Luc00inka Luc00inka komentáře u knih

☰ menu

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Rozhodně doporučuji všem, aby si tuhle knížku přečetli. Mě osobně se mooc líbila a vryla se mi pod kůži. Obecně se mi opravdu dobře četla. Vyprávění děje z pohledu samotné Smrtky bylo zajímavé, vtipné a zkrátka takové jiné. Fandila jsem každé postavě, neměla jsem někoho konkrétního, komu bych fandila míň či víc. Ale příběh samotné Liesel byl opravdu silný, propletený s mnoha osudy jiných lidí, že mě stejně dostal ze všech nejvíc. ;D Opravdu povedená kniha. Narazila jsem na ni díky čtenářské výzvě a rozhodně nelituju toho, že jsem si ji přečetla. Naopak. Jsem moc ráda, že se mi dostala do rukou a měla jsem možnost si ji přečíst.

10.03.2024 5 z 5


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Prostředí knížky a všechno okolo, co patří ke Švýcarsku mě bavilo. Objevila jsem díky tomu nové recepty a nová místa. Ale děj mi přišel takový moc přikrášlený a nereálný. Takové ideální vztahy podle mě neexistují. Tím ale nechci říct, že jsem knížce nepropadla. Je oddechová a čte se fakt dobře. Určitě si přečtu i další knížky od J. Caplin.

06.04.2023 3 z 5


Limea Limea Lin Rina

Knížka se mi velmi líbila. Podle popisu se podle mě tolik nedá odhadnou, o čem přesně vlastně je. Neobvyklé prostředí se smyšleným světem a národem Sorayů na mě působil takovým „magickým” dojmem. Myslím si, že se nabízí pustit uzdu své fantazie, protože já osobně jsem nic podobného nečetla, a ani jsem neviděla o tom neviděla film. Mě to vlastně i bavilo představovat si, jak jednotlivé postavy a jejich svět vypadají.

06.01.2023 5 z 5


Polibek v Paříži Polibek v Paříži Catherine Rider

Kniha se četla lehce. Jako vánoční oddechovka je super. Jednoduchý styl psaní, který vám vykouzlí úsměv na tváři.

05.01.2023 2 z 5


Rudá tygřice Rudá tygřice Amélie Wen Zhao

Autorka opět nezklamala! Druhý díl byl stejně tak skvělý jako ten první. Ana se tady nachází zase v jiné situaci, v daleko nebezpečnější, ale zároveň to navazuje na předchozí zápletku z prvního dílu. Kniha je plná napínavých chvilek, kdy nemáte jistotu jak to všechno nakonec dopadne. Už se moc těším na třetí díl.

05.01.2023 5 z 5


Tisíc polibků Tisíc polibků Tillie Cole

Tahle knížka je další na seznamu mých nej knížek. Vztah mezi Poppy a Runem je tak krásný a silný, že to ani není možné. Moc se mi líbilo, jak Poppy vnímá život. Jak si dokáže užít každou minutu a radovat se z něho. A na Runem se mi líbilo snad všechno. To jakou lásku cítil k Poppy a jak pro ni dokázal udělat cokoli, aby byla šťastná, bylo prostě nádherné. Ani jsem nečekala, že ten příběh bude tak emotivní a srdce trhající. Určitě doporučuji.

17.07.2022 5 z 5


Dědictví krve Dědictví krve Amélie Wen Zhao

Opravdu zajímavá knížka. Jak autorka popsala to prostředí..myslím si, že ideální podnět k představivosti. Dále se mi líbily vymyšlené názvy pro věci, svátky, atd. A příběh je to moc krásný. Za mě skvělá knížka. ;)

08.03.2022 5 z 5


Jeden rok bez tebe Jeden rok bez tebe Nina De Pass

Hezká knížka. Oddechová, pohodová. Hodí se přesně do zimního počasí, kdy si zalezete pod peřinu a užíváte si čtení. Bavilo mě si představovat to nádherné švýcarské prostředí.

03.03.2022 3 z 5


Matka Matka Karel Čapek

Popravdě mě velmi překvapilo, že mě tato kniha bude bavit. Je tak akorát dlouhá a autor napsal skvělý příběh. Jelikož je to drama a dramata jsou psána ve stylu scénáře, kniha se pak čte mnohem snáz. Střídají zde přímé řeči postav, což není tolik zdlouhavé, jako když čtete příběh, ve kterém je jen jedna postava.

09.12.2021 4 z 5


P.S. Líbíš se mi P.S. Líbíš se mi Kasie West

Myslím, že existuje spousta lepších a zajímavějších knih, přesto jsem tuhle knížku přečetla a můžu ji doporučit. Děj není nijak složitý, takže se hodí k oddychu. A sa mozřejmě je tam milostná zápletka, která knížce dodává šmrnc.

02.12.2021 3 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Tuhle knížku jsem si naprosto zamilovala. Moc se mi líbí doba, ve které se knížka odehrává a hlavně prostředí, čímž je knihovna. Úplně jsem si představovala, jak to tam asi vypadá a vím jistě, že by mě v knihovně jako je tahle bavilo pracovat. Hlavní hrdince jsme fandila a později jsem si oblíbila i pana Reeda. Prostě miluju romantické knížky. A tahle se přidala na můj seznam nejoblíbenějších.

25.11.2021 5 z 5


Zmizení Sáry Lindertové Zmizení Sáry Lindertové Kateřina Šardická

Knížka mě velmi bavila. Četla se lehce a stále se tam něco dělo. Je napínavá a autorka vymyslela zajímavou zápletku, kterou jsme v jiných knížkách ještě nečetla. Ne že bych tedy četla jiné detektivky. Mě více baví číst YA, ale tahle knížka je úžasná, takže zaujme i lidi jako mě.

25.11.2021 4 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Díky této knize jsem si uvědomila jak skvěle se dnes máme, ale i to, jak hrozné to bylo za války, a co všechno se dříve dělo. Knížka je velmi čtivá a moc se mi líbí, jak se v ní mění pohledy postav. Určitě si ji přečtěte.

07.09.2021 3 z 5


Pět kroků od sebe Pět kroků od sebe Rachael Lippincott

Tahle knížka mě velice oslovila a moc jsem si ji zamilovala. Četla se jedním dechem od začátku až do konce. Děj je výborně promyšlený a zajímavý. Stále se tam něco děje a dopředu nevíte, co přijde. Je krásné tuhle knížku číst. Moc doporučuji!

06.09.2021 5 z 5


Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Tahle knížka mě opravdu moc bavila. Je čtivá a děj je zajímavý od začátku do konce. Ten konec mě překvapil, protože jsem neměla tušení, že to tak skončí. Už se těším, až si pustím film, který vyšel ke knížce.

22.05.2021 4 z 5


Pátračka Gilda a Posvátné kosti Pátračka Gilda a Posvátné kosti Jennifer Allison

Poslední díl Gildy mě opět moc bavil. Ale myslím si, že byl z těch všech 5 dílů nejméně děsivý. Může se mi to jen zdát, protože ty předešlé díly jsem četla už dávno a teď jsem starší, ale nevím no.

12.04.2021 4 z 5


Bídníci I. Bídníci I. Victor Hugo

Knížka mě mile překvapila. Očekávala jsem, že to bude nuda, ale naopak. Velmi mě bavil děj a příběhy hlavních hrdinů. Musím přiznat, že vsuvky mimo děj mě tolik nebavily, ale jinak jsem si knížku zamilovala. Doporučuji všem! ;)

27.02.2021 4 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Opravdu nádherná knížka. Zpočátku jsem si říkala, že když se děj odehrává za války, nebude mě to bavit, ale mýlila jsem se. Hltala jsem každé slovo a moc jsem se do knížky zamilovala.????❤

28.12.2020 5 z 5


Kdybychom se neviděli Kdybychom se neviděli Cynthia Hand

Knížka je zajímavá. Líbilo se mi, jak si hlavní hrdinka psala své vzpomínky a myšlenky do deníku. Trocha napětí a romantiky nechyběla.

28.12.2020 3 z 5


Falešný román Falešný román Magdalena Mintová

U této knížky jsem se celkem bavila. Je vtipná a oddechová. Pokud chcete číst něco kratšího, tuto knížku doporučuji.

22.07.2020