martina4041 martina4041 komentáře u knih

☰ menu

Na dně Na dně Rachel Caine (p)

Začátek takový nemastny neslaný, ale na knihu jsem se těšila. Mám doma celou sérii a nerada začínám jiným dílem než prvním.
Po rozevlátém začátku, to najednou jelo jak rozjetý stroj.
Ano, jsou zde místa kde si říkám, jako opravdu? Ale co by udělal každý z Vás kdyby zažíval co ona a snažili jste se ochránit své děti stůj co stůj?
Mě by třeplo, ale žena je silná, jak se jedná o její děti.
Jdu na další díl.

31.12.2023 3 z 5


Ultimátum Ultimátum T. J. Newman

Kniha mimo můj obvyklí žánr, a velmi se mi líbila. Takové zpestření od krimi.
U knihy mě zaujala obálka, velmi se mi líbí.
A obsah též není špatný, ano už to tady několikrát bylo, ale tady je to jiné, ale zároveň stejné. Žádné klišé, ale boj o přežití a nemyslet jen na sebe.

25.12.2023 4 z 5


V jejím srdci svět se tříští V jejím srdci svět se tříští Jonathan Dylan Barker

Kniha u které, když jsem zavřela oči se mi promítal dej slov. Kniha plynula sama a stránky utíkali , ano pár hluchých míst, zde bylo, ale ne tolik aby to zničilo celkový dojem příběhu.
Bavilo mě postupně přicházet na kloub věcem proč a jak, odpovídat si na otázky které, příběhem nastanou.
Čtivá kniha, ne poslední co budu od autora číst.

25.12.2023 4 z 5


Druhá žena Druhá žena Michael Robotham

(SPOILER) Rozhodovala jsem zda dát nakonec 4* ,ale bohužel musím dát jen 3*.
V tomhle díle mi přijde Joseph takový zmatený, jak kdyby nevěděl kam dřív šlápnout aby tam 100 let nerostla tráva. Chápu každý reaguje na informace o svém otci jinak. Měl teď poslední dva roky těžké, ale nebyl to Joseph kterého znám a miluji. Přečetla jsem všechny díly a tady byl jiný, ke konci knihy už to byl starý dobrý O'Loughlin jaké znám. Ruiz nezklamal, ten si jede své

10.12.2023 3 z 5


Skryté obrázky Skryté obrázky Jason Rekulak

Knížka byla čtivá, ale horor jako ne. Četla se dobře to žádná, ale ,že bych byla nějaká zábrana do děje a nemohla se odtrhnout to ne. Dej rychle plynul, obrázky v knize, byli super zpestření, těšila jsem se na další. Ale nějak to nebylo na 4 * čekala jsem víc, víc se bát, víc napínat, tohle mi přišlo takové lehké čtení.
A konec? No, došlo dřív než na to přišla Mallory. Takové oddechové čtení na víkend, ideální.

21.07.2023 3 z 5


Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

I tady se ukazuje syndrom Harry Potter, každým dílem série má kniha víc a víc stránek. Ale této knize to neuškodilo, spíše pravý opak. Příběh ne jen o hledání ztracené doktorky, ale i příběh života Cormorana a jeho partnerky Robin. Stránky letěly jak o závod abych se dozvěděla jak to bude dál a kam je osud jejich života zavede a jak se oni sami s nástrahami osudu poperou.
Tento díl se mi líbil o koho více než díl předešlí, asi to bude práce tím větším pohledem do života dvou hlavních postav.
Těším se na další díl.

05.04.2023 4 z 5


Temné ozvěny Temné ozvěny Loreth Anne White

Tak tohle byla rychlá četba jako již i prvního dílu. Nelituji koupi ve výprodeji. Kniha mě dostala už pri objednávání, jelikož první díl byl prostě wau. A tento? Nezklamal, příběh je od začátku až do konce plný překvapení, ano jsou zde místa kde si říkám to si děláš srandu ne, to autorce přeskočilo,to už je moc. Ale nakonec vše do sebe zapadá a má svůj konec.

05.04.2023 4 z 5


Ti, co vidí Ti, co vidí J.R. Erickson

No, abych řekla pravdu, čekala jsem od knihy víc. Začátek příběhu je poutavý, zajímavý kdyby se po něm šlo vice, či se psalo podrobněji o léčebně a Sophii vůbec bych se nezlobila. Jinak je kniha takový průměr, který zabaví na deštivém dny.

05.04.2023 3 z 5


Krvavý anděl Krvavý anděl Franck Thilliez

Ze zatáčku mi neseděl styl psaní. V knížce je pár věcí co Vás zastaví a jen si řeknete to si děláš jako kozy, ne? První část knihy vše takové rychlé, vše najednou vycházelo, všude trefa do černého a pak tápání.
Kniha byla místy hluchá, ale Carter s kterým je spisovatel porovnáván je lepší. Třeba další kniha bude lepší.

31.07.2021 3 z 5


Kniha posledního soudu Kniha posledního soudu Connie Willis

Kniha jako dárek k Vánocům. Jiný žánr než čtu, bratr mě láká na čtení sci-fi.
Ale musím říci po prvním nedůvěřivem prozkoumání, že dám knize tedy šanci, jsem mile překvapena. Kniha mě dostala. Velmi mě připoutal dej který se odehrával v minulosti. Jak já hlavní hrdince fandila ať vše zvládne. Kniha mě i přes ne můj šálek kávy dostala.

31.07.2021 4 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Kniha čtivá, za jeden den je pryč. Ale taková jiná, ale podobná než ostatní knihy co znám, či mám přečtené. Četla jsem o dosti horší, kde bylo násilí skoro na každé straně, co krev tekla pomálu proudem.
Tady se mi líbilo, že byli krátké kapitoly, to pomáhalo k rychlému čtení, jen ten konec jak kdyby někdo zařadil s dvojky za pět.

31.07.2021 4 z 5


Nomád Nomád James Swallow

(SPOILER) Tohle nedám, čtu tuto knihu snad dva roky. A ne a ne ji dočíst. Srovnávat tuto knihu s já, poutník? To je vtip. Kvůli tomu jsem si ji zakoupila. Příběh, je velmi takový jak to říci a nepsat spoiler? K neuvěření jak člověk co dělá jen za PC dokáže přežít tak a toliko nebezpečných situací.

31.07.2021 2 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Přečtena jedním dechem, Krásně se vše spojilo a dávalo smysl, jak příběh plynul, pomalu jsme začala chápat proč Hana byla taková jaká byla.

17.03.2018 5 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Velmi mile jsme byla překvapeni čtivostí této knihy. I když se v ději prolínaly 3 životy a každý měl na určitý kousek knihy svůj podíl ne i na chování dalších postav. Knihu jsem z lítostí dávala zpět do knihovny, kde si jiný čtenář muže prožít osudy 3 žen, které to neměli jednoduché,ale nevzdaly to ani jedna.

18.11.2017 4 z 5


Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Nebyl jsme tak odvařená jako jiný, přišlo mi to jako triller s nádechem 50 odstínu kde sem tam motala zmizelá.

18.11.2017 3 z 5


Ententýky Ententýky M. J. Arlidge

Kniha utíkala rychle, dva večery a byla pryč.Když jsem se dostala k místu, ke se píše proč se unášejí ti a ty lidi, jsem valila dosti oči, jak někdo dokáže tak čekat aby zničil ne jeden život.

18.11.2017 4 z 5


Tajemství porodní báby Tajemství porodní báby Sabine Ebert

Co od knihy čekat? Historická romance s nádechem, války, intrik a boje o vládu nad osadníky, či rivalem, a samozřejmě i toho nemravného sexu či nasily si zde užijete. Jako oddechové čtení výborná volba .)

18.11.2017 3 z 5


Polámané panenky Polámané panenky James Carol

Hlavní vyšetřovatel mi vyloženě sedl, máme podobný ne-li stejný smysl pro humor. Kniha měla pár hluchých míst,ale těch bylo velmi málo, takže to neničilo zážitek s knihy. Děj plynul rychle a svižně, a ne jednou i kniha překvapila.

18.11.2017 5 z 5


Město policajtů Město policajtů Karin Slaughter

Kniha mě velmi mile překvapila, četla se snad sama. Život žen u policie nebyl nikdy jednoduchý a v 1974 už vůbec ne. Ženy u policie si ,ale dokázaly prosadit svou a ne jen stát v vzadu a nechat vše na mužích . Knihu doporučuji, nebyla to má první od této autorky a jistě ně poslední.

18.11.2017 5 z 5


Šílenství Šílenství John Lutz

Z mnoha přečtených knih od Jona Lutze, mi tato přišla jako nejslabší, tedy hlavně v serii s Quinnem. Přišlo mi jako kdyby autor ždímal co se dá aby to mělo štávu, a nesedlo to dohromady, ráda bych napsala více,ale to bych prozradila to co nemám .)

18.11.2017 3 z 5