packlik packlik komentáře u knih

☰ menu

Srdce v plamenech Srdce v plamenech Casey Jones

Nebýt na obálce fešák a nebýt to o hasičích, tak bych dala ještě o hvězdičku míň. Nemělo to vlastně vůbec nic. Ani jiskru, ani napětí a s hlavními hrdiny fakt soucítit nešlo. Ach joooo.

18.04.2024 2 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Milé a předvídatelné, ale autorka má moc příjemný styl psaní a smysl pro humor. Určitě si přečtu něco dalšího.

13.03.2024 5 z 5


Vlak do Samarkandu Vlak do Samarkandu Guzel Jachina

Chtěla jsem mít ráda Dějeva, ale vlastně to nešlo, mým oblíbencem se stal Bug. Všechny postavy mají silné a složité osudy. Tohle autorka fakt umí. Děti, hlad, cesta vlakem a boj o ztráty a přežití. Jsem ráda, že jsem se tak dozvěděla víc o tohle hladomoru, ale pořád u mě vede Zulejka.

12.02.2024 4 z 5


Vlku zaslíbená Vlku zaslíbená Hannah Whitten

V první radě krásná obálka, ta mě asi přesvědčila, že mám knihu zkusit. Příběh Divého lesa se mi líbil, hrdinům jsem fandila, ale chvílemi to děsně drhlo. Obzvlášť mě rozčilovala Reda, která nikdy neposlechla a připomínala mi toho troubu, který v hororu vyjde s baterkou do lesa, kde se toulá vrah s motorovkou. Je teda fakt, že kdyby jí Vlk rovnou vyklopil, jak se věci mají, tak by to taky bylo snazší, ale oko něčem to být musí. Druhy díl si ale rozmyslím.

30.01.2024 4 z 5


Paní jara Paní jara Leandra Sold (p)

Jako první jsem od autorky četla Přání, které přesně zapadlo do adventního období a působí velmi pohádkově. Slovanské božstvo mám ráda a tohle byl zase trochu jiný druh četby, takový napínavější, realnější. Autorka mi tak krásně rozpletá, jak to v té mytologii vlastně bylo s rodinnými vztahy, super.
Velmi se mi “líbil svět po třetí válceaž mě šokoval detail z doslovu o požáru katedrály ve Francii, protože jsem si v textu říkala, že autorka fakt umí zapojit reálné události do příběhu.
Jsem velký fanda Nikolaje a všech tří sester. Určitě bych doporučila k přečtení a těším se na další díl.

20.12.2023 5 z 5


Přání! Přání! Leandra Sold (p)

Krásná adventní záležitost. Máte rádi vánoční, zimní pohádky? Tak tady máte jednu na stříbrném podnose.

17.12.2023 5 z 5


Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Z této knihy si beru jasné ponaučeníjedla soda do každé rodiny! Moc pěkně napsané, musela jsem se usmívat a chvilkama mi bylo smutno. Prostě povedené, ale zatím vede Medvědín.

09.12.2023 4 z 5


Vyměnit vodu květinám Vyměnit vodu květinám Valérie Perrin

Krásné, smutné, nadějné, plné života a květin na místě, kde ho nikdo nečeká. Jedna z nejhezčích knih, které jsem za poslední dobu četla. Mně kniha vyloženě sedla a určitě bych ji doporučila k přečtení.

29.11.2023 5 z 5


Zářivá noc hvězd a ledu Zářivá noc hvězd a ledu Rebecca Connolly

Příběh jsem vyloženě hltala, přitom by si jedem řekl, ze to tema už je notoricky známe, ale kdepak. Carpathie a její posádka si mě naprosto získala.

05.11.2023 5 z 5


Runy osudu Runy osudu Christina Courtenay

Milé pokračování prvního dílu. Cestování časem je takové klasické téma, čekala jsem, co hrdinům autorka nachystala za konec a nestalo se nic dramatického. Pět hvězd dávám za cestu do Istanbulu, protože popis přetahu lodí a podobných nástrah mě moc bavil.

02.11.2023 5 z 5


Děti Volhy Děti Volhy Guzel Jachina

Děti Volhy jsem nedočetla, nešlo mi to. Bych mi k srdci nepřirostl a styl vyprávění bohužel také ne. Třeba se k ní někdy vrátím.

20.10.2023 2 z 5


Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

Užila jsem si to od první do poslední stránky. Příběh byl zamotaný, tolik různých podezřelých a tolik motivů. Navíc, já mám ráda tu jemnou linku kolem vztahu Strika a Robin. Těším se na další díl.

20.10.2023 5 z 5


Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Já jsem nadšená! Spletité vyšetřování, převleky, utajení, 700 stran, Robin a Strike. Já dostala úplně všechno.

12.10.2023 5 z 5


Zulejka otevírá oči Zulejka otevírá oči Guzel Jachina

Kruté, chladné a zároveň hřejivé. Příběh, který stojí za to číst.

17.09.2023 5 z 5


Sparrow Sparrow L. J. Shen

Tak já vám nevím, obálka krásná, námět ok, ale nesedlo mi to.něco bylo špatně. Spousta sexu (zbytečně), přerod mafiana v manžílkaprostě ne, tentokrat tomu nevěřím a četla jsem lepší knihy.

08.09.2023 3 z 5


S láskou, Lukov S láskou, Lukov Mariana Zapata

V první radě mě těšil počet stránek, takže jsem věděla, že to nebude žádný uspěchaný rychlovztah. Ivan byl vlastně děsnej sympaťák, bavila jsem se a v podstatě jsem nenarazila na hluché místo.
Zatím pro mne stále vede Aaron a Ruby, která je mi prostě bližší.

23.07.2023 5 z 5


Divočina Divočina Cheryl Strayed

Vlastně nechápu, jak to Cheryl mohla celé zvládnout. Taková naivita a nepřipravenost, obdivuji, že to nevzdala. Jednou jsem chodila na těžko po horách a pamatuju si, jak jsem se v noci bála, jak jsem se toužila umýt nebo půl dne snila o nějakém jídle. Všechna čest. Některá autorčina rozhodnutí jsem prostě nechápala, ale jsem rada, že na Mostě Bohů našla, co hledala.

20.07.2023 4 z 5


Kulti Kulti Mariana Zapata

Za mě pomalejší začátek a navíc nejsem zrovna fanda fotbalu. Kulti mi nebyl moc sympatický, ale Sal ano. Libí se mi autorky lehkost, smysl pro humor a cit pro rozvíjející se vztah. Takže dobrý.

12.07.2023 3 z 5


Drahý Aarone Drahý Aarone Mariana Zapata

Moc jsem si to užila. Aaron byl skvělý a Ruby vtipná. Dopisování bylo v jednu chvíli už docela dlouhé, ale o to víc jsem si možná užila druhou půlku a ten epilog.

08.07.2023 5 z 5


U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

Ale obyčejný člověk se měl dobře. Ne a ne, prostě ne! Je potřeba to stále opakovat!

02.07.2023 5 z 5