Mamka_cte Mamka_cte komentáře u knih

☰ menu

Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

V únoru (ten čas tak letí) jsem si dala společné čtení na tuto knihu. A moc se mi líbila! Už jen kvůli tomu, jak jsem se s holkama ve skupině zasmála. Děkuju.

Příběh se odehrává na střední škole a vyjadřování postav k “mému překvapení nebylo nevyspělé. Plusové body pro knihu! Celkově bych ji přirovnala k sérii Royal Elite.

Ella se po smrti matky živí jako striptérka, než ji “zachrání její opatrovník Callum, o kterém do té doby neměla zdání. Přivede ji do svého života mezi svých pět synů. Jedna dívka a pět bratrů. Sen nebo noční můra?

Postava Elly se mi líbila od začátku. Vše si v životě musela vybojovat a rozhodně nic neměla zadarmo. Bojovnice každým coulem. Podle toho i vypadalo to, jak se vyjadřovala a dokázala přežít mezi bratry.

Z bratrů se mi nejvíce líbil Easton, ale to se postupem v sérii ještě může změnit.

Kvůli holkám v Sč jsem věděla, že konec knihy bude asi jeden velký zvrat. Měla jsem si připravit Lexaurin a polštář na křičení. A teda! Doprdele. (Pardon, bez toho to nejde.) Co to jako bylo? Tohle jsem teda vůbec nečekala a byla jsem neskutečně naštvaná. Čti nasraná.

Příběhu se rozhodně nedá upřít čtivost. Celkově se mi kniha moc líbila a já se brzo chystám na další díly. Doporučuji!

24.04.2024 5 z 5


Se špetkou skořice Se špetkou skořice Elizabeth Acevedo

Toto je přesně kniha, kterou jsem koupila kvůli obálce a až poté, co jsem ji měla doma, jsem se podívala na hodnocení na databázi. Hodnocení nejsou moc nadšené, takže se mi do čtení moc nechtělo. Díky bohu za #ctemezapraseneknihysrenulkou16 @renulka16 , protože kvůli její výzvě, jsem objevila další skvost a svoji novou oblíbenou knihu! Miluju jí

Kniha ukrývá nádherný příběh a její strany jsou plné chutí, receptů a lásky. Příběh mě neskutečně vzal za srdce a rozhodně ho budu doporučovat dále. Proto jsem se také rozhodla udělat štafetu, která brzy poputuje do světa.

Kniha vypráví příběh Emoni, sedmnáctileté maminky, s kterou se život nemazlí a překonává v něm nejeden problém a překážku. Na svůj věk je vyspělá a oproti svým vrstevníkům její vyjadřování a myšlení nějak vypadá. Každé své rozhodnutí podřizuje babičce a hlavně dcerce. Jako postava mi neskutečně sedla.

V příběhu se ukrývá nejeden problém. Např. rasismus, chudoba, školní šikana, kriminalita a nebezpečí v Americe. Moc se mi líbilo, že příběh nebyl “jen příběh s romantikou a překážkou ve splnění snu, ale obsahoval i hlubší myšlenku.

Knihu jsem si zamilovala i kvůli krásným receptům a popisům chutí, které byly úžasně popsané a jako bych je přímo cítila. Obrázky ovoce a květin u každé kapitoly byly také super doplněk, toto mám v knihách ráda.

Čtivé a poutavé čtení, krátké kapitoly, popisy jídla a chutí. Co více si přát? Plus krásná obálka. Doporučuji!

24.04.2024 5 z 5


Chaos v míru Chaos v míru Amo Jones

Jelikož jsem od Amo četla první sérii Elitní klub králů, která mě příliš nenadchla, tak se mi do další autorčiny tvorby moc nechtělo. Ale to by se kolem mě nesměly vyskytovat určité žínky (vy víte) a hlavně @helg_abooks , která mě skoro až psychicky vydírala, abych si knihu přečetla. A jsem teda ráda. Knihu jsem si spojila s vyzvou #ctemezapraseneknihysrenulkou16 a zhltla ji asi za necelé dva dny.

Začátek byl trochu zmatený, protože se všichni musí jmenovat přece na písmeno K. Proč?! Postupem v knize jsem si říkala, že autorka musí zobat pořádně silný bobulky, aby takový příběh vymyslela. Od začátku je nám podstrčeno minimum informací a děj je zamotaný jak jen jde. Ale? Postupem knihy nám autorka hází drobeček za drobečkem a každá informace západne na své správné místo.

Kniha je neskutečně žhavá a erotické scény přímo vyskakují ze stran. Sakra! Štěstí, že mám manžela, který chápe moje nálady při čtení takových knih.

Přijďte se seznámit s Bratry z Kizniče. Nebudete si umět vybrat a jejich testosteron vás uhrane.

Ten šok, když na mě autorka vybalila to s Dove? Srdeční kolaps. Brzy si musím přečíst druhý díl. Moje psychika se dostává do normálu, takže se musím přece zase rozhodit.

Tuto sérii rozhodně doporučuji, oproti EKK je to bomba! Kniha vás rozdrtí a nenechá vás chladnými.

24.04.2024 5 z 5


Devatenáct pařátů a jeden temný pták Devatenáct pařátů a jeden temný pták Agustina Bazterrica

(SPOILER) Když se objevila nabídka spolupráce k této knize, tak jsem neváhala. Protože autorčina předešlá kniha Znamenitá mrtvola, se mi nějakým hodně zvráceným způsobem strašně líbila. Moc děkuji za poskytnutí knihy @knihydobrovsky a @sberatelka.knih

Když kniha dorazila, tak jsem byla nadšená z obálky, ale když jsem sundala přebal, tak jsem byla ještě ohromenější. Krásný oranžový podklad a na něm černé pařátky. K názvu knihy ta obálka totálně pasuje, ale název knihy a vnitřek? Tak to nemám páru.

Buď tato kniha není vůbec pro mě a já její hlubší myšlenku (jestli nějakou tedy má?) nepochopila, nebo to je prostě jen sbírka náhodných myšlenek autorky, které sesmolila a vytvořila z nich nakonec knihu.

Upřímně můžu říct, že jsem si knihu musela dávkovat a mezi povídkami si udělat nějakou pauzu. Po přečteni jsem další den neměla žádnou páru, o čem jsem to předešlý den vůbec četla. Jak se říká jedním uchem dovnitř a druhým ven, tak já to měla jedním okem dovnitř a druhým ven. Jediná povídka, kterou ze své hlavy nemůžu vytěsnit a myslím si, že už ji odtamtud ani nikdy nedostanu, je Roberto.

Ve zkratce je Roberto králíček. Králíček, který vyrůstá malé holčičce z intimních míst. První kdo ho uvidí je její učitel García. Proč? Protože je pedofil. Ale tím to končí. Povídka, která by zrovna potřebovala rozvinout, je takto blbě ustřižená. Já bych rozhodně uvítala, kdyby byla mnohem delší.

Některé povídky nejsou ani dvě strany dlouhé a naproti tomu jiné zas 10 stran dlouhé, ale obsahující nic neříkající text.

Očekávala jsem nějakou pořádnou pecku, ale to se nekonalo a já jsem hrozně zklamaná. Myslím si, že další knihu od autorky už neotevřu.

Přesto ještě jednou moc děkuji @knihydobrovsky a @sberatelka.knih za knihu v rámci #spoluprace

24.04.2024 2 z 5


Candy Candy Baja Dolce

Druhý díl série, který mi připadal slabší jak první. Nebyla jsem tak pohlcená příběhem, jsem asi prostě věrná Habibimu . Nemůžu říct, že to nebylo čtivé. Bylo, ale méně.

Tento díl si pro nás přichystal další tajemství a hlavně, zamotalo se co mohlo. Jsem zvědavá, co nás čeká v závěrečném díle, protože ten konec? Haloooo, jsem zmatená! Jak jako “my jsme Monroe?! Co to ksakru??

Candy mi přišel méně věrohodný a asi to bude tím, jak se přetvařoval aby zjistil pravdu. A hlavně mě naštval, jak (s prominutím) posral oba vztahy! To bych ho v tu chvíli kopla pod koleno. Už jen kvůli tomuto potřebuju pokračování.
Taty mě na konci také překvapila. Jsem zvědavá, co se z ní na závěr vyklube.

Moc se mi líbily matky. Dodaly příběhu grády. Takové osoby mít v životě chceš a zaručeně se nebudeš nudit!

Obálka druhého dílu se mi líbí více jak u prvního, ale ořízku vyhrává stále Habibi. Opět je kniha naplněná erotikou, jiskřením, humorem a nějakou tou těžkou minulostí. A tu měl Candy dost těžkou.

Takže teď už nezbývá nic jiného, než jen čekat, až vyjde závěrečný díl triologie. Jsem zvědavá, jak to autorka vymyslí a jak to do sebe vše zapadne. A hlavně, který díl nakonec vyhraje.

Za jaký tým kopete vy? Habibi či Candy?

20.03.2024 3 z 5


Marco Marco Marcy Jell

První díl série Jezdci apokalypsy a protože už mám přečtené všechny díly, tak mužů říct, že tento u mě vyhrál na plné čáře a líbil se mi nejvíce. Takové jednohubky na jeden večer. Také jsem je měla všechny čtyři přečtené za tři dny. Neskutečně čtivé, návykové a já se zase zamilovala.

Marco a Brooke je super dvojka a ta jejich chemie? Vzrušení, hormony a sex musíte cítit na kilometry. Brooke si mě získala hlavně svou povahou a plus tím, jak zacházela s čtyřnohými mazlíčky. Ti se v tomto díle vyskytují nejvíce, takže možná kvůli tomu, ho mam nejradši. Líbí se mi, že všichni čtyři bratři se v knize hojně vyskytují. Testosteron na maximum. Další top postava je babča.. abuela, abuelita. Prostě jí miluju!

Úžasné jak jako rodina drželi pohromadě, jak bydleli vedle sebe a jak byli sehraní. A k sežrání. Prostě to se vším všudy miluju! Představte si taky mafiánského zabijáka s čivavou v ruce. Vrrrr.

Narážky a humor jsou v této sérii tím hlavním, co dělá knihu tak čtivou. Plus dávám za bonusovou kapitolu, kterou si na konci každé knihy můžete stáhnout a tahle se mi líbila nejvíce. Méďa byl top. To jsem čůrala smíchy!

Tuto sérii moooc doporučuji a rozhodně potřebuji další tvorbu od této úžasné české autorky! @marcy_jell_author

20.03.2024 5 z 5


Lucas Lucas Marcy Jell

Druhý díl série. Tento díl byl pro mě slabší, ale pořád neskutečně čtivý, jiskřivý a vtipný.

Opět chemie mezi Lucasem a Valentinou nezklamala. Valentina má úžasně prořízlou pusu a ty její hlody? Super! I když ze začátku jsem ji teda vůbec nemusela.. namyšlená princezna, ale postupem v knize a sérii, se mi její postava začala líbit.

Tento díl má v sobě schované překvapení. A může za něj Valentina. Vypadala jako milující sestra a pak toto? Celá rodina byla trochu jiná. Od matky po otce.

Zde se už vyskytovalo i více akce a napětí než v prvním díle. Stále se mi moc líbí, jak jsou díly propojené a všichni čtyři bratři, se vyskytují v každém díle. A vidíme i postup předchozího páru.

Fuerza. Familia. Verdad.
Síla. Rodina. Pravda.

Pořád to miluji a doporučuji!

20.03.2024 5 z 5


Ricci Ricci Marcy Jell

Třetí díl série Jezdci Apokalypsy. Ricci je hned po Marcovi můj nej bratr a díl.

Tato kniha oproti prvnímu dílu obsahuje o mnoho více akce a na konci mi doslova zlomila srdce. Chudák Natálie.

Vyskytuje se zde zrada, tajemství a mnoho bolesti. Ale naproti tomu i samozřejmě láska a jiskřivá erotika.

Miluju to hašteření a pošťuchování mezi bratry. Zároveň je mezi nimi neskutečná láska a rodinná pouta. Tak to má být.

Je hezké vidět, jak se jim ta rodina rozrůstá. A stále miluju abuelu!

Už zbývá jen recenze na Hectora. Určitě se k této sérii jednou vrátím, protože to je srdeční záležitost.

20.03.2024 5 z 5


Hector Hector Marcy Jell

Čtvrtý závěrečný díl série, který byl největší záhadou. Proč? Protože Hector.

Romantická linka byla asi nejvíce humorná. Hlavně, když se Hector dozvěděl o té radostné novince.
Elena a Hector jsou si podobní. Jak už svým přístupem k životu, tak povahově. O to je to všechno lepší.
Konečně se v tomto díle zase více objevili hafani a nejlepší byly scény s Gamou.

Závěr série je krásný, i když je těžké se s tímto světem a postavami rozloučit. Miluju celou tuto sérii a rozhodně na tuhle bomba partičku nezapomenu. Jednou se rozhodně za nimi vrátím!

Za každým dílem si pro nás autorka přichystala bonusovou kapitolu, a tady je opravdu výživná. Děti jsou radost!

Moc děkuji autorce za zážitek a Jezdce apokalypsy! @marcy_jell_author a já se teď brzo vrhnu na další sérii z nakladatelství @mojeromantika_cz a to na Bojovníky z Havaje!

20.03.2024 5 z 5


Hudba z vedlejšího kupé Hudba z vedlejšího kupé M. K. Hardy

Tento příběh je oproti sérii Hřiště lásky, kterou můžete vidět snad všude, (protože je fakt úžasná a kdo by nemiloval svalnatý cukrouše?) pomalejší, ale za to krásná romantická kniha.

Příběh krásně plyne a romantická linka je sladká jak marcipán. Pojednává o modelce Emmě a muzikantovi Danielovi. Osud a cesta vlakem do krásné a romantické Paříže, je svede dohromady. No, kdo by se nechtěl zamilovat v městě lásky?

Najdete zde i pár erotických pasáží, ale nic hrozného. Knihu bych doporučila převážně mladším čtenářům, kterým by se mohla moc líbit, vzhledem k tomu, že jsou postavy převážně teenageři a jejich názory a vyjadřování nejsou občas moc “dospělé.

Rodiče Emmy byly tedy oříšek a celou dobu jsem měla tušení, co mají asi za “problém. A nakonec mě překvapili.

Za co ale dávám největší plus, jsou vsuvky hudby a především QR kódů. Díky kterým, si danou písničku hned můžete otevřít a poslechnout. Úžasné, ÚŽASNÉ!

20.03.2024 4 z 5


Rozcestí osudu Rozcestí osudu Emilly Ross

Když si odmyslíte otřesnou korekturu a úpravu knihy, tak objevíte neskutečně nádherný a dojemný příběh, který bych se nebála přirovnat ke knihám od CoHo.

Hlavní postava Sára je hrdinka. I přes to, co všechno zažila, se nebála zamilovat. A kde? Na hřbitově. Krásné místo pro začátek lásky, co říkáte?

Příběh v sobě ukrývá neskutečné množství překvapivých momentů. U některých jsem sotva dýchala.

Úryvek z knihy, který jsem napsala na obrázek k recenzi, mě neskutečně dostal. Nádherné gesto, ale až postupem v knize se dozvíte, že toto “gesto v sobě ukrývá mnohem, mnohem více.

Ztracená rodina, láska, bolest a mnoho dalšího obsahuje tenhle dojemný příběh. Plus jeden pes, který přidá tlapky a pomůže s osudem.

Knihu bych opravila a vydala znovu, lépe. Rozhodně by měla větší dosah, protože si to zaslouží. I přes ty rušivé elementy jsem si knihu moc užila. Krásný příběh plný emocí. Doporučuji.

20.03.2024 4 z 5


Láska na hraně Láska na hraně Penelope Douglas

Tak tohle?!! Co to sakra bylo!! Sice jsem knihu viděla všude možně a něco od ní čekala, ale tohle teda ne!! Nevím, jestli jsem někdy četla více zvrhlou knihu. Mému zvrhlému já se to neskutečně líbilo! Sice měl příběh pár hluchých míst a konec byl až moc růžový, ale i tak je to sakra čtivý!

V příběhu je hoooodně erotiky a zvhlostí. Mezi hlavní témata knihy patří zároveň i zlomené duše a psychické problémy. Autorka mě dokázala šokovat, rozpálit i rozesmutnit zároveň. Rozhodně toto není čtení pro každého a čtenáři jsou rozdělení do dvou skupin. Jedni jsou pohoršení a druzí si ty zvrhlosti neskutečně užívají. Já, já jsem rozhodně v té druhé skupině. Co vy?

Tiernan mi lezla na nervy, i když jsem ji někdy hrozně litovala. Strýček Jake mě taky štval! Choval se hrozně jak ke klukům, tak i k Tiernan. Postupem v knize se chování samozřejmě změnilo. Úplně.
Noah byl od začátku neskutečné zlatíčko a hned to byl bratr číslo 1. Za to Caleb? Od prvního setkání neskutečný psycho. Nevěděla jsem, co od něho čekat a co si o něm myslet.

Další plus je prostředí! Hory, zvyky, přežití.. Colorado je láska. Takhle na samotě bych jednou chtěla žít.

Toto erotikou nabušené čtení určitě není pro každého, ale autorka píše neskutečně čtivé a já si rozhodně chci přečíst její další výtvory. Budu doporučovat!! I když babičce bych ji teda nepůjčila.

21.02.2024 4 z 5


Svůdné zúčtování Svůdné zúčtování Wendy Higgins

Poslední, závěrečný díl série Svůdná triologie. Za sebe můžu říct, že tento byl pro mě docela zklamání a nejvíce se mi líbil první díl. Přesto jsem ráda, že jsem sérii dočetla a vím, jak dopadla. Děkuji za štafetu @knizniinstac

Co mě nejvíce štvalo byl Kaidan. Z sexy badboye se stal beránek. A závěrečný boj jsem si představovala lepší, jiný. Konec knihy - závěrečný epilog mě ale dostal. Slzy jsem měla na krajíčku, krásné.

Postava otce Anny se mi stále líbila asi ze všech nejvíce. Na seznam oblíbených postav jsem přidala ještě Ginger, v tomto díle byla úžasná a ve spojení s Patti? Ach

Autorka píše opravdu čtivě, tento díl se ji moc nepovedl. Čekala jsem od něj něco více. Smrt důležité osoby měla potenciál, ale vůbec ho nevyužila. Škoda. Jinak se mi celá serie dohromady moc líbila a určitě bych ji doporučila.

21.02.2024 3 z 5


Světla nad močálem Světla nad močálem Lucie Ortega (Navrátilová)

Překrásná kniha z prostředí bažiny a Temného Navu. Moc děkuji za štafetu @kristinawaagnerova .

Svět v knize je naprosto dokonale vymyšlený a napsaný. Od postav po prostředí. Od začátku příběhu jsem byla zvědavá, jak to dopadne s hlavní postavou Lenou, ale hlavně i Korou, která měla méně času se stát bludičkou.

Nejvíce se mi z postav líbila Lena, Nemoj a Ličichar. Objevuje se zde mnoho nadpřirozených druhů. Například ančutky, domovníci, vlkodlaci atd.. Jediné co v knize pokulhávalo, byla romantická linka. Vůbec mě nepřesvědčila a tu chemii jsem mezi nimi prostě necítila.

V knize se ve velkém řeší problémy života. Od sebevražd, přes úmrtí nebo nešťastnou lásku. Citlivější čtenáři by možná v některých částech měli problém, ale většinou se problém vyřeší nebo proloží humorem.

Od autorky @lucie.ortega.navratilova je toto mé první čtení, ale je důkazem, že pro kvalitní četbu nemusíme daleko. Nádherná propracovaná kniha! V hledáčku mám další autorčinu knihu a to Soumrak Edenu, která mě neskutečně zaujala.

21.02.2024 4 z 5


Konflikt Konflikt Michaela Brnková

Toto je po dlouhé době příběh o mafii, který se mi líbil od začátku do konce. Vtipná, neskutečně čtivá kniha, kterou jsem nedokázala odložit a přečetla na jeden zátah.

Příběh je nabitý emocemi. Ale co mě v knize bavilo asi nejvíce, byl ten humor. Pošťuchování mezi Elisou a Nerem bylo boží.

Postavy se mi líbily asi všechny. Nejvíce ale kuchařka Brigida. Chápající a úžasná žena, která svým vařením pomohla všemu různému. Od hladu po vztahy.

Erotika není nucená. Strašně se mi líbilo to postupné jiskření a uvědomování si svých emocí. Nechyběla akce, napětí, tajemství a překvapení. Mafie nebyla nijak nucená, takto to mám ráda!

Jsem nadšená a kniha si vybojovala příčku Top kniha Leden. Doporučuji a mooc se těším na další knihy od autorky.

21.02.2024 5 z 5


Svůdné nebezpečí Svůdné nebezpečí Wendy Higgins

Druhý díl série. První díl mi přišel o trochu lepší než tento, ale jinak, jinak jsem moc spokojená. Moc se těším na závěrečný díl. Jak to asi vše dopadne? Opět děkuji za tuto štafetu! @knizniinstac

Pohnula se romantická linka a to správným směrem. Konečně se začalo něco dít. V tomto díle bylo více chemie, akce a taky nebezpečí.

Scéna v moři byla dost hrůzná. Tu si budu s touto sérii asi dlouho spojovat a připomínat

V tomto díle se mi líbila postava táty Anny. Dostal více pozornosti a prostoru, prospělo mu to. Hlavně on a Patti dohromady. Skvělá dvojka.
Kopano je kapitola sama o sobě a vůbec by mi nevadila kniha jen o něm. Srdcová záležitost.
Kai se konečně trochu otevřel a Anna se stala větším tvrďákem. Nic jiného ji taky nezbývalo.

Kniha se opět krásně (a až moc rychle) četla, nedokázala jsem ji odložit. Těším se na závěr série a musím jen a jen doporučovat.

21.02.2024 4 z 5


Profesor Sympaťák Profesor Sympaťák Leisa Rayven

Druhý díl série Mistři lásky. Pro mě ale poslední díl, protože jsem četla první, třetí a teď nakonec druhý. Musím říct, že stále vede třetí díl! Toby mi zanechal v srdci největší stopu, i když žádný z chlapíků není k zahození.

Líbí se mi, jak se všechny díly prolínají a nezapomene se na postavy z předchozích dílů. Hlavní postava tohoto dílu Asha mi neskutečně lezla na nervy. Buď ho chceš nebo ne! Nic mezi tím tvl!

Chemie, romantická linka a zápletka jsou opět úžasně vymyšlené, jako v celé sérii. Knihy jsou čtivé, vtipné a moc jsem si je užila. Konec je totálně růžový, prostě jeden velikánský happyend.

Sérii doporučuji. Pro mě je to odpočinkové čtení, u kterého nemusíte přemýšlet.

21.02.2024 4 z 5


Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Na tuto autorku jsem slyšela samou chválu, ale k čtení jejích knih jsem se ještě nedostala. Takže když jsem viděla společně čtení u @lulucinax , tak jsem neváhala! A udělala jsem dobře, protože jsem si to čtení maximálně užila.

Příběh se odehrává v malebném hotýlku na Islandu a popisy míst jsou tak krásně napsané, že si připadáte, že jste přímo na místě.
Postavy v knize si musíte přímo zamilovat. Moje oblíbená postava je určitě Hekla, i když celý personál hotelu a obyvatelé z okolí, jsou obětavé zlatíčka a zábava v nimi určitě nechybí.

V příběhu se vyskytuje super humor, emoce, chutě a pár kratších pasáží erotiky. Nejkrásnějším na knize ale je to cestování, výlety a popisy celého Islandu. Má oblíbená část je ta, když jsou Lucy s Heklou v “sněžítku. ALE! Když Alex řekl Lucy “sassenach, hned jsem se objevila v cizince. miluju

Autorka mě vážně nadchla, takže se těším, kam s ní vycestuju dále. Děkuji holkám za společnost.

21.02.2024 5 z 5


Nebezpečná hra Nebezpečná hra Camilla Läckberg

Navrch huj, vespod fuj. Bohatství neurčuje kvalitu života.

Má první kniha od autorky. Styl psaní mě moc bavil. Krátké popisy a žádná omáčka kolem.
Postupem v knize se dozvídáme nelehkou minulost všech bohatých „dětí , které spolu vyrůstaly. Minulost Liv je obzvlášť odporná. Chudák holka.

Akce, která se stane na konci knihy je trochu méně věrohodná, ale i tak se mi kniha líbila a moc dobře četla.

Do budoucna bych chtěla přečíst i další knihy od autorky, i když to není úplně můj top žánr.

21.02.2024 5 z 5


Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Moje druhá přečtená kniha od CoHo. První byla Kosti v srdci, a můžu říct, že se mi tahle líbila mnohem více. Sice to pro mě nebyl takový doják jako pro ostatní, ale pár slz na začátku padlo. Zas takový kámen nejsem.

Kenna je neskutečně silná postava. Já bych v její kůži nedokázala žít. Ztratit milovanou osobu, novorozenou dceru a nemít nikoho blízkého. Fuuha. Pak se podívám na svůj život a musím říct, že v tomto směru jsem neskutečně bohatá. Rodina, přátelé a všichni co do mého okolí patří. Děkuji za to.

Příběh je neskutečně čtivý, ale zároveň předvídatelný. Nebylo to na škodu, u takového příběhu je vám to jedno. Colleen umí psát a hlavně vyjádřit emoce. A od první strany se mi střídaly jak na běžícím páse.

Největší dilema bylo to, na jakou stranu se přiklonit. Tragická nehoda, kdy zemřel milovaný člověk a poznamenání životů blízkých osob. Jednu chvíli si říkáte, ne to bych neprominula a po chvíli úplný opak chudinka, co musí prožívat. Prostě silné čtení, co nutí k přemýšlení.

Nevím, jestli jsem úplně za dobře s tím, s kým Keena začala a skončila. Jestli by to vážně Scotty tak chtěl. Být Keenou, tak je mi to divné a asi proti srsti. A další divnost? Jak Scottyho rodiče rychle otočili. Moc uspěchané.

Ale přeci jen je to román, takže nakonec happyend, všichni šťastní a všechno dobrý.

21.02.2024 5 z 5