Lucik666 Lucik666 komentáře u knih

☰ menu

Spřádači snů Spřádači snů Barbara Erskine

prijde mi ze s kazdou dalsi knihou dochazi autorce dech. strom duchu jsem nedocetla, spacuv hrad jsem dolouskala nakonec cely a spradace snu jsem chtela v pulce vzdat. neslane, nemastne. zadna hloubka, zadne napeti,sympatie.historicka linka byla lepsi, ale hlavni hrdinka mi k srdci neprirostla. soucasna linka tragedie. tolik "expertu" a vsichni k nicemu. pocet stran je zbytecny. polovina by na tu slataninu, kdy porad nekdo nekam putuje, ztraci se a naleza, by bohate stacilo.

09.02.2023 2 z 5


Fantom z Blackwoodu Fantom z Blackwoodu Darcy Coates

dávám 3 hvězdy za tu číču Maru. Ta je na potlamě už od začátku. Dlouho mě hlavní postava tak nelezla na nervy, jako tady tato. A jak do toho domu přijela Erika s tím Damianem, tak se mi úplně vybavila série V zajetí démonů a jeho hlavní hrdinové Ed a Loraine Warrenovi. A to mi vadilo. Nějak mi do toho příběhu nezapadli. Ale někdo tu holku zachránit musí, když celý život popírá, co je naprosto zjevné a ještě kolem sebe kope. Čekala jsem, že její rodiče jí přijedou na pomoc.

03.01.2022 2 z 5


Ani mrtvá, ani živá Ani mrtvá, ani živá Ursula Poznanski

Líbil se mi námět, než jsem začala číst. V půlce knihy je hlavní hrdinka vyloženě na po tlamě. Tak nesympatickou ženskou jsem dlouho v knize nepotkala. Pořád se babrá v minulosti, o které nám neřeknou ani ň, takže je to vyloženě otravné. Překlepy, to už asi nemá cenu řešit. Spíš je úsměvné, že místo odborový šéf někdo napíše odporový. Pak takové ty banality typu: vaří návštěvě čaj, podá jí kávu a návštěva se napije čaje. Mě tyhle detaily vždycky trknou do očí a jsou dost rušivé. Jak tahle ženská může pracovat pro policii to nechápu. Je zralá na psychiatrii. Tam by ji asi nikdo nehledal. Druhý díl si rozhodně nepůjčím. Je spousta jiných a lepších knih, kterým stojí věnovat čas. Je mi vcelku jedno jak to dopadne s Caro nebo jak se jmenuje. Nezáleží mi na ní. Nikoho v knize jsem si neoblíbila, naopak ty propletené vztahy, množství postav, je matoucí. Několikrát jsem se vracela v knihe zpět, abych se zorientovala kdo je teda kdo.

08.09.2021 2 z 5


Hrad mrtvých Hrad mrtvých Jan Bauer

A toto bylo co? Začátek dobrý a pak už to byla slátanina. Pořád pobíhali sem a tam mezi hostinci a ten konec? Bože můj, takto zabít celou knížku. Toto bylo zatím nejhorší co jsem od autora četla.

05.02.2021 1 z 5


Sestra Sestra Eva Hrašková

napad dobry, zpracovani pokulhavalo. hlavni hrdinka mi lezla na nervy. od pulky knihy me pribeh uz nebavil. cekala jsem vice akce. jakoby autorky sami nevedely co chteji psat a tak to slataly jak se dalo. nevyuzily plne potencial krvavych senku, geopatogennich zon (jak se o nich na zacatku stale mluvilo, tak psk vysumely do ztracena). nedotazene. po precteni jsem zklamana. za me promrhany cas

04.07.2020 2 z 5


Sběratel kostí Sběratel kostí Luca Veste

tohoto autora mam rada, ale toto byoa jeho nocni mura asi. pribeh zajimavy, obalka parada, anotace super, bohuzel to vse ma sve ALE. hlavni postavy o nicem. nevytvorila jsem si k. nim zadne sympatie nebo nesympatie. byly neslane a nemastne. chemie mezi nimi zadna. ztratila jsem se v tom co je soucasnost a co je minulost. mohl to autor trochu vic oddelit.

03.03.2020 2 z 5


Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

Přečetla jsem to. Bylo to super, myslela jsem si, že 4. opici nic nepřekoná, ale toto bylo lepší. Nicméně jsem ten konec nepochopila. Celý díl unáší a topí holky a nikde žádné vysvětlení, proč vlastně? A proč je aranžuje tak složitě? Proč si s tím dává takovou práci? A kdo zabil teda Libby a proč? Udělala to ta vězenkyně? Já chápu, že další díl nám osvětlí všecko, že nám autor nemohl odpovědi naservírovat hned, ale čekala bych od konce knihy, která má tolik stran a tak napínavý děj, že některé otázky budou zodpovězeny. Každopádně je to mazaná jízda.

05.02.2020 5 z 5


Jediný muž Jediný muž Andrew Gross

Neuvěřitelně napsané. Hlavní hrdina se mi líbil hned od začátku a jeho cesta koncentrákem byla jedna velká jízda. On před vojáky nebyl dva kroky napřed, on před nima byla napřed dvě vteřiny. Vždycky něco udělal a vzápětí už mu byly v patách vojáci a on jim dokázal utéct, i když to byla otázka vteřin. Udržovalo mě to v napětí, až do poslední stránky. Konec mi přišel strašně líto. Čekala jsem jiný závěr, nicméně jsem knihu nechtěla odložit dřív, dokud ji nepřečtu.

28.06.2019 5 z 5


Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Je to přesně rok a měsíc, kdy jsem tuto knihu přečetla. A celou tu dobu na ni myslím. Protože je to silné čtení. Brečela jsem jak želva. To, co provedl Mengele těm dvojčátkům, to bylo hrozné. To jsem probulela taky. Zvláště, když za nimi mohla tajně přijít jejich maminka. Ale to co udělal tomu dvouletému chlapečkovi, to bylo silné kafe. To jsem číst neměla. To mě rozsekalo. Sama jsem v tu dobu měla dvouleťáka doma a číst tu pasáž bylo těžké. Nicméně jsem to dala a brečela jsem ještě dlouho co jsem tu kapitolu skončila.

No a taky není úplně fajn přečíst si takovou knihu, dostat žlučníkovou kolik u a jít na operaci, kde vám žlučník vyndají. Když mi měřili EKG, tak jsem se sestřiček ptala, jestli do mě budou pouštět elektriku. Protože všechny ty přísavky, ty svorky, nikdy jsem žádný zákrok nepodstoupila, tak to pro mne bylo nové.

Ale přečtěte si tu knihu. Je dobře napsaná.

28.06.2019 5 z 5


Polibek měsíce Polibek měsíce Lisa Jackson

'Tohle je první romantická kniha od autorky. No, nebyl to zrovna šálek mého čaje. Pořádně mě to začalo bavit někdy od cca 240 strany, což se už kniha blížila do finále a konečně se něco pořádného dělo. A pak to zase sklouzlo do pro mě nezáživného popisování rozervanosti duše a srdce. A pak byl konec. A mě se docela ulevilo, že už nemusím dál číst. Asi zůstanu u thrilerů, ty jsem četla fakt jedním dechem.

07.04.2017 1 z 5


Tajemství skrytého kláštera Tajemství skrytého kláštera Karel Cubeca (p)

Nevím co si o té knížce mám myslet. Nebavilo mě to. Ani trochu. Ze začátku možná ano, pak už méně a v půlce jsem si říkala, že je to ztráta času. Nevím, jak to dopadlo a upřímně, mě to ani nezajímá. Některé popisy osudů postav byly tak rozvleklé, že jsem přeskakovala řádky a místy i listy, abych se pohnula dál. Nikdy více. Od tohoto autora si už asi nic nepřečtu. Jeho styl není pro mne.

24.03.2017 1 z 5


Mariana Mariana Susanna Kearsley

tato kniha mě naprosto nadchla. nejprve krásným obalem a pak ten obsah.... Byla jsem nadšená. Pořád jsem četla a nemohla jsem přestat. Autorka mě dokázala do světa knihy nenásilně a nenuceně přenést, že jsem se cítila, jakobych sama ten příběh prožívala. Úplně živě jsem viděla všechno co popisovala, já jsem dokonce i cítila slunce a vítr a vůni hlíny. Prostě paráda. A na konci mi i slzička ukápla. Naposledy jsem u knihy brečela tak před deseti lety :-) Akorát ten závěr mi přišel takový divný. Takový otevřený. Já vůbec nevím, s kým teda nekonec Julie zůstala. Koho si nakonec vybrala.

24.03.2017 5 z 5


Bílý amulet Bílý amulet Kathinka Wantula

Čekala jsem víc. Veliké zklamání. Prokousala jsem se do půlky a to jsem knihu neustále odkládala a vracela se k ní zpět, už to je špatné, tohle nikdy nedělám, ale tohle se jinak číst ani nedalo. Nuda. Žádná pořádná akce. V půlce knihy jsem to vzdala. Přestalo mě to bavit úplně.

A překladatel, který knihu překládal se asi taky uhodil do hlavy. Několikrát mne zarazilo a znechutilo, když jsem narazila na větu typu: nalil si sklenici visky a jedním douškem ji vypil.
Visky? Jakože opravdu?

24.03.2016 odpad!


Avignonské proroctví Avignonské proroctví Emmanuelle Rey-Magnan

Nevím přesně co jsem od této knihy čekala, ale určitě víc, než jsem dostala. Nebavilo mne to. Hlavní hrdinové mi vůbec nepřirostli k srdci, děj se neuvěřitelně táhl, byla to nuda. Několikrát jsem knihu odložila, že víc jí prostě nedám, pak jsem se k ní vrátila, že přece nemůže být tak špatná a jak jsem u ní začala usínat, tak to už mi bylo jasné, že je to o ničem a jenom ztráta času. Je to škoda. Ale bohužel.

16.01.2016 odpad!


Deník kastelána Deník kastelána Jan Bittner (p)

Kniha se mi líbila, akorát jsem čekala nějaké větší rozuzlení nadpřirozených věcí, které se tam děly. Že třeba objeví nějaký tajný deník nějakého dalšího kastelána, který nabídne nějaké vysvětlení. A taky mi ten konec přišel až moc otevřený. Nemám ráda otevřené konce. Ale jinak je to prima čtení. Sice je tam spousta sprostých slov, ale do knihy to zapadá.

16.01.2016


Královské tajemství Královské tajemství Lenka Cyprisová

No, nevím co si mám myslet. Historická část se mi líbila. Nicméně ta část, která se odehrávala v současnosti, to bylo místy utrpení. Některé pasáže, dialogy, chování hlavních postav, to bylo místy opravdu pitomé a ty erotické scény.... Tato kniha mi přišla celkově, jakoby ji psala zakomplexovaná puberťačka, co trénuje na slohovou práci ve škole a někdo jí to omylem vydal jako knihu. Hodně jednoduché. Takhle jsme s holkama na základce blbnuly z dlouhé chvíle. Psali jsme "romány" akorát s tím rozdílem, že nám je nikdo nevydal a bylo to pro naše pobavení. Tahle paní to myslí vážně. Své příznivce si kniha najde určitě, ale já mezi ně nepatřím. Dávám dvě hvězdičky. Jedna je za historickou pasáž, která se četla dobře a druhá je za to, že jsem to nevzdala a dočetla jsem ji až do konce.

01.04.2015 2 z 5


Tajný svitek Tajný svitek Ronald Cutler

Dobrá kniha. Začátek nic moc, ale nakonec se to rozjelo. Takže taková dobrodružná oddechovka.

01.04.2015 4 z 5


Kostnice Kostnice Pip Vaughan Hughes

No, nevím čím to je, ale mě to před koncem přestalo prostě bavit. Vůbec jsem to nedočetla, protože jsem ztratila smysl to číst. Jakože dobré, bavilo mne to, ale pak už to nějak vyprchalo a nevrátila jsem se zpět.

16.03.2015 2 z 5


Tetovaný Tetovaný Peter V. Brett

Super. Už čtu druhý díl a taky mě hodně baví

11.03.2015 5 z 5


Kacířská léta Kacířská léta Paul Doherty

Mě se kniha velice líbila a dobře se četla. Líbilo se mi líčení života u dvora, všech těch intrik.

26.01.2015 4 z 5