Propast

Propast https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460281/bmid_propast-cRi-460281.jpg 4 63 19

Někdy stačí malá chvilka nepozornosti a změní se toho až příliš mnoho Román Propast je strhující příběh tří sester plný lásky, bolesti a nečekaných zvratů. Sylva je mladá učitelka a má těsně před svatbou. Klára, matka desetiletého Martina, se svým druhým manželem čeká další dítě. Linda, nejmladší ze sester a umělkyně, si užívá svobody. Každá vede svůj vlastní život, každá je jiná. Jedno však mají společné – od dětství drží spolu. Jedna na druhou se může spolehnout, jedna druhé vždy podá pomocnou ruku. Věří, že to tak bude navěky, ale osud před ně postaví těžkou zkoušku. Sestry zjišťují, že existuje jen jediná cesta, jak všechno dát zase dohromady A tou je pomsta.... celý text

Přidat komentář

Toňula
25.12.2023 4 z 5

Za mě velmi příjemné překvapení, čtivý napínavý příběh o tom, co dokáže změnit jeden okamžik v lidském životě .

čef
23.12.2023 3 z 5

Román o ženách pro ženy, jak jinak než těhotenství, potraty, komplikované porody, kojení, ale také nevěra, rozvody, rozchody, svatby a lásky. Hodně všedních událostí jako mytí, koupání, líčení, oblékání, vaření a hlavně hodně tlachání. Vzruch snad přináší dopravní nehoda rozhozené a podváděné manželky s těžkými následky pro všechny zúčastněné i příbuzné. Takže víme, o co jde, jenom doufám, že ne primárně o naplnění kupy stránek.


lalela
20.02.2023 5 z 5

Opět skvělá detektivka, moc zajímavá zápletka. Ani jsem nečekala takovou zamotaninu. Je zajímavé, jak se během jednoho dne několika lidem může změnit život, a to tak, že doslova od základu. Osud si s rodinou tří sester tak pohrál, že je vtáhl do svých plánů všechny. Líbil se mi moc i konec a paní spisovatelka má skvělou představivost na psaní úžasných knížek.

cornetka
09.02.2023 5 z 5

Linda, Sylva a Klára - tři sestry, které drží spolu. Každá je jiná, každá prožívá svůj život, ale přesto se dokážou podpořit. Jedna nehoda jimi ovšem tak zacloumá, že se zdá, že jejich vztahy jsou ohroženy a možná to neustojí.
Skvělá kniha od české autorky, která se čte opravdu jedním dechem. Je plná emocí, štěstí, ale také smutku nebo nenávisti. Příběh je tak reálný a uvěřitelný a v klidu vás určitě nenechá. Za mě tedy super.

Zuzulinka
05.10.2022 5 z 5

Krásná kniha! Četla jsem jedním dechem! Napsáno naprosto peckově - téma, myšlenka, děj.. Doporučuji!

Jana.Kuc
01.08.2022 4 z 5

Když já ty otevřené konce nemám ráda... Jinak velmi pěkná knížka. Vše se tak hezky proplétá.

dana8437
14.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Kniha se mi líbila, i když jsem celou dobu četla de strachem o Martina, konec nepředvídatelný a hodně otevřený, čekala jsem větší rozuzlení, ale četla se hezky.

fruitbueno
24.03.2022 3 z 5

Pokud dáte na to, co stojí na přebalu knihy či v anotaci, budete Propastí zklamáni. Příběh obsahuje vše kromě slibované pomsty. Najdete v ní veškeré možné (snad i nemožné) románové motivy, na které si dokážete vzpomenout. Za mě je to solidní, jen poněkud povrchní čtení.

bookcase
23.02.2022 5 z 5

Příběh o rodinných poutech, o lásce, vině i trestu má hodně zajímavý konec, který vás určitě nenechá chladnými, aspoň já nad ním musím pořád přemýšlet, a tak to má být.

amanek
02.11.2021 5 z 5

(SPOILER) Kniha mě chytla od prvních stránek. Tolik jsem si přála, ať se Martin probere, úplně jsem cítila matčinu úzkost.
Konec mě trošku zklamal, ale určitě si přečtu další knihy od této autorky.

majík1
22.10.2021 4 z 5

Skvělá kniha plná napětí, emocí, s koncem oko za oko nebo Boží mlýny.Jednu hvězdu ubírám za konec.

nela3812
22.10.2021 3 z 5

(SPOILER) Kniha obsahuje opravdu velké množství postav, které v průběhu celého příběhu neustále přibývají. Jako čtenář bych ocenila, pokud by byly kapitoly pojmenovány po osobách, kterých se v dané chvíli týkají. Orientace v ději by byla rychlejší a méně zmatečná. Nicméně samotné postavy jsou vykreslené neskutečně reálným způsobem, přičemž každá představuje jinou problematiku z přítomnosti – podvádění, rozvod, svatba, těhotenství, potrat, ztráta blízkého, výběr partnera…

Ačkoliv jsem s rozečtením knihy původně velmi bojovala, tak mě jednotlivé postavy velmi bavily. Bavilo mě sledovat jejich dějové linky a myšlenky, které spolu vzdáleně souvisí a nakonec se propojí. Život je plný překvapení a tento příběh je toho důkazem. Zápletka a zainteresování jednotlivých postav, je skvěle promyšlené. Mnoho postav zmiňuje svou část viny na události, která se stala. U žádné z postav to však autorka bohužel příliš nerozepisuje. Což je škoda, když je celý příběh postaven na nehodě, ale ona samotná je pak často obcházena.

Příběh se zaměřuje především na životní příběhy jednotlivých postav a z prostředí si toho jako čtenáři příliš neužijeme. Nicméně propracovanost postav nám to myslím velmi dobře vynahradí.

Očekávala jsem, že kniha bude opravdu o plánování jakési pomsty vůči viníkovi nehody. Když se však ani po druhé třetině nic takového nekonalo, začala jsem mít obavy, které se v závěru naplnili. Anotace knihy je proto v tomto směru poněkud zavádějící. Dle závěru knihy soudím, že k pomstě skutečně dojde, ale o to samotné plánování či realizaci nám autorka nechala skrytou. Pravděpodobně se jednalo o záměr, ale osobně mi to v knize velmi chybělo.

Ač to bylo zajímavé čtení, autorka se více než na samotnou nehodu zaměřuje na příběhy jednotlivých postav, z nichž má každá své trápení. Z psychologického pohledu je to opravdu zajímavé, ale hlavní zápletce mohlo být věnováno více pozornosti, klidně na úkor některých vedlejších postav, které mi do děje vůbec neseděli a i bez nich by se příběh mohl odvíjet.

Na základě toho tedy hodnotím 3/5. Z psychologického pohledu velmi zajímavé čtení, nicméně napětí téměř žádné, ačkoliv k tomu byla skvělá příležitost.

marketa1860
19.10.2021 4 z 5

Parádní kniha, překvapení pro mě. Autorku neznám, ale zařazuji mezi oblíbené.
Mám ráda knihy ze současnosti, s aktuálními problémy, reálným světem a postavami. Docela rychle jsme se zorientovala a četla jedním dechem napínavý příběh tří sester. Každá z nich řeší svoje trable a radosti, má to spád a až na ten konec super kniha. Na můj vkus je závěr moc rychlý a otevřený...

Janaves
13.10.2021 4 z 5

Pěkný román, hezky se četl. Postavy sympatické, každá má své tajemství. Trochu mě mrzí konec, který je useknutý, čtenář si ho musí domyslet sám. Určitě zkusím další knihu spisovatelky.

mysterygirl
05.10.2021 3 z 5

Dost depresivní kniha. Na tech par stran toho tam bylo az moc

alena1228
29.09.2021 5 z 5

Od této české autorky jsem zatím nic nečetla, což byla asi chyba, protože tato kniha se mi moc líbila, byla jako ze života, velice reálná.
Úplně se mi dostala pod kůži, chvílemi jsem měla slzy v očích.
Všechny postavy se prolínají, příběhy na sebe navazují. Byla jsem překvapena, jak autorka plasticky vylíčila charaktery postav, jejich radosti i chmury. Takové lidi za sousedy může mít každý z nás.
Líbily se mi kratší kapitoly, které byly vyprávěny z pohledu všech postav. Těch tam nebylo tolik, což mi vyhovovalo, protože jsem se v nich neztrácela. Věděla jsem přesně, o kterou jde a co právě prožívá nebo co v minulosti prožívala.
Velmi jsem soucítila s Klárou, nejvíce sympatická mi byla učitelka Sylva. Chlapi kromě Šimona jsou klaďasové, takové bych si přála také potkat.
Osudy se ke konci propojí, vše dává smysl. Jen konec si asi musí čtenář domyslet, zřejmě záměr autorky.
Knize dávám vysoké hodnocení, takhle skvělý román jsem už dlouho nečetla. Všem ženám vřele doporučuji.

zdehan
28.09.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila až na ten useknutý konec.

Lenka0007
26.09.2021 4 z 5

Byla by škoda, kdyby tahle nenápadná kniha zapadla. Okruh postav, z nichž každá má příběh….docela dobré čtení.

Acinore
20.08.2021 4 z 5

Dobré čtení, trošku zdlouhavé a náročnější - člověk nemůže vynechat ani větu, aby zůstal v obraze :) ale konec naopak moc šup šup, finito.. Celkově ale fajn čtení na dlouhé večery, začínám našim českým autorkám přicházet na chuť.