Srdce z ledu

Srdce z ledu https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515829/bmid_srdce-z-ledu-gby-515829.jpg 4 84 21

V době, kdy většina lidí vyspává kocovinu ze silvestrovských oslav, dva mladí studenti ohlásí nález ledové princezny. Ačkoli spojovatelka pokládá jejich telefonát za nevkusný novoroční žert, svědomitý kapitán René Kašmír z jindřichohradecké kriminálky okamžitě vyráží na místo činu. Mrtvá skutečně připomíná ledovou princeznu, ale to je jediné vodítko, které mají. Není jasné, kdo žena je, co je příčinou smrti, jak se dostala na ostrůvek uprostřed zamrzlého rybníka a proč je nahá. Kapitán Kašmír má nelehký úkol najít vraha dřív, než město propadne panice. A sehrát se s novou kolegyní Magdou Liškovou, jež má naprosto odlišnou povahu, a navíc se hned první den nástupu do nové práce opozdila.... celý text

Přidat komentář

natynka21
26.04.2024 4 z 5

Strhující příběh, skvěle vykreslené postavy, zkrátka pěkně napsaná kniha. Hvězdička dolů je za pravopisné chyby, míchání jmen Katka a Karla v závěru a bohužel i za trhliny v trestním řízení.

Ivana11
23.04.2024 5 z 5

Moje první kniha od autorky, a můžu říct, že určitě ne poslední. Kniha byla výborná, krásně se četla, příjemná sestava detektivů, zajímavý průběh vyšetřování, prostě paráda.


Mirrites
08.04.2024 5 z 5

Perfektně se četlo. Plus prostředí mého rodného města

zazvorka
02.04.2024 5 z 5

Náhodný úlovek v knihovně, moje první kniha od autorky. Prima detektivka, moc hezky se mi četla. A pachatel mi zůstal utajen až do konce, to jsem ráda. Čtyři a půl hvězdičky zaokrouhluji nahoru, protože jsem se naučila nové slovíčko - nažmach. Nikdy jsem ho neslyšela, myslela jsem, že je to překlep, ale vygooglila jsem si ho - opravdu existuje! Předpokládám, že v JČ kraji?

JitkaHambi
19.03.2024 4 z 5

Od knihy jsem nic moc nečekala, koupila jsem si ji do čtečky knih na dovolenou a byla jsem příjemně překvapená.Byl mi i sympatický celý tým z Jindřichova Hradce.
Ráda si přečtu další knihy od této autorky , snad brzy zase něco podobného napíše.

katka.oo
18.03.2024 5 z 5

České detektivky a jejich autory mám moc ráda, líbí se mi české prostředí a platí to i tady, p.Ludvíková patří k jedněm z mých oblíbených. Vyšetřování smrti mladé dívky, kterou najdou na Nový rok zmrzlou ve sněhu, probíhá celkem poklidně, bez zbytečných krváků, sympatičtí hlavní vyšetřovatelé sledují několik linií vyšetřování, dobré čtení a budu se těšit na další knížku autorky.

Jiparis
18.03.2024 5 z 5

Velmi dobrá česká detektivka. Zápletka dostatečně komplikovaná, vyšetřovatelé neúnavně pátrají po několika liniích. Motiv tradiční, ale až do konce nejasný.

Olous1
28.02.2024 5 z 5

Skvělý detektivní román, který vás udrží až do konce v napětí. Vraha jsem neuhodla, konec překvapil. Styl psaní mi sedí, jsem spokojená a jdu si půjčit další knihu od autorky.95%.

Evule *
25.02.2024 4 z 5

Napínavá a čtivá česká detektivka, má druhá kniha od autorky a za mě velká spokojenost. Ráda si přečtu další.

Netae
23.02.2024 3 z 5

Tým vyšetřovatelů mi byl moc sympatický, jinak je to prostě dobrý detektivní příběh. Dobře se čte, rychle vtáhne do děje, ale že bych napětím nedýchala se říct nedá.

Pavlnka
19.02.2024 4 z 5

Dobrá česká detektivka. Líbil se mi lidský rozdíl mezi detektivy.

ArwenAragorn
11.02.2024 4 z 5

80%

Další rána prořízla noc a jeho napadlo, kolik jich musí ještě přijít, než se úplně zblázní. Jeho rozechvělé ruce naposledy zajely do konejšivé sněhové přikrývky a ze sněhu pomalými nemotornými pohyby uhnětly velké hlaďounké srdce.
_______________________________________________________________________
Je to výborná detektivka. Začíná nalezením krásné mladé zmrzlé ženy na ostrůvku uprostřed rybníku v Jindřichově Hradci. Je potvrzeno, že zemřela násilnou smrtí a její vražda se dost podobá brutální vraždě medičky, která se stala před více než třemi lety a nepodařilo se ji objasnit, což svědomitého kapitána jindřichohradecké kriminálky Reného Kašmíra štve.
Kašmír začíná pracovat s novou posilou týmu, výstřední Magdou Liškovou. Každý je naprosto odlišný, ale postupně zjišťují, že jim to klape. Oba jsem si oblíbila.
Děj se sune pomalu dopředu, shromažďují se důkazy, hledají se motivy a podezřelých přibývá. Konečné rozuzlení je pro mě více než překvapivé, ale docela věrohodné. Já jsem jenom na konci postrádala vysvětlení některých drobností, nebo to v knize bylo a mně to uniklo.
Doporučuji.

Boby17
09.02.2024 5 z 5

Pro splnění 11. úkolu ČV 2024 (dva úkoly z loňské ČV: rok vydání + bazar) jsem šáhnul po této detektivce. Byl jsem mile překvapen, knížka je svižná a vyšetřování v okresním městě rychle odsýpalo. Spolu s aktuální vraždou byl znovu otevřen dosud nevyřešený pomníček. Okresní noviny si taky k vyšetřování přisadily, ale bohužel moc to nedopadlo. V hodnocení jsem přesně mezi čtyřkou a pětkou, tak to zaokrouhluji nahoru na celou pětku.

alnahu
18.01.2024 5 z 5

Další z mladých českých autorek,kterou jsem si přidala do oblíbených. Její detektivky mají napětí a svižný ráz.Tak je to i v této knize, kde tým vyšetřovatelů ,pod vedením kapitána Reného Kašmíra -hned po silvestru na nový rok ,musí vyřešit případ mrtvé ženy-zmrzlé v rybníku.Vraha se jim podaří odhalit ,po naročných sedmi dnech,podezřelých je víc než dost a pachatel je opravdovým překvapením i pro kriminalisty.Knihu doporučuji všem , kdo rád čte knihy z českého prostředí, bez násilí a krveprolití. Také bych chtěla upozornit na velmi pěknou obálku,vhodnou právě k tomuto příběhu.

Pepina19
07.01.2024 5 z 5

Velmi pěkná česká detektivka.

Pípasek
28.12.2023 5 z 5

Naprostý souhlas, velmi čtivé a překvapivé rozuzlení.

cornetka
15.12.2023 4 z 5

Na české poměry pěkná detektivka. Vždycky mě baví, když je tým sehraný a mají to správné nadšení pro práci.

vojteska70
08.12.2023 4 z 5

Líbila se mi. Dobrá detektivka

babystar
25.11.2023 4 z 5

Jedna z těch lepších českých detektivek. Příběh o vraždě z velké lásky. Napínavý příběh o vyšetřování vraždy mladé ženy, jejíž nahé tělo bylo objeveno na ostrůvku zamrzlého rybníka Vajgar. Případ vyšetřuje tým kriminalistů různých povah a osobní historie. Je několik podezřelých, ale pachatel byl pro mne překvapením. Shodou náhod byla objasněna i dřívější vražda mladé medičky.

rodak
24.11.2023 5 z 5

Moc se mi kniha líbila. Skvěle napsané postavy, řádně zamotaný děj. Má to zkrátka vše co má dobrá a logická detektivka mít!