lucik2773 lucik2773 komentáře u knih

☰ menu

Čtenářský diář 2023: Databazeknih.cz Čtenářský diář 2023: Databazeknih.cz Daniel Fiala

(SPOILER) Vzhled diáře je lepší než bylo první vydání, ale docela mě zklamaly tyto věci: chybí gumička na propisku, nejsou dvě záložky, ale jedna a co se týká řádků na pravé straně u jednotlivých týdnů, tak by nemusely být tak tlusté, ty předchozí úzké mi vyhovovaly. Takhle to vypadá, že je více místa na poznámky, ale kdybych měla vyplnit jednotlivé řádky, tak toho místa bude méně.
Jako plus jsou za mě rozhovory a dětská výzva (i když ji teď ještě nevyužijeme, do budoucna super nápad).

03.09.2022 3 z 5


Vydražený milenec Vydražený milenec Elizabeth Bevarly

Děj je ze začátku zajímavý, pak jakoby upadl, místy strohý, nedokázala jsem se vžít do děje. Konec byl předvídatelný. Znovu bych si knihu nepřečetla.

07.01.2022 1 z 5


Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Jedním slovem, které mě napadlo při poslední stránce - nářez.

30.11.2018 5 z 5


Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Robert Fulghum

Od této knihy jsem ani nečekala, že bude tak dobrá. Četla se mi lehce a rychle. Určitě si od tohoto autora přečtu další knihy.

05.08.2018 4 z 5


Noc na Karlštejně Noc na Karlštejně Jaroslav Vrchlický (p)

Krásná jedna noc na Karlštejně - víc netřeba slov.

01.08.2018 5 z 5


Jedenadvacet polibků Jedenadvacet polibků Roald Dahl

Knihu jsem četla podruhé a povídky se mi líbily ještě více než poprvé. Objevila jsem tam věci, které jsem poprvé přehlídla. Mám ráda všechny knihy od Dahla.

30.07.2018 5 z 5


Vánoční příběh Vánoční příběh Richard Paul Evans

Normálně jsem na konci brečela. Krátký příběh, ale byl emotivní.

30.07.2018 5 z 5


Strach a chvění Strach a chvění Amélie Nothomb

Kniha se mi líbila, protože mám ráda knihy napsané o jiném stylu života a kultuře než který tady žijeme. I když na druhou stranu se mi to zdálo napsané trochu stručněji a příběh se odehrával na mé poměry moc hrr (jak to chodí doopravdy a které pasáže jsou vymyšlené a přibarvené?) - to se můžeme jen domnívat. V Japonsku jsem nebyla, neznám to tam, ale vím, že Japonci jsou hodně pracovití, úplní workoholici. Každý zadaný úkol dokážou splnit, a když je těžký, tak se s ním perou seč jím síly stačí, ale na druhou stranu jim chybí v té pracovitosti nějaký ten šmrnc a kreativita.

11.07.2018 4 z 5


Dáma s kaméliemi Dáma s kaméliemi Alexandre Dumas, ml.

Co dodat k této knize. Silný příběh, smutný příběh, zajímavý příběh.

11.07.2018 3 z 5


Psí cesta Psí cesta W. Bruce Cameron

Tak u druhého dílu jsem snad brečela víc než u prvního. Bavil mě víc. Nejlepší na tom je, že až každý dojde ke svému konci, tak ho čeká jen láska, světlo, bezpečí a všichni blízcí, které má rád a takhle by to mělo být i během života na zemi. Každému to ale hned nedojde jaké je jeho poslání.

29.06.2018 5 z 5


Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Krásná kniha. Pobrečela jsem si, zasmála se, moc mě bavila a četla se úplně snadno. Jelikož jsem jako malá měla pejska, tak jsem na něj vzpomínala. Nejvíce se mi líbilo, že byl Bailey postupem času moudřejší a moudřejší a že všechno, co se děje, má nějaký smysl a že nic není o náhodě. Když se člověk (pes) podívá za sebou, zjistí, že všechno do sebe zapadá jako by to byla náhoda, ale není. Tak to mělo být.

29.06.2018


Beránek Beránek Lenka Procházková

Krásná kniha. Emočně i duchovně mě velmi ovlivnila. Na to se nedá zapomenout.

12.04.2018 5 z 5


Najít Sky Najít Sky Joss Stirling (p)

Do knížky jsem se začetla úplně lehce, děj byl zvláštní, ale dobrý. Bude vůbec pokračování?

13.02.2018 4 z 5


Železné včely Železné včely Miroslav Václavek

Tak tato kniha mě dostala. Krásně, syrově napsaná, až mě zamrazilo.

13.02.2018 4 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Neodradila mě ani ta tloušťka :) Krásný příběh a smutný. Je mi moc líto, že to takhle skončilo, ale jsem ráda, že tuto knihu mám v knihovničce. Ráda se k ní budu vracet.

13.02.2018


Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Pěkný příběh, jen čekám od detektivního příběhu něco více, je to trochu předvídatelné. První díl se mi líbil víc. Doufám, že třetím dílem se ta pomyslná linka zase zvedne.

13.02.2018 4 z 5


Na západní frontě klid / Cesta zpátky Na západní frontě klid / Cesta zpátky Erich Maria Remarque (p)

Co dodat. Od Remarqua se mi zatím četlo všechno dobře.

18.09.2017 4 z 5


Dva proti Říši Dva proti Říši Jiří Šulc

Tuto knihu jsem měla v hledáčku už dříve, ale půjčila jsem si ji až po shlédnutí filmu Anthropoid. Nějak mě to téma začalo zajímat více. Respektive celá druhá světová válka mě vždy zajímala, už na základní škole a ráda se poučím tak vynikajícími knihami jako je tahle. Gabčík a Kubiš a i další parašutisté kteří zahynuli v kostele, jsou pro mě hrdinové. Jako jedni z mála dokázali, co znamená být hrdý Čech a obrázek lva v našem znaku. Češi se nikdy nevzdávají, pamatujte na to lidi. Nyní nás čeká další zkouška a je jen na nás, jak obstojíme.

04.09.2017 5 z 5


Vidořád Vidořád Samantha Shannon

Vidořád - ještě lepší bomba! Čekání na další díl asi nepřežiju:-) Fantasy moc nečtu, ale tahle série mě dostala. Díky čtenářské výzvě jsem přišla na skvělou autorku. Díky za ni!

21.08.2017 5 z 5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Úžasná kniha. Ze začátku jsem se v tom trochu ztrácela, ale pak jsem se začetla a už jsem knihu nemohla dát z ruky. Ani v práci :) Hrozně se těším, až se pustím do druhého dílu a třetího dílu se snad ani nedočkám. Obdivuji autorčinu fantazii. Příběh byl čtivý, pořád se něco dělo, dokonale mě vtáhnul do děje. Zamilovala jsem si Paige, Nicka a Arctura.

09.08.2017 5 z 5