Země divů

Země divů https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470755/bmid_zeme-divu-qi5-470755.png 3 85 28

Autorčin druhý román vypráví úžasný, strhující a hrůzu nahánějící příběh Bennettovy rodiny. Rodiče jsou umělecky zaměření – Orla bývala baletkou, pak se ale rozhodla starat o domácnost a děti a podporovat svého manžela Shawa v jeho touze uspět jako malíř. Jejich dcera Eleanor Queen je citlivou a moudrou devítiletou dívkou s výjimečnými schopnostmi podobně jako její otec. Čtyřletý syn Tycho je radostí celé rodiny díky své přátelské povaze. Rodina opouští prostředí rušného velkoměsta a kupuje usedlost na samotě v Adirondackém pohoří ve státu New York. Život ve spojení s přírodou se zpočátku jeví jako výhra. Všichni jsou okouzleni krásnými lesy, ale hlavně prastarou borovicí, jež roste na jejich pozemku v blízkosti domu. Postupně se nadšení z nového života mění v horor zprostředkovaný bytostí, která terorizuje celou rodinu a chce s nimi z neznámého důvodu komunikovat. Rodina je svědkem mnoha přírodních divů i nadpřirozených jevů, a tak je čtenář doslova fascinován mnoha překvapivými a nepředvídatelnými zvraty. Kniha je provokativní, filozofická a budete ji číst jedním dechem.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Wonderland , 2020


více info...

Přidat komentář

MartinProtschke
13.11.2023 4 z 5

Těžko říct, proč tak slabé hodnocení. Mě to bavilo. Možná víc než Dětské zoubky...

Annkag
27.04.2023 2 z 5

Pro mně byly Detské zoubky kniha která mě navnadila na autorku ale tahle kniha byla velký přešlap.Nějako mi nesedla.Byla jsem při čtení stracená a tak úplně mi nedávala smysl.
Země divů nebyla na stránkach knihy ale víc v mé hlavě kde jsem z toho měla míchanici.


Princezna22
27.01.2023 2 z 5

Nemohla jsem se začíst vůbec ne... Dětské zoubky to bylo top.. Tohle je jako co. Ne tohle fakt ne. Nebavilo mě to.. Škoda...

Matyesak
19.10.2022 3 z 5

Narozdíl od mnoha komentujících přede mnou byla Země divů mou první knihou od americké autorky. A myslím, že se to rozhodujícím dílem podepsalo na mém hodnocení. Proč? Protože jsem ke knize přistupoval bez předsudků.
Pravda, zařadit Zemi divů do podžánru horor je dle mého soudu nešťastný nápad. Proč? Protože Země divů jednoduše horor není. Ale myslím, že se jím ani nesnaží být. A nálepka hororu knize paradoxně více škodí.
Protože odmyslíme-li si tuhle nálepku, co se dneska už dává na kdeco, je Země divů poměrně povedeným románovým dramatem, tu a tam cinknutý mysterióznem. A jo, místy se lehce trilleru, ale to je asi tak všechno.
Atmosféru buduje Stageová dost sebejistě, ačkoliv je pravda, že jí věnuje takřka půlku knihy. Kdo se ale prokouše za ní, čeká ho (minimálně pro mě) příjemný příběhový zvrat s nepředvídatelným vyústěním.
Takže za mě solidní tři a půl hvězdy. Můžu doporučit.

Foxie89
25.08.2022 2 z 5

Ze začátku to vypadlo fakt slibně, ale pak se to na můj vkus moc pobláznilo a samotný vysvětlení mi nějak nesedlo.

Millyf
26.07.2022 1 z 5

Bohužiaľ veľké sklamanie,po Detských zubkoch som sa na knihu velmi tešila,no je to jedna z tých kníh, ktoré som nedocitala,pretože mi na 10 pokusov sa zacitat,sa mi to nepodarilo....

micha-ella
28.05.2022 3 z 5

Tak tohle se mi na rozdíl od Dětských zoubků moc nelíbilo. V podstatě je to duchařina, pro vyznavače esoteriky asi dobrá, pro mne rozvleklá a nepřesvědčivá.

Katrinreading
20.02.2022 5 z 5

Asi jsem divná, ale nechápu to nízké hodnocení. anom, anotace je trochu zavádějící, zvlášť, když se dočtete, že jde o filozofické dílo. Jde o příběh, který je sice hodně přitažený za vlasy, ale jako příjemnou oddechovku to číst můžete. A dovolím si prozradit - sice jsem strašpitel, ale tohle podle mě strašidelné nebylo. Zábavné ale ano!

skyline
18.01.2022 2 z 5

No, jak to napsat...bylo to takové bez chuti.
Za horor bych toto rozhodně nepovažovala.
Autorka má schopnost napsat povahu hlavních postav tak, že byste je zakopali pod zem hned.
Ale jeji prvotina dětské zoubky byla zdařilá.
Toto se bohužel moc nepovedlo.

hlenicka
05.12.2021 1 z 5

Bohužel, tohle nebyl vůbec můj šálek dobré kávy. Tesila jsem se, bude to bestseller, nejlepší horor letošního roku ..ano, říkat se může co chce,ale ve skutečnosti je to pak bohužel uplně jiné. Zklamalo mě to. Kdyby byla kniha napsaná do 100stran, bylo by zde řečeno vše důletžite, co bychom potrebovali vsichni vedet. Ale autorka se zbytečne rozepisovala,ale hlavne, ona se pořád dokola opakovala! Na 10ti stranach bylo porad to samé dokola,kdyby to sepsala na půl strany, udelala by líp. Ja se snažila,opravdu.ale po 100stranach už jsem vedela, že to takhle nedočtu, tak sem přeskakovala, nedalo se jinak. první sem to brala po pár listech, pak už po desítkách a pak už sem šla na posledních pár. slava nazdar výletu, tohle už opakovat nebudu a od autorky už si asi nic číst ani nebudu.

cornetka
13.11.2021 3 z 5

Za mě to byla taková duchařina, které zase tak moc nemusím. Dětské zoubky se mi líbily hodně, ale tato kniha mě příliš neoslovila.

iv.ča
21.10.2021 5 z 5

Za mě jednoznačně skvělá kniha. Děj mě zcela pohltil a výborně se četla. Tajemno, dobrodružství, strach, láska všechno tam je. Pohádková? Vůbec mě to nevadilo. Byl by to skvělý film.

milanříský
17.10.2021 4 z 5

Vztahy mezi dítětem a rodiči si americká spisovatelka Zoje Stage obmotala čtenáře už předchozí knihou Dětské zoubky, aktuální Země divů nabízí vhled do umělecké rodiny Bennetových, byť tentokrát úplně jinak, než prostřednictvím lstivého a zlého dítěte. Naopak, dívka Eleanor Queen je citlivou a vnímavou, krátce po přestěhování z New Yorku na samotu uprostřed Adirondackého pohoří cítí, že na pozemku nejsou tak úplně sami.

Země divů není klasický horor, v příběhu se o něj spíš otírá, aby uprostřed rodinného dramatu kříženého s psychologickým thrillerem pracovala s tématy stárnutí, duševního zdraví, vztahu s přírodou a rodičovstvím. Zlověstných momentů je v knize minimum, hrůza je spíš tichá a plíživá a celých téměř čtyři sta stran plyne pomalejším tempem, postupně odhaluje vztahy uvnitř čtveřice. Všichni byli doposud zvyklí na zcela jiné prostředí a život, matka Orla byla profesionální baletkou a kvůli přibývajícím rokům pódia opustila, naopak její manžel Shaw se rozhodl nakopnout svou uměleckou kariéru a začít tvořit uprostřed hlubokých lesů. Jenže vzrostlá borovice na pozemku není tím, čím se zdá a v okolí domu se začnou dít divné věci.

Že nebouchají hrnce v kuchyni, nepadají skleničky a nevznáší se příbory vinou zlovolného ducha snažícího se rodinu zlikvidovat, nevadí, pokud nepřistupujete k dílu, jak praví úryvek jedné recenze na deskách, tedy mixu toho nejlepšího z Shirley Jacksonové a Kingova Osvícení. Tady si s rodinou hraje prostředí - nečekané bouře, rychlé změny počasí, jak se s nimi tajemná entita snaží komunikovat a demonstrovat svou sílu. Což knize překvapivě přidává nenásilné zamyšlení nad změnami klimatu, které přichází, pokud neposloucháme svět kolem nás.

klaraj093
14.10.2021 2 z 5

Teda jak jsem se na ni po zoubkách těšila, tak mě fakt zklamala.. Za horor bych to rozhodne nepovažovala, spíš mi to přišlo jako změt slov, která nedává smysl.. Zbytečně zdlouhavé a přišlo mi to tak jako bez pořádného nápadu..

mona.benny
30.09.2021 3 z 5

Úplně nevím jak knihu popsat. Půlka knihy je jen o pocitech, emocích hlavní hrdinky, které se stále opakovaly a tak kolem 200str. se začne něco dít. Myšlenka knihy nebyla špatna ale bylo to zdlouhavé. Konec mě vcelku bavil. No zoubky byly lepší, to bez debat....

Leena
27.09.2021 4 z 5

Myslím, že tak nízké hodnocení si kniha nezaslouží.
A že působí pohádkově?
To mě vůbec nevadilo.
Spíše než horor je to taková příjemná fantasy, mě se to četlo hezky.
Je to zase něco jiného, od autorky zajímavý nápad.
Přečetla jsem rychle, neboť jsem byla zvědavá, jak to dopadne:-)

Arlienen
26.09.2021 3 z 5

Kniha nebyla špatná, ale přišlo mi, že je zbytečně dlouhá. Mohla být i o polovinu kratší.

Hlavní hrdinka svádí boj o přežití, boj o život svých dětí a boj s nepřítelem, jehož označují To. Není nic silnějšího než mateřská láska.

IreneP
25.09.2021 1 z 5

Je mi líto, ale končím po straně 100. Vůbec mě to nezaujalo. Je to nuda zabalená do spousty zbytečných slov. Autorka se marně snaží budovat jakousi atmosféru tajemna a pocitu ohrožení. Tohle je ZKLAMÁNÍ.

Katulinka69
24.09.2021 1 z 5

Oouuu, tak po přečtení komentářů se mi do toho moc nechtělo, ale dala jsem knížce šanci.
Každopádně souhlasím s většinou. Kniha je opravdu propadák. Nic mě nenadchlo, dokonce i jména postav mi lezla na nervy

Katania
15.09.2021 1 z 5

Nedočteno. Vleklo se to a hlavní postava mě vyloženě štvala. Stále se opakující dialogy o pocitech a stejných věcech. Zklamání, protože Dětské zoubky byly super!

Štítky knihy

psychologické thrillery dramata duchařské romány

Autorovy další knížky

Zoje Stage
americká, 1969
2019  75%Dětské zoubky
2021  53%Země divů
2022  64%Útěk za svobodou

Kniha Země divů je v

Přečtených97x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených2x
Knihotéce143x
Chystám se číst64x
Chci si koupit16x
dalších seznamech3x