Raymi Raymi komentáře u knih

☰ menu

Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Slabá předvídatelná úchylárna.

14.09.2021 1 z 5


Vteřinu poté Vteřinu poté William R. Forstchen

Kam až jsou lidé ochotni zajít, když příjdou o svůj zažitý komfort? A nebo hůř - když je v ohrožení život vašeho dítěte a obvyklá pomoc najednou nefunguje? Postapo román skvěle vystihující lidskou podstatu...

14.09.2021 5 z 5


Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Čekala jsem tuctovku, kterou přelouskám z nudy po částech a místo toho jsem ji zhltla "na posezení" a teď bych ráda přídavek :)
Kate Marshallová zkrátka ví jak zaujmout...

07.09.2021 5 z 5


Země divů Země divů Zoje Stage

Jediné co je na této knize opravdu děsivé je, že tak neskutečnou slátaninu dokázala autorka rozpliznout na skoro 380 stran.

07.09.2021 odpad!


Páté roční období Páté roční období Mons Kallentoft

I přes poměrně dopodrobna vylíčené brutálnosti mi to přišlo jaksi nemastné-neslané.Chyběl tomu jakýsi punc reálnosti, při kterém by měl čtenář ještě po dočtení husí kůži.Možná za to mohly ony "promluvy ze záhrobí". Za mě slabší průměr.

17.03.2018 3 z 5


Temná tajemství Temná tajemství Hans Rosenfeldt (p)

Vyloženě knižní chuťovka. Tedy aspoň pro mne. Sebastian je prostě borec!
Těm, co mají rádi severské krimi mohu jedině doporučit.

17.03.2018 5 z 5


Motýlí dům Motýlí dům Kerstin Signe Danielsson

Dobře rozehraný začátek knihy, který posléze přejde v neuvěřitelnou nudu a šeď.

17.03.2018 2 z 5


Les sebevrahů Les sebevrahů Jeremy Bates

Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu-kdyby na mě júrei přišel...
aneb výprava do lesa smrti a deprese.To vše pod rouškou tmy,mimo vyhrazené cesty s minimem vody a potravin.Opravdu chytrý tah.Jak to asi mohlo dopadnout...Mě by do Aokigahary nebo také lesa sebevrahů nikdo nedostal ani ve dne.I když mě smrt do jisté míry fascinuje, neumím si představit, že bych se šla dobrovolně "podívat" na rozkládající se oběšence.Nicméně to byla jízda a já si na knize smsla. Po celou dobu příběhu jsem byla napnutá jak kšandy a vydrželo mi to až do konce epilogu.

29.11.2017 5 z 5


Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Kniha mě zklamala. Ano, vím že je to klasika, ale mě se do srdce rozhodně nezapíše. Postava Kateřiny mi byla doslova protivná. Působila na mě jako vzteklá, rozmazlená hysterka. A Heathcliff jako zakomplexovaný hrubián. Celkově mi kniha přišla jako knižní předchůdce telenovel.

03.07.2017 2 z 5


Nevinnost Nevinnost Dean Koontz

Vyprávění o Addisonovi a Gwyneth mi bude hrozně chybět. Dle mého názoru je to nejlepší autorovo dílo. Hlavní myšlenka knihy mi příjde až geniální. Je hrozné pomyslet, kolik se v člověku skrývá zla a ryzí nenávisti-často i vůči dětem- a přesto je příběh protkán nitkami dobra a laskavosti. Nechápu zdejší nízké hodnocení, vypovídá mi to o cynickém postoji lidí...

14.06.2017 5 z 5


Skála Skála Peter May

Opravdu zajímavá kniha. Spolu s hlavním hrdinou Finem jsem prožívala jeho nelehký osud. Příběh je to krásný, drsný až ponurý stejně jako okolní počasí. Pan autor používá úžasné slovní obraty k dokonalému popisu přírody i vedlejších postav a jejich života v tak nehostinných končinách. Ještě teď jako bych slyšela skučení nelítostného větru prohánějícího se na ostrově Lewis...

28.02.2017 5 z 5


Mrazivé ticho Mrazivé ticho Wulf Dorn

No páni! Jsem v šoku... To je přesně to, co od knihy očekávám. Napětí, které vás drží a nepustí až do samého konce. Hutná atmosféra, neustále zvraty v ději . Autor mi několikrát naservíroval podezřelé kandidáty, ale ten pravý mi doopravdy vyrazil dech a navodil husí kůži. Opravdu vydařený psychothriller který mě bavil...

17.02.2017 5 z 5


Zapomenutá zahrada Zapomenutá zahrada Kate Morton

Tato kniha je pro mne velkým překvapením. Vůbec se mi do ní totiž nechtělo. Obálka na mě působila jak z laciného dívčího románku a anotace mě v tomto názoru akorát utvrdila. Po pár stránkách jsem dokonce plánovala knihu odložit.Nakonec jsem ale dala na zdejší recenze a dobře jsem udělala. I přesto, že jsem pointu příběhu odhadla poměrně záhy, mě kniha držela v napětí až do konce. Ani se mi s ní nechtělo rozloučit..

13.01.2017 5 z 5


Kameník Kameník Camilla Läckberg

Musím se přiznat, že začátek jsem jakožto matka náležitě obrečela (což se mi u tohoto žánru nestává), ale autorka tak neotřele popsala utrpení ženy, která přišla o dítě, že jsem to chtě nechtě prožívala s ní. Následně jsem hltala stránku za stránkou, abych se dozvěděla, kdo něco tak bezbrannému dítěti udělal.Kniha měla takový spád, že jsem často četla až do půlnoci a pak se od ní násilně odtrhávala.Prolínající se příběh z minulosti byl pro mě třešničkou na dortu.Toto je moje první knížka od autorky a musím říct, že je nadmíru povedená.

24.11.2016 5 z 5


Agnes Agnes Hannah Kent

Nádherné, smutné, kruté. Při čtení jsem si neustále v duchu opakovala jaký bude konec, abych se na to duševně připravila a nesrazilo mě to na kolena.Ale stejně srazilo-prožila jsem to s ní, tak dobře je kniha napsána...

13.11.2016 5 z 5


Hrob mé sestry Hrob mé sestry Robert Dugoni

Kniha se četla dobře, téma mě navnadilo už v anotaci.Nevadil mi ani soudní proces. Zavražděnou Sáru jako bych znala.Ale za mě to totálně zazdil konec.

08.11.2016 3 z 5


Deník Ellen Rimbauerové - Dům v růžích Deník Ellen Rimbauerové - Dům v růžích Joyce Reardon (p)

Zajímavé čtení.Od začátku jsem byla vtažena do děje, jako bych se nacházela přímo v domě. Díky knize vidím film Dům v Růžích z úplně jiného úhlu.Doporučuji.

25.10.2016 5 z 5


Anna krví oděná Anna krví oděná Kendare Blake

Kdybych to měla k něčemu přirovnat, tak asi ke Stmívání.S tím rozdílem, že smrtelníkem je kluk a místo upíra duch.Prostě mysteriozní love story. Třetí hvězdičku dávám, protože mě občas rozesmál sarkastický humor hlavního hrdiny. Další díl si rozhodně odpustím.

18.10.2016 3 z 5


Utrpení neviňátek Utrpení neviňátek John Saul

Mrazivý příběh. Temná rodinná historie prolínající se do současnosti. S tím spojená psychicky narušená osoba. Šmrncnuté duchařinou. Za mě teda dobrý. A co s týče toho otevřeného konce jak tu někteří psali, tak si myslím, že kdyby příběh skončil "happyendem" tak bychom tu zas všichni psali jak byl konec předvídatelný a tuctový..

15.10.2016 5 z 5


Olin a lišky Olin a lišky Eduard Petiška

Tuhle knížku miluju. V dětství jsem ji uměla snad nazpaměť.Doteď ji doma z nostalgie mám :-)

11.10.2016 5 z 5