Maragad Maragad komentáře u knih

☰ menu

Archerův hlas Archerův hlas Mia Sheridan

Archerův hlas rozhodně za přečtení stojí. Pokud ho budete brát jako oddechovou četbu, budete nadšeni. Náročnější čtenáři by přeci jen mohli být trochu zklamáni. Ale to vše vyváží postava Archera, který je prostě úžasný, tajemný a sexy. Jsem velmi zvědavá na pokračování a Mie Sheridan přeji, ať se její tvorba zlepšuje s každou další vydanou knihou. Potenciál na to má, jen ho rozvinout.

04.12.2015 4 z 5


Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Sněží, sněží… je kniha tvořena třemi svátečními romancemi, které jsou plné mrazu, sněhových vánic, vánočního ducha, ale hlavně lásky ve všech jejích možných podobách, která na hlavní hrdiny čeká někdy i na místech, kde by ji rozhodně nečekali. Každý z příběhů má něco do sebe a každý se vyznačuje něčím jiným. Ovšem co mají všechny společné, je osudovost. Jedna sněhová bouře zasáhne do životů všech zúčastněných a kompletně jim je převrátí vzhůru nohama.

02.12.2015 4 z 5


Z deníku ohnivé démonky Z deníku ohnivé démonky Monika Šurinová

Z deníku ohnivé démonky ocení spíše mladší čtenářky, které od knihy nečekají dechberoucí opisy krajiny a do detailů vykreslené postavy. Příběh je totiž velmi jednoduchý jen s jednou dějovou linií a největší důraz je kladen na romantickou linku. Ovšem i přesto nebo možná právě proto je příběh velmi čtivý a já osobně se již těším na další díl.

08.10.2015 3 z 5


Divotání Divotání A.G. Howard (p)

Pokud jste stále ještě zmateni prvním dílem a nevíte, zda se do Divotání pustit, rozhodně neváhejte. Jelikož druhý díl předčil ten první a rozhodně stojí za to. Je to vážně jízda, jež se tentokrát odehrává převážně v našem světě, ale za asistence různých bizarních postav, které pronikly do světa lidí a v tomto příběhu prostě nesmí chybět.

06.10.2015 5 z 5


Isla a šťastné konce Isla a šťastné konce Stephanie Perkins

Isla a šťastné konce je opět velmi milým čtením, které se náramně hodí na zpříjemnění již teď ne moc teplých podzimních večerů. Na čtenáře opět čeká příběh s pohádkovým koncem, nebo to alespoň slibuje název knihy. Ale jak se k němu hlavní hrdinové dopracují? No jak jinak než přes spousty překážek v podobě přísného školního systému a nepřístupných rodičů.

28.09.2015 4 z 5


Armagedon ve slevě Armagedon ve slevě Seanan McGuire

Hned zpočátku je na čtenáře navalena spousta pojmů a vysvětlení, ovšem i přesto se kniha čte velmi lehce. Jistě je to způsobeno i tím, že je plná humorných scén, o něž díky potrhlé a velmi zvláštní hlavní hrdince není nouze. Ale i když kniha přímo srší vtipem, děj je plný akce a napětí. Nečekají na vás žádné ošizené bojové scény a najdou se dokonce i situace, kdy vás z detailního popisu až zamrazí.

22.09.2015 3 z 5


Čtyři vteřiny rozhodnou Čtyři vteřiny rozhodnou K. A. Tucker

Příběh je i tentokrát velmi poutavý a opět nechybí jak erotické scény, tak humorné vsuvky, kterých je také víc než dost, o ty se postaral především sexy vyhazovač Ben. No kdo by ho nemiloval. Bohužel kdo naopak chyběl, byl doktor Stayner. Je to velká škoda, jelikož já jeho metody zbožňovala. No uvidíme, zda se ho ještě v některém z následujících dílů dočkáme. Každopádně je vidět u autorky zlepšení s každou další knihou. Jen tak dál.

21.09.2015 5 z 5


Kořist Kořist Andrew Fukuda

Kořist je opět velmi překvapující knihou, kterou prostě nedáte z ruky. Já osobně vůbec nechápu, jak jsem mohla vydržet tak dlouho, než jsem si ji přečetla. Na další a závěrečný díl rozhodně tak dlouho čekat nebudu. A co radím vám? Rozhodně si Kořist přečtěte. Čtení o upírech je stále v módě.

20.09.2015 4 z 5


Modré hlubiny Modré hlubiny Jennifer Donnelly

Modré hlubiny jsou knihou vhodnou opravdu spíš pro mladší čtenáře. I když je příběh výborně propracovaný a nechybí v něm ani akční scény, i přesto je to pohádka s nálepkou Disney. Postavy jsou málo komplikované, většina je buď černá, nebo bílá. V knize je sice hned několik zvratů a děj není zcela předvídatelný, i tak se ale dá konec předem docela dobře odhadnout. Pár částí bylo sice trochu mrazivějších, ale rozhodně to nebylo nic, po čem by se děti měly v noci budit hrůzou. Modré hlubiny by se daly přirovnat k animované pohádce Malá mořská víla, ovšem to jen pokud by Ariel měla dalších pět sester, s nimiž by vytáhla do boje proti temné bytosti zvané Abadon, která nahradila zlou čarodějnici Uršulu.

17.09.2015 3 z 5


Hledání vytouženého dne Hledání vytouženého dne Jennifer Probst

Hledání vytouženého dne je mým prvním setkáním s Jennifer Probstovou, ale mohu říci, že jsem si její knihu oblíbila již od prvních stránek. Příběh mě do sebe ihned vtáhl a já si připadala, jak kdyby postavy vůbec nebyly fiktivní, bylo tomu právě naopak, připadala jsem si, jak kdyby to byli mí dlouholetí přátelé. Navíc já zrovna erotické romány nevyhledávám, ale v této knize erotických scén rozhodně není přehršel a hlavně vůbec nejsou vulgární. Hledání vytouženého dne mě opravdu nadchlo a já si velmi ráda přečtu jak pokračování této volné série, tak i předchozí sérii Manželství s miliardářem.

31.08.2015 5 z 5


Dívka, která se třpytila Dívka, která se třpytila Lauren Beukes

Dívka, která se třpytila je žánrově složitější kniha. Najdete zde prvky sci-fi, thrilleru, ale i detektivky. Navíc i pro samotného čtenáře je její čtení složitější a rozhodně nejde o žádnou oddechovou četbu. Poutavý příběh je psán hned z několika pohledů, ale nejen to, je v něm i několik časových rovin, a pokud si čtenář nedá pozor, může se v ději snadno ztratit. Naštěstí je každá kapitola řádně nadepsaná, a když budete číst pozorně, čeká na vás spletitý příběh, jenž vás do sebe vtáhne a nepustí.

29.08.2015 4 z 5


Jeho královna Jeho královna Irena Piloušková

Příběh s psychologickým podtextem doporučuji všem čtenářům. Nejde totiž o knihu vhodnou jen pro určitou věkovou kategorii. Odnese si z ní něco každý. Jak rodiče, tak náctiletí. Irena Piloušková dokázala přímo bravurně vykreslit tragický osud patnáctiletého děvčete, které okolnosti dohnaly k večerním útěkům z domova, a díky jehož nezodpovědnému chování vznikl materiál pro šikanu.

28.08.2015 5 z 5


Vražedná léčba Vražedná léčba James Dashner

Zhodnocení Vražedné léčby jako zakončení celé série není zrovna snadné. Na jednu stranu jsem čekala něco většího, při čtení kolem mne měly létat rachejtle a bouchat petardy. Ale to se bohužel nekonalo. Dočkala jsem se sice veškerého vysvětlení a zodpovězení otázek z předchozích dílů, ale podáno to bylo nemastně a neslaně. A i když je v některých místech vidět autorovo zlepšení, i tak mě tento díl bohužel zklamal.

27.08.2015 3 z 5


Dámská jízda s Milanem Dámská jízda s Milanem Iva Lecká

Dámská jízda s Milanem je opravdu jen takovou jednohubkou. Kniha je tenoučká a díky tomu, že nebudete schopni ji odložit, ji přečtete již během pár hodin. Ovšem bude to za neustálého se ohýbání v pase a smíchu, který vám zvládne prodloužit život hned o několik let.

27.08.2015 5 z 5


Topím se v tobě Topím se v tobě Jasinda Wilder

I když má Topím se v tobě nějaké své mouchy a nejde zrovna o knihu, jež by dostala opravdu každého, i tak rozhodně za přečtení stojí. Není to totiž bezduché tlachání o ničem okořeněné spoustou erotiky, tento příběh má hloubku a já osobně se už teď těším na další díl této volné série

25.08.2015 4 z 5


Chybíš mi Chybíš mi Harlan Coben

Chybíš mi doporučuji všem milovníkům detektivních příběhů, kteří mají rádi náročnější četbu. I když se totiž pár much najde, i přesto jde o velmi čtivý příběh, v němž se střídá akce s mrazivými scénami a napětím.

24.08.2015 4 z 5


Vášnivý svůdník Vášnivý svůdník Christina Lauren

Vášnivého svůdníka doporučuji jako letní čtení, nebo jako oddychovou četbu na dovolenou. Příběh není tak složitý, takže se snadno a rychle čte a nemusíte u něj zase až tak přemýšlet. Možná tak maximálně nad tím, v jaké pozici se to zrovna Mia s Anselem nachází a zda by šla provést i ve vašem obýváku.

24.08.2015 4 z 5


Mihotavé stíny Mihotavé stíny Patricia Briggs

Sbírka povídek Mihotavé stíny by rozhodně neměla chybět žádnému skalnímu fanouškovi, který si nenechá ujít jedinou knihu o houževnaté a drzé Mercedes. I když totiž Mercy není součástí všech příběhů, i tak jsou psány velmi poutavě a Patricia Briggs opět dokazuje, že psát opravdu umí a její postavy jsou prostě dokonalé. Povídky jsou někdy dokonce psány z více pohledů a místy vás samým napětím nenechají vydechnout. Navíc jsou Mihotavé stíny velmi milým zpestřením do doby, než vyjde další díl z cyklu Alfa a Omega, jenž vyjde pod názvem Smrtící žár.

24.08.2015 5 z 5


Cress Cress Marissa Meyer

Cress je tedy opět výborným pokračováním série, která vám v knihovně nesmí chybět. Ačkoliv jde totiž o knihy v žánru young adult, nadšení z nich budou jistě i mnohem starší čtenáři, kteří se rádi ponoří do zajímavého fantasy světa, v němž narazí na kyborgskou princeznu, bláznivého a namyšleného kapitána, ale i zuřivého vlkodlaka, který se po boku své Červené Karkulky, ehm Scarlet, mění na beránka, jenž by mouše neublížil. No není to skvělá kombinace?

15.08.2015 5 z 5


Opatruj mě Opatruj mě Maya Banks

Opatruj mě je těžko zařaditelná kniha. Sexuálních scén je v knize pomálu, a tak by se těžko dala zařadit mezi erotické romány, na něž jsou čtenáři od této autorky zvyklí. Jde o paranormální romanci, v níž je použit velmi zajímavý námět, který bohužel Maya Banks zcela nevyužila. Příběh je spíš drama s prvky thrilleru, kdy hlavní postavy neustále řeší své psychické rozpoložení.

10.08.2015 2 z 5