lucie8168 lucie8168 komentáře u knih

☰ menu

Královna ohně Královna ohně Anthony Ryan

Krásné zakončení série!

12.12.2017 5 z 5


Pán věže Pán věže Anthony Ryan

Po prvním dílu jsem byla nadšená a nemohla jsem se dočkat dílu druhého. Už dlouho jsem nenarazila na dobrou knihu, která umí překvapit, není předvídatelná, netáhne se a je velmi čtivá. Druhý díl byl několikanásobně lepší než první. Takže pokud se vám první díl líbil, neváhala bych přečíst si i díl druhý. Nemohu se dočkat třetího dílu! :)

29.08.2016 5 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Velmi milé překvapení. Už dlouho jsem nenarazila na tak dobrou knížku. Čte se sama. Ze začátku mi dělalo trošku problém zvyknout si na nezvyklá jména a místa. Po dvaceti stranách jsem si vyrobila záložku s mapkou a bez problémů. Za mě opravdu doporučuji a těším se na další díly!

17.06.2016 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Neuvěřitelné zklamání, kniha byla neuvěřitelně nudná a všechny postavy neuvěřitelně nesympatické. Už od půlky knihy jsem bohužel věděla, jak to dopadne a jen jsem čekala, kdy jim to konečně dojde. Knihu jsem dočítala s obtížemi a byla jsem ráda, že už to mám za sebou. Dvě hvězdy možná až moc.

15.05.2016 2 z 5


Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Osobně moc nemám ráda detektivky. K téhle knížce jsem se dostala docela náhodou a je to moje první kniha od Keplera. Docela mě překvapilo, jak mě detektivka baví. Bohužel jsem tak od půlky asi tušila, co se bude dít a jak to vlastně je (nechci spoilerovat). To mě trošku mrzelo, že byla kniha velmi předvídatelná. Jinak se mi líbili velmi propracované charaktery postav a způsob vyprávění. Ale jsem zvědavá na ostatní knihy od autora. :)

03.03.2016 3 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Byla jsem přesvědčená, že knize dám pouze 4 hvězdičky. I přes velmi silné vyprávění babičky Minky mi přišlo, že milostný příběh knihu kazí... nehodí se tam. Konec a pointa příběhu mě ale velmi překvapila a kniha si určitě zaslouží i hvězdu pátou.

04.01.2016 5 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Hodně jsem váhala, kolik hvězd mám knize udělit. Začala jsem ji číst s přehnaně vysokým očekáváním, kvůli jejímu hodnocení. Byla to poslední kniha od Greena, kterou jsem ještě neměla přečtenou a moc jsem se na ni těšila. Bohužel první půlka mě opravdu nebavila a až od druhé půlky jsem se dokázala začíst.

*SPOILER*
Přijde mi, že pokud by Green nezabil jednu z hlavních postav, tak by byla kniha docela o ničem. Už od smrti Aljašky mi bylo jasné, kam jela a na co zapomněla. Rozčilovalo mě, že na to nikdo z jejích kamarádu nepřišel a pořád se honili za tou "záhadou". Pořád jsem si říkala, to není možný. To bude určitě něco jiného, Green jenom napíná čtenáře a vymyslí něco co mi uniklo. Bohužel.
*KONEC SPOILERU*

Jelikož jsem papírovým městům, které mi přišly nejslabší, dala pouze 3 hvězdy, dala bych Aljašce 3+. Kniha mě ale bohužel velmi zklamala.

04.12.2015 3 z 5


První První Kiera Cass

Zakončení série se mi moc líbilo. Už je to nějaká chvíle, co jsem četla předchozí díly a byla jsem hlavně zvědavá, jak série bude pokračovat, hlavně z toho důvodu jsem si šla tuhle knihu přečíst. Ale z takovýchto knih asi nikdy nevyrostu. :) Když jsem začala knihy číst, tušila jsem, že půjde o "trapnou" sérii pro puberťačky, ale i přesto jsem se do ní pustila. Každá kniha mě, ale něčím donutila ke čtení a vždycky velmi mile překvapila. U posledního dílu dokonce ukápla slza. Autorka je velmi šikovná a dokáže se čtenářem úžasně manipulovat (z nenáviděných postav se velmi snadno stanou jedny z nejoblíbenějších :D) Kniha není ani zdaleka dokonalá, přesto za mě pět hvězd :)

25.09.2015 5 z 5


Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Kniha se mi četla velmi dobře. Z začátku jsem si myslela, že jde o vykrádačku Prázdného místa, když jsem viděla množství postav a propojené děje, ale nakonec mě kniha mile překvapila. Doporučuji ji přečíst jedním dechem a určitě ve vás něco zanechá. :) Nebyla to jedna z nejlepší desítky, ale určitě stojí za přečtení, pokud hledáte něco oddechového.

06.09.2015 5 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Knížku jsem před chvílí dočetla a musím napsat komentář ihned. *(Myslím, že celý můj komentář bude spoiler.)
Pořád nevím, co si mám o knížce myslet. Nejsem beznadějná romantička, ale tohle? Margo jsem si prostě od začátku nemohla oblíbit. Byla to prostě holka, co měla všechno, ale pořád jí to nestačilo. "Chtěla být prostě osou, kolem které se má všechno točit." A Q.? Bylo mi ho hrozně líto. Hnal se za svou představou. Dokonalou. Neexistující. A Margo ji rozbila. Samozřejmě poslední stránky se snažily vysvětlit její chování a ano měla jsem pro to pochopení - asi, ale stejně.

Hrozně mi vadilo, jak se Q. motal pořád kolem jediné stopy. Říkala jsem si, copak to Green nemohl líp promyslet? Stopy, které do sebe budou zapadat a budou čtenáře bavit. Věřila jsem v to, že Margo chce být nalezena. Ale že ji Q. nenajde, nalezne pouze další vodítko. Něco. Takhle to nemělo skončit. Nečekala jsem od knížky srdcervoucí happyend, to by nebyl Green. Bohužel jsem ale celou knížku měla pocit, že mi tam něco schází, jen jsem nedokázala poznat co.

12.08.2015 3 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Knížka se mi líbila. Nebylo to nic velkolepého, ale líbil se mi ten nápad. Colin byl zajímavou hlavní postavou a rychle jsem si ho oblíbila. Poznámky pod čarou byly často vtipné a dodávaly knížce jisté kouzlo a neobvyklost. Sice jsem čekala od konce něco jiného, ale i přesto rozhodně doporučuji knížku si přečíst :)

05.08.2015 4 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Kniha byla naprosto úžasná. Musím se přiznat, že jsem ji nečetla, ale poslouchala (doporučuji je nádherně předčítaná na youtube). Kniha splnila moje očekávání a dokonce i trochu překonala. Určitě se k ní ještě vrátím.

26.07.2015 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Knížku jsem začala číst hlavně z nudy a také kvůli jejímu nádhernému obalu, který mě zaujal. Musím ale říct, že mě překvapila. Čekala jsem pouze klasickou oddechovku a neměla jsem žádná velká očekávání. Když mě něco vážně vezme, tak se od toho neodtrhnu. Přečetla jsem obě knížky za dva dny a byly super! Jsou to samozřejmě knížky pro náctileté, takže jsem čekala tu zajetou klasiku - chudá dívka/bohatý princ a žily šťastně až navěky, ale milostný trojúhelník tomu dodával něco jiného a chvilkama jsem nevěděla, komu vlastně mám fandit :) Knížku bych doporučila :)

26.07.2015 5 z 5


Paní Bovaryová Paní Bovaryová Gustave Flaubert

Dlouho jsem se odhodlávala k této klasice. Byla jsem ale velmi zklamaná. Knížka byla neuvěřitelně o ničem a předvídatelná. Hlavní postava byla neuvěřitelně naivní slečinka, která měla hlavu v nebesích. Zbytečně jsem se na knížku těšila...

26.07.2015 2 z 5


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

První knížka se mi zdála super. Nikdy jsem nic takového nečetla a byla jsem do toho začtená. Když porovnám obsahově druhou knihu s první, musím říct, že se tam toho událo mnohem víc a asi byla i zajímavější. Ale asi to bylo jenom prvotní nadšení z něčeho nového, musela jsem se přemáhat, abych to dočetla a ke konci už jsem si jenom pustila příšerně předčítanou audio knihu, abych to už měla za sebou ...

26.07.2015 2 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Knížku jsem si přečetla, kvůli velkému hodnocení a mnoha doporučení. Musím ale říct, že jsem byla trošku zklamaná. Čekala jsem něco jiného než klasickou romanťárnu, která byla hrozně předvídatelná. Musím uznat, že konec překvapil, ale slza neukápla. Jak už jsem zde četla, věk postav mě také zarazil. Ani jsem se nezačetla a ke konci jsem se musela nutit k dočítání... škoda :(

26.07.2015 4 z 5