec na mostě M.R. Carey (p)

Byl to zase úplně jiný příběh než jednička. Tahle série je tak jedinečná, že bude mít vždy čestné místo v mé knihovničce. :) Konec byl dokonalý, já nevím, ale pro mě lepší být nemohl.

15.04.2019 5 z 5


Hra Hra Leopoldo Gout

Celkově dobré.

Začátek vtáhl a už nepustil. Asi za za to může jednoduchý styl vyprávění, ale zase je to četba pro děti a mládež, a to už nejsem. Co se týče děje: průměr, ale konec docela překvapil. Jednotlivé postavy byly celkem sympatické. Nejvíce Rex a Vlčice. No a hlavně mám plno otázek. Ten konec byl vážně uťatý. Snad vyjde druhý díl, co nejdřív.
Jednu hvězdičku přidávám za krásné grafické zpracování :)
PS: Musím dodat, že po nějaké době si z knihy nepamatuji skoro nic. Takže musím snížit hodnocení.

12.02.2019 3 z 5


Šerá hlídka Šerá hlídka Sergej Lukjaněnko

Asi nejlepší z hlídek, které jsem doposud četla. Co se týká kvality, série má vzestupnou tendenci. Konkrétně v tomto díle se mi líbila provázanost mezi příběhy a dokreslení světa jiných. Přišlo mi to logické. Příběh to byl určitě zajímavý a zůstane dlouho v paměti.

PS: Asi nejvíce se mi líbily popisy jednotlivých vrstev šera... prostě wow nad takovou představivostí...

03.02.2019 4 z 5


Zrcátko Zrcátko Karl Olsberg (p)

Dnešní moderní společnost používá informační technologie úplně přirozeně a skoro na vše. Někteří z nás žijí většinu svého času online a v nedaleké budoucnosti to nebude asi o nic lepší. Takže docela současné téma. Líbily se mi krátké kapitoly, působilo to uceleně a jednotlivé postavy byly dobře zapamatovatelné. Sem tam se hlavní postava chovala trochu naivně, to mi maličko vadilo. Jinak skvělé čtení. K zamyšlení...Dala bych 4,5 z 5.

13.01.2019 4 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Hodnotím asi s dvouletým odstupem. Pamatuji si, že si mi kniha velmi líbila. Hlavně, jak Mark přemýšlel a přicházel na všechny ty nápady. Pěstování brambor byla asi nejlepší část knihy. Celkově hodnotím velice pozitivně. Stojí za přečtení. :)

05.01.2019 5 z 5


Dalajlamova kočka a síla meditace Dalajlamova kočka a síla meditace David Michie

Buddhismus je mi blízký, kočky miluju... Lehký styl mi vyhovoval. Je to vážně dost uvolněné, příjemné.. Celá série se povedla. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem četla 3. díl asi s dvouletým odstupem od 2. dílu, ale zapůsobila na mě asi nejvíce. Dokonce jsem si stáhla meditace podle Jesky a praktikuji... :)

04.01.2019 5 z 5


Denní hlídka Denní hlídka Sergej Lukjaněnko

Po Noční hlídce, která mě bohužel moc nenadchla, přišlo milé překvapení. Příběhy mi přišly zajímavější, propracovanější...Už není vše tak jednoznačné, černobílé jako v prvním díle.

31.12.2018 4 z 5


Noční hlídka Noční hlídka Sergej Lukjaněnko

Opravdu originální. Začátek neměl chybu a já si říkala, to je ono. Po dlouhé době jsem natrefila na něco fakt dobrého. Ale od půlky to nějak ztratilo šťávu a já se začala nudit a počítat stránky do konce.

29.10.2018 3 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Mám ráda knihy s tématikou, kde jsme se tu vzali atd. a taky mám ráda Dana Browna. První třetina byla naprostá bomba. V polovině jsem knihu na pár dní odložila, protože začala být už dost předvídatelná. Přiznám se, trochu mě to nudilo :D Konec neurazil, ale ani nenadchl. Možná, že jsem se těšila, že se dozvím něco převratného... a ono nic. Na druhou stranu Brown umí psát dost poutavě, takže fajn oddechovka.. :)

06.10.2018 3 z 5


Jádro Slunce Jádro Slunce Johanna Sinisalo

Zajímavá myšlenka. Barvitě popsaná atmosféra. Trochu jiné sci-fi.

Nevěděla jsem, co od knížky čekat, kupovala jsem na slepo... ale překvapila a nějak jsem se nemohla odtrhnout. Akorát pár věcí mi tam nesedělo. Hlavně ta část s drogou. A škoda toho konce.

15.09.2018 4 z 5


12 nesmrtelných 12 nesmrtelných Zdeněk Rampas

Za přečtení stojí rozhodně Bratislavská bludička, Jantarová kapka a Lunapark Luna :)

12.07.2018 4 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Knihu mi půjčila kamarádka, jinak bych si jí asi nikdy nepřečetla, nejsem zrovna cílová skupina. Postavy v knize mi byly dost nesympatické, kromě detektivů, kteří jen dělali svou práci. Takže jsem si celý děj říkala, to je ale kráva nebo sebestředný blbec. Nějak mě napadlo, jak to asi vše bude už v průběhu a tak mě konec tolik nepřekvapil... ale abych nebyla tak negativní, tak se docela dobře a rychle četla..

11.07.2018 3 z 5