Netae Netae komentáře u knih

☰ menu

Soudné sestry Soudné sestry Terry Pratchett

Četla jsem kdysi dávno, teď jsem zkusila audioknihu. Mám ráda celou Zeměplochu, knihy, kde vystupuje trojice čarodějek nejsou výjimkou. Pan Pratchett uměl napsat zábavné příběhy se skvělými postavami.

12.05.2024 5 z 5


Přísně tajný spolek svérázných čarodějek Přísně tajný spolek svérázných čarodějek Sangu Mandanna

Milá kniha, která se ale dotýká i trochu obtížnejších témat, není to jen samá přeslazenost. Rozhodně mě nadchla víc, než jiné knihy podobného žánru.

09.05.2024 4 z 5


Černý dort Černý dort Charmaine Wilkerson

Výborný román o rodinných vztazích, nevyřčených tajemstvích a složité minulosti, která bez přestání ovlivňuje současnost. Moc doporučuji.

06.05.2024 5 z 5


Řetěz ze zlata Řetěz ze zlata Cassandra Clare (p)

Svět lovců stínů mě uchvátil hned od první knihy a tahle série je jednou z mála, u kterých jsem zůstala a čtu každou další knihu. V každé z těch knih jsou postavy, které mi lezou na nervy, tady to byla Grace, ale příběh si vždycky moc užiju.

01.05.2024 5 z 5


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Nádherný obal i ořízka. Děj je zpočátku super, až tak do tří čtvrtin jsem četla naprosto bez dechu. Přiznám se, že pak už mi kniha přišla trošku natahovaná. Závěrečné odhalení bylo nečekané, to je vždycky plus.

30.04.2024 4 z 5


Vrah andělů Vrah andělů Andrew Mayne

Jako kladné hodnotím krátké kapitoly, které donutí rychle se posouvat v ději. Děj i hlavní hrdinka jsou zajímavé a neobvyklé, jenže celý příběh je dost bizarní a nedotažený. Vševědoucnost jedné z postav, která pomáhala s vyšetřováním byla neskutečná. Třeba je to vysvětleno v další knize této série, ale myslím, že po ní nesáhnu.

20.04.2024 3 z 5


Po proudu času Po proudu času Audrey Burges

Příběh je určitě zajímavý a neotřelý, postavy i jejich jednotlivá vyprávění jsou moc dobrá, jen se mi nějak nepodařilo úplně se do knihy ponořit. Za přečtení ale určitě stojí.

13.04.2024 4 z 5


Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota Agatha Christie

Měla jsem audioknihu, čte ji pan Frej a úžasně si s textem vyhrál. Povídky jsou dobré, je v nich spousta jemného humoru, prostě příjemné čtení / poslech.

05.04.2024 4 z 5


Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Milé, zábavné a vtipné. Jako vždy v tomto typu knih se vše točí kolem hledání správného manžela nebo manželky. Postavy jsou fajn, děj rychle ubíhá a i když je od začátku jasné jak vše dopadne, čtení jsem si užila.

02.04.2024 4 z 5


Smrt přichází na prohlídku Smrt přichází na prohlídku Anders de la Motte

Skvělá detektivka, která si vystačí s normálním případem a nepotřebuje potoky krve. Dobré postavy, dobře umístěný děj. Čte se to úplně samo.

30.03.2024 4 z 5


Syn draka Syn draka Kristýna Freiová

Velmi neotřelý a úplně jinak vyprávěný příběh Draculy a zároveň spousty dalších zajímavých postav. Historická fantasy vystavěná na těch nejmenších detailech. Jen ukončení mi přišlo malinko uspěchané.

29.03.2024 4 z 5


Cizí dítě Cizí dítě Alan Hollinghurst

Více než o ději, je tahle kniha o vztazích na všech možných úrovních a o pocitech. Všemi kapitolami se prolíná postava básníka Cecila, kapitoly se ovšem nenapojují, je mezi nimi dost velký časový rozestup, takže mi vždy chvilku trvalo zorientovat se v postavách, které mizely a jiné se zase objevovaly.

20.03.2024 3 z 5


Tajuplné příběhy Tajuplné příběhy Arthur Conan Doyle

Povídky jsou zajímavé a čtivé, jen v porovnání s dnešní literaturou nejsou nijak zvlášť tajuplné. Ale je milé přečíst si něco, co nestaví na brutalitě, je to příjemný oddech.

13.03.2024 3 z 5


Černooká Černooká Anna Musilová

Přestože hlavní hrdinka to má opravdu těžké a zažívá situace a události, které jsou složité a traumatizující a prostě příšerné, tak nemůžu říct, že bych si ji oblíbila nebo jí fandila. Ještě možná zpočátku, ale potom mi byla čím dál víc nesympatická. Dočetla jsem silou vůle.

03.03.2024 2 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Po dlouhé době jsem zkusila knihu z žánru romantické komedie a schválně jsem volila tuhle, protože je šíleně populární a doporučovaná. Kniha rozhodně splňuje vše, co jde očekávat, humor, romantiku, spoustu zamotaných situací. Skvělá oddychovka.

26.02.2024 4 z 5


Srdce z ledu Srdce z ledu Jitka Ludvíková

Tým vyšetřovatelů mi byl moc sympatický, jinak je to prostě dobrý detektivní příběh. Dobře se čte, rychle vtáhne do děje, ale že bych napětím nedýchala se říct nedá.

23.02.2024 3 z 5


Jana Seymourová - Laskavá královna Jana Seymourová - Laskavá královna Alison Weir

Velmi dobrý historický román o třetí manželce Jindřicha VIII. Přiznám se, že o téhle královně už jsem moc nevěděla, tím to bylo zajímavější. Líbí se mi, že kniha začíná v domově Jany, dlouho předtím, než se dostane ke dvoru. Prostředí královského dvora je úžasně vykreslené, až má člověk pocit, že tam opravdu je. Určitě zkusím i další díly této série.

18.02.2024 4 z 5


Mluví k vám kapitán Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Skvělý rozhovor, spousta zajímavých informací o létání, životě pilota, dnešních letadlech a o Emirates, mojí oblíbené letecké společnosti. Je úžasné, co dnešní moderní letadla a počítače v nich dokážou.

11.02.2024 5 z 5


Tahle kniha zabíjí Tahle kniha zabíjí Ravena Guron

Jasně, je to plné klišé, škola pro bohaté, mezi nimi pár stipendistů, kteří si na škole připadají jako když tam ani nepatří, tajná společnost, která super tajně řídí školu atd. Kniha se čte sama, děj se hladce odvíjí, ani na chvilku jsem se nenudila. I odhalení viníka pro mě bylo překvapivé. Není to žádná vysoká literatura, ale ve svém žánru je dobrá.

04.02.2024 4 z 5


Ďáblové jsou tu Ďáblové jsou tu Louise Penny

Skvělé, napínavé, propracované. Kromě samotného zločinu se hodně řeší i vztahy, a to hlavně v rodině, ale nejen ty. K sérii jsem se vrátila po delší době a opět mě naprosto pohltila.

03.02.2024 5 z 5